Локомотив Пловдив постигна много важен хикс на Герена срещу Левски и запази живи шансовете си Топ 6, макар и те да са минимални. Смърфовете показаха много добра игра в София и могат да съжаляват, че не постигнаха победа. Буна и Езе се превърнаха в грешници за пловдивчани, след като първия не уцели вратата, останал очи в очи с Михайлов, а втория не изчисти добре при изравнителния гол на сините.

Всъщност равенството е закономерно, защото Локо Пд не загуби в нито една от контролите си през 2019-а година, а Левски не спечели нито една от приятелските си срещи. Кажете пак, че резултатите в предсезонните подготовки са без значение.

Локо Пд трябва да бъде поздравен и за още нещо тази вечер. Смърфовете се превърнаха в единствения гостуващ отбор в този кръг, който отбеляза попадение.

Пред около 10 000 зрители домакините започнаха малко сковано, като първо беше спестен жълт картон на Кали Тиам в 6-ата минута, но минута по-късно Давид Яблонски беше санкциониран за груб фаул.

Първият точен удар беше на Мариани в 15-ата минута, който беше избит от Луков. Минути преди това швейцарецът отново стреля, но тогава защитник посрещна топката с тяло. Гол на Валери Божинов беше отменен поради засада в 17-ата минута. Нападателят прати топката в мрежата след опит за задна ножица на Тиам.

Последваха неточни удари на Тиам и Яблонски с глава, след което чешкият бранител изби в корнер опасна атака на гостите. В 30-ата минута Паулиньо нацели горната греда с удар от 13 метра. Пет минути по-късно Божинов стреля в аут след центриране на Горанов. Следващите минути домакините нямаха много идея как да стигнат до гол срещу затворения добре състав на Локомотив. Секунди преди края на първата част след светкавична контраатака “смърфовете” поведоха в резултата. Момчил Цветанов се възползва от неубедителна намеса на Рейш, подаде на Аралица, който въпреки опита на Михайлов да го затвори отбеляза своя четвърти гол през сезона. Интересното е, че втори във вратата на “сините”.

Бившият играч на Литекс. и ЦСКА провокира публиката, което доведе до напрежение между него и Димитър Иванков след края на първата част.

Втората част започна без промени в двата състава.
В 50-ата минута Буна пропусна сам срещу Михайлов да матира домакините, стреляйки в аут. В 52-ата минута Луков парира изстрел на Тиам. Домакините бяха видимо тромави и без идея как да стигнат до равенството. Яблонски направи голям пропуск с глава в 60-ата минута. Бранителят стреля в аут от добра позиция пред вратата.

Съжаляваме, в момента няма никакви анкети.

“Никой не е по-голям от Левски!”, гласеше транспарантът в Сектор “Б”, където бяха запалени и доста факли. Публиката подкрепяше “сините”, но играчите нямаха сили да направят натиск. Станислав Костов замени Божинов в 62-ата минута, който разочарова, но въпреки това получи доста аплодисменти.

След много турбулентните събития от последните седмици при “сините” Георги Дерменджиев дебютира официално начело на отбора. Специалистът не успя да запише нито една победа от шест мача в контролите, но не надява това да се промени със “смърфовете”. Той заложи на схема 4-2-3-1, като повторен дебют при столичани направиха Николай Михайлов и Валери Божинов. Стражът се завърна след 12 години под рамката на вратата на родния си тим, докато нападателят водеше отново атаката на 26-кратните шампиони след петгодишна пауза.

При липсата на получилия травма Живко Миланов отново десен бранител е Милош Цветкович. Нуно Рейш, Давид Яблонски и капитанът Иван Горанов бяха останалите бранители. Кали Тиам и Мартин Райнов, който също дебютира за “сините”, бяха опорните халфове. Жерсон Кабрал, Давиде Мариани и Паулиньо действаха зад Божинов.

“Смърфовете” нанесоха първата загуба на предния треньор на Левски Славиша Стоянович през септември. Амбицията на Бруно Акрапович бе отново да развали плановете на “сините”, които разчитаха на сериозна подкрепа по трибуните. Феновете имаха надежда, че отборът ще може да съкрати разликата заради издънките на съперниците си в челото на класирането Лудогорец и ЦСКА-София. Разградчани се препънаха срещу аутсайдера Верея (0:0), а “червените” отстъпиха безславно на Черно море – 0:2.

Пловдивчани излязоха само с едно от новите си попълнения – Момчил Цветанов.
Мартин Луков е вратар, а Милош Петрович, Стивън Езе, Димитър Везалов, Йосип Томашевич Игор Банович, Янко Ангелов, Абделхаким Буна, Димитър Илиев и Анте Аралица са останалите титуляри.

ЛЕВСКИ – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:1
0:1 Аралица (44)
1:1 Мариани (71)

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Михайлов; Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов; Кали Тиам, Мартин Райнов; Жерсон Кабрал, Давиде Мариани, Паулиньо; Валери Божинов
Старши треньор: Г. Дерменджиев
ЛОКО ПД (4-2-3-1): Мартин Луков; Милош Петрович, Стивън Езе, Димитър Везалов, Йосип Томашевич; Игор Банович, Янко Ангелов; Абделхаким Буна, Димитър Илиев, Момчил Цветанов; Анте Аралица
Старши треньор: Б. Акрапович

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: “Георги Аспарухов”
НАЧАЛО: 17:30 часа

79 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    2

    г-н смешник , тия дето викат за крушарски къде са на мачовете на Локото ../? Има 50 човека на стадиона , а такива като теб г-н Лайнян , ташаколизачи се вихрят по форумите само ….

    • Там са. Всички локомотивци са за Крушарски.
      А вие къде сте – адвокатски слуги

      • да , виждаме 30 човека на мач ….толкова сте прости че за две бири се продадохте мазни , дрогирани лизачи

  2. 6
    4

    Мангалите чакат ВАР все едно шемпиони ще стават:)))) С тоя ВАР да не се окаже, че още по-малко точки ще имате.

  3. 8
    5

    Абе къде е онази адвокатска курва гордия носител на олигофрения?!
    Да не е умрял от злоба и яд?

  4. 14
    8

    отнета победа срещу един много силен Левски и то в София.
    Благодаря на Бруно и неговите момчета за това удоволствие!!

    Мойте съболезнования за адвокатите, фенклуба и изгонените. Монка, наистина ли мислиш, че може да играеш в този отбор??!!

  5. 20
    11

    Браво на Бруно и на момчетата. Мъжка и умна игра. Пак съдийска грешка ни лиши от победата. Очаквах Левски да са много слаби, но те играха много силно.
    Явно няма да ни пуснат в шестицата, но имаме страхотен отбор щ, лойто може да бие всеки в БГ.
    Дано скоро въведат VAR за да се види истинската сила на този отбор.

    Райков, вместо да се излагаш, взимай пример от Янко

    • 7
      8

      Чи играхми самуутвержину, играфми, но не дубре!!!! Лефски са трагични и безидейни!!!! Щетата ни я нанесуха съдиити, не чи сми Клоакомотиф, а чи Лефски трябвъ дъ съ добута ду Ивропъта!!!! Всички утбори страдът ут този тумур!!!!!!……а посли, в Ивропата-Кашмер!!!!!! Ни съ заблуждавай,чи имъми утбор!!!! Далеч сми у Истинъта!!!!!!!!

      • 12
        10

        много ли ти е гадно да виждаш толкова силен Локомотив?!

        • 5
          4

          ЩЕГИТЕ И ВЕСЕЛИТЕ ЗАКАЧКИ В ДРУГ САЙТ!!! ТУК СЕ КОМЕНТИРА ФУТБОЛ!:)))))))))))))))))))………….ИЛИ В САЙТА НА ВАГОНОРЕМОНТНОТО ДЕПО!:))))))))))))))))) СЕГА СЕ ОБСЪЖДА КЛОАКОмотиф!!!!!

          • 1
            1

            Щегите-неграмотник , иначе с големи претенции , филолог!

        • 5
          5

          СИЛИН СИЛИН, КОЛКУ ДЪ И СИЛИН, НЕ ПОВИЧИ УТ 1500 КОНСКИ СИЛИ!:)))))) ТОЙ Е СТАР, ПРОИЗВЕДИН В РУМЪНИЯ!!! ВРЕМИ Е ЗА БРАКУВАНИ И ДА ГУ ДАВЪТ НА НАС КОПАНАРИТИ ЗА СТАРУ ДЖУЛЯЗУ!:))))))))

          • 4
            7

            колкото черния хуй на пакистанския ти любовник

        • 5
          6

          разликата между вчерашния и днешния мач, селски е като между Гацо Бацов и Роналдо.
          Ходи си мии чиниите

  6. 15
    12

    Селяндури точка от говедата когааааа. А да не говорим да ги биете. Учете се от гранда на Пловдив. Мачкаме и Левски и ЦСКА в София когато си пожелаем. Това е голем отбор.

    • 12
      12

      И падате от Витоша, Септември, Морето и Слабия! Кое му е голямото?

      • 11
        10

        А вие селяндур, с колко паднахте,
        от Монтана, А? А а а а, забравих вие сте ТОТО КУРВИТЕ на БГ футбола! Така ли е жълта мъстиьо?

        • 10
          6

          Смешко, те и от Барселона паднаха, ама отдавна!!!!! Не пиши глупости!!!!! Спомни си Тото, Коко, Жоро и Зеки!

          • 7
            6

            КАТО ЗАГОВОРИ ЗА СПОМЕНИ :спомних си Караибрахим,един отбор , играещ с фланелки от битака на Рома, един отбор без стадион , една селска публика, която е упътвана как да стигне до Хасково във века , в който има jps,няколко полягания на Лудогорец , футболисти подарени на същия отбор , Спиро Висшиста, Фекал/педал , Йорданов и Кръстьо и Минчев ,които пак е отгоре

          • 6
            4

            ТИ ЗА ПИЧОНИ ЛИ СИ СПОМНИ БЕ АБИ?…или за Кюстендил, дет си примести сидалищиту в Пловдиф и нъ измъкна нас Клоакомотиф ут “Б” ту крупата??? За сидалиштето ли съ сети????………ЕХ, СПОМЕНИ, СПОМЕНИ. АМА СИГЪ СНЕ НА ГУВНОТУ ГОРНЪТЪ КОРА!!! НИКУЙ НИ НЪ БРУИ ЗА КЮСТИНДИЛСКИ СЛИВИ И НАВСЯКЪДИ ПУ СТАДИОНИТИ НИ ВИКЪТ, КАЛАЙДЖИИИ, КОПАНАРИИИ!!! ПУФ ПАФ, КОФТИ МАЙНА!:))))

    • 13
      10

      Абе цървул,къде сте в класирането,че не ви виждам.Цял мач се окопали умрелите мангали и с две контри искат да бият.

      • 12
        10

        като въведат VAR ще ни виждаш само пушилката, мръсен селянин…ако изобщо ви има

        • Цинго, ти май наистина си си повярвал, че комшиите на Бруно са някави футболисти!
          Буха-ха-ха-ха….

    • 19
      6

      А вие в шестицата когааааа? Какво мачкате бе? Пак ще играете дерби за оставяне в групата. Мисли за Верея, не за Ботев.

        • 14
          5

          Разликата между Ботев и Локо е 12 точки, а разликата между Локо и изпадащия е 11 точки. Ти си прави изводите.

          • 3
            2

            Разликата между Локо и БотевЪ 2011 е точно толкова точки, колкото ни отнега съдиите.
            Като извадим и подарените на вас след голове от засади и от сателитите на истинския ви собственик …. и ти си направи сметката

            И какво общоимаш ти с Пловдив??

      • 8
        7

        Ние кога играхме в шестицата вие бяхте тъкмо създадени -Металик Сопот.

        • 8
          6

          Преди улица два пъти по 5:0 и пак на центъра

          • 9
            7

            Не ,на площад Караибрахим и пресечката къде ни е стадиона.

        • 6
          1

          Аз знам само улица Убинщрасе N3!:))))) ….други няма. Има я в рекордите на Гинес!!! …. за12,90 мин. 3 мешета с глава, летящ плонж, на едно и също място!!!! Уникално!!!!!

          • 4
            3

            А улица „Пожалете ги ” ,седем им стигат , кръстена така от ГС на БКП.Ама тя не се брои , защото тогава бяхте АФД-то.

          • 4
            3

            Улици много, но най- дългата, е УЛИЦА ЦЕНТРАЛНА №49,12 Академик Тодор Неделев!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  7. 13
    6

    Браво машини. Мъжка и сърцата игра. Това искаме.

  8. 10
    6

    Добра отборна игра …Ако някой иска Буна пускайте го некадърен и не може пас да върже..мисли се за звезда обаче само бягане не е Футбол…Трябва мозък да можеш да четеш играта..
    Преби Аралица,лаком за Гол
    .

  9. 12
    10

    Да не ги похвали човек мангалите. Пак почнаха с цигански работи, колко велики били с Ботев се сравняват. А бе мангали 12 точки разлика, АЛОООО! Не е достатъчно да биеш Лудогорец и Левски и да падаш от Витоша и Динав. Трябва постоянство във всички мачове!

    • 13
      9

      Кой ботевъ? Нали мухльо жълт знаеш къде е истинският Ботев?! При бате ви Митко в Крумово! Сега сте Металик-ботевъ Коматево! Селски криви и празни тиквоци!

    • 7
      4

      нещастни миячо, скоро ще въведат VAR…. пожелавам ти да не сте фалирали дотогава

  10. 7
    6

    И ние ви помагаме. Бием дънните риби където играете Слабия, сега Верея, Дунав и Враца

  11. 12
    12

    Браво на съгражданите, както се казва на техния език аферим – машаала.
    Добра отборна игра
    Поздравления

    • 9
      4

      Ти си Пумак ве аланхоулу,къв съгражданин на кой!!!

    • 1
      1

      Много добре и говориш извика си жълт ибрикчия

  12. 14
    9

    Искате истината?! Ето ви я:

    В контролите бием защото в контролите ни свирят чесно…

  13. 17
    1

    Гола от засада и БАДЖАНАЦИТЕ СА ТРАГИЧНИ, късметлийски говеда…..

  14. 11
    13

    Браво мангали! Пак бива и равен. Сега бийте и БИроету!

    • 10
      10

      мий си чиниите, бе клепар.
      Може само да си мечтаеш да имате такъв отбор.

    • 2
      5

      Кък дъ бийм Бироиту, къту там е Камбура???? …..Жълтура ша на пцува, бъзика и ша фкарва!!!!:)))))

  15. 14
    7

    Малко ръка , малко засада и мъжка ,отборна игра.

  16. 21
    4

    Гола на говедата от чиста засада! Току що го признаха по телевизията!!!

  17. 23
    15

    Крайно време е критиците на ръководството и отбора да замълчат и да оставят момчетата на спокойствие. Вижда се, че имаме потенциал липсва още самочувствие. Браво на момчетата и на Бруно. Жалко, че Буна не реши мача. Според мен няма място сред титулярите. Видя се че и милионния отбор на народа нищо не игра и не създаде положения. Съдиите отново ни режат и не ни оставят да играем, мисля, че и това е причината момчетата да нямат самочувствие и да не могат да повярват че ще победят. Успех и нека зложелателите да се спрат.

  18. 9
    12

    МОЙТУ МНЕНИИЕ Е, ЧИ И ДВАТЪ УТБОРЪ ТРЯБВЪ ДЪ ДИЛЯТ 12 И 13 МЯСТУ!!! САМУ БЛЪСКЪТ РЪГЪТ И МАЧКЪТ ТОПКЪТЪ!!! ЛЕФСКАРИТИ СА ПЪЛНИ КУПАЧИ!!! НИКАКВА МИСЪЛ ЗА ФУТБУЛ!!! …………АМА И НАШТИ АПАПИ, НАКРАЯ ШТЯФА ДЪ СЪ ИЗТРЕПЪТ!!! САМИ ДЪ СИ ЧУПЪТ ГУЛЕМИТИ КУБИЧНИ КРАТУНИ!!!!! ДУВОЛИН СЪМ УТ РИЗУЛТАТЯ!!!! СЪДИЯТА НИ ПРИБЕГНЪ ДУ КРАЙНИ МЕРКИ, А КУМИНТАТУРА ТРЯБВЪ ДЪ СИ СЛОЖИ КАМЕНЬ НЪ ВРЪТЪ И Ф МАРИЦЪ!!! АБСУЛЮТИН ОЛИГУФРЕН!!! ПУФ ПАФ!

  19. 16
    17

    Автобуса беше паркиран много добре,в
    6-тицата сме,ама не се знае в коя?

  20. 17
    12

    Яд ме е много! Тоя мач беше наш. Тъпа грешка. Но това е футбола. Ако имахме оше един Момчил Цветанов ..???! Все пак много добре. Това говедата да са ти абонати години наред не го е правил никой друг отбор!

  21. 12
    17

    Не ми харесаха , нищо общо с подготовката и контролите. Лидерите на отбора днес много хаотични…дейба и калитковците са тия говеда, след наша грешка изравниха ,баджанаците са пълен смях обаче…Нищо другия път….

  22. 13
    10

    Ами добре трудно се играе на Герена
    Браво на момчетата и мн смешен гол
    Но преса и позиция на играчите ТОП

  23. 24
    10

    В интерес на истината очаквах да победим .

Коментарите са затворени