Третодивизионният Атлетик (Куклен) победи гръцкия АЕД Дидимотика с 2:1 като гост в приятелски мач, който се игра в едноименното градче, намиращо се на 230 километра от Пловдив. Двубоят бе изгледан и от 10-ина привърженици на „баските“, които пропътуваха разстоянието, за да подкрепят възпитаниците на треньора Христо Телкийски.

Атлетик откри резултата още в 3-ата минута чрез Илхан Ибрамчик. Той овладя топката след центриране от корнер и с премерен шут я насочи към долния ляв ъгъл на вратаря.

Малко преди почивката Георгиус Караянис пропусна да удвои резултата за „баските“, след като се озова в чиста позиция, но не успя да уцели вратата на домакините.

В средата на второто полувреме играещият помощник-треньор Добрин Орловски вкара за 2:0. Шампионът с Локомотив (Пд) от 2004 година получи пас в коридор, финтира вратаря, но защитник на АЕД Дидимотика изби от голлинията. Топката обаче попадна в Георгиус Караянис, който центрира мигновено и Орловски засече с глава за 2:0.

В самия край на двубоя домакините отбелязаха почетното си попадение с изстрел от фаул.

Атлетик (Куклен) игра в състав: Димитър Георгиев, Александър Христев, Янко Гюзелев, Юлиан Романов, Атанас Чернев (Добрин Орловски), Антонио Топалов, Георги Йотовски, Стефан Рабаджийски, Антонио Цанков (Ивайло Аврамов), Георгиус Караянис, Илхан Ибрамчик.