Всички мачове от 18-ти кръг в Трета Югозападна лига вече бяха отложени, но за децата никой още не е помислил!

Здравето и живота на стотици юноши бе рискуван днес, защото нито някой чиновник в родната централа на БФС не помисли с главата си. От 1 седмица се знае, че днес обстановката в цяла България ще е извънредна. От сутринта телевизии и радиа зоват на път да се тръгва само, ако е изключително наложително, но нашите футболни управници пратиха десетки отбори от родните школи по заледените пътища.

Днес се откриват шампионатите в елитните групи до 15, 17 и 19 години, а стотици родители са със свити сърца, заради пътуващите им с рейсове деца. Отделен въпрос е рискуването на здравето на играчите на заледените терени. Само след два дни температурите в цяла България ще са положителни, а условията по пътищата нормализирани. Но кой да ти мисли за децата. В канцелариите на БФС си е топличко.

Всички мачове от 18-ти кръг в Трета Югозападна лига вече бяха отложени, но за децата никой още не е помислил!

Сняг и виелици затвориха редица пътища в страната през нощта, съобщиха от АПИ. Със започване на снеговалежите от пътната агенция предупредиха за ограничение на движението на МПС над 12 т в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София и Ловеч поради ограничена видимост и снегопочистване.
Водачите на МПС над 12 т. изчакваха на място по път I-1 Видин – София в района гр. Враца в двете посоки, както и по път I-3 Плевен – Русе в участъка от с. Телиш – с. Радомирци и в отсечката с. Славяново – пътен възел Гривица във двете посоки за всички МПС. Водачите изчакват на място. В сила беше ограничение на движението за водачите на тежкотоварни автомобили над 12 т в двете посоки и по АМ “Тракия“ София-Бургас.
Снегонавявания и снегопочистване ограничиха преминаването и на всички МПС по II-81 Монтана – Лом от км 97 до км 145 в двете посоки, трафикът се пренасочваше по алтернативен маршрут по път II-114 Ружинци – Тополовец – Лом.
Временно беше ограничено движението и в областите Видин – Монтана – Враца – Плевен – Ловеч , и по АМ “Хемус“ и път I-4 до гр.Ловеч и по път I-3 до гр. Плевен, във двете посоки, за всички МПС.

Движението в тези участъци вече е възстановено.

Към този час поради снегопочистване и снегонавявания остават в сила следните ограничения за тежкотоварни автомобили над 12т:
• по АМ “Струма“ от км 0 до км 20 и в двете посоки,
• по АМ “Тракия“ на територията на гр. София и област София в двете посоки,
• през проход “Превала“, където е ограничено и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Жълт код за валежи от сняг и силен вятър е обявен в цялата страна за събота. До обяд валежите ще са значителни. В комбинация със силния североизточен вятър, главно в планинските райони, ще създават условия за виелици и навявания.
Очаква се образуване на неравномерна снежна покривка 5-10 см, по планинските проходи – и повече.
Температурите продължават да падат и следобедните ще са по-ниски от сутрешните. Максималните ще са около -4 и 1 градуса, но заради бурния вятър усещането за студ ще се засилва.