Министърът на младежта и спорта Красен Кралев направи коментар относно подновяването на футболното първенство, съдийските грешки и системата VAR.

“Надявам се съдийските грешки да бъдат по-малко. През последната година много критикувах реферите. Това не беше случайно, тъй като допуснаха малко повече фрапиращи грешки от нормалното. Виждаме, че все повече и футболните ръководители, и цялата общественост се насочва към това, че системата VAR е абсолютно необходима. До две години тя да бъде въведена в България. Не само защото такива ще бъдат изискванията на УЕФА и ФИФА, но и защото смятам, че това ще помогне да бъде намален натискът срещу съдиите”, заяви Красен Кралев.

“Мисля, че когато всичко се вижда ясно на екрана и може да се проследи всяка спорна ситуация, никой няма да си позволи грешни отсъждания. Виждаме, че още преди да започне шампионатът има много приказки и обстановката се нагнетява. Реферите трябва да знаят, че съдбата на спорта зависи от тях. Ако хората виждат умишлени грешки, няма да идват на стадионите, няма да водят децата си, няма да ги карат да тренират футбол. Защото никой няма да иска детето му да попадне в една система, в която има поръчково съдийство”, допълни още спортният министър.

15 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    На нашия лаут
    не само ВАР,
    и ХЛОР трябва да сложат
    и то обилно за дезинфекция

    ??????

  2. 8
    4

    И селянките как ще вкарват голове от засада?

    • 5
      3

      С фалшивите дузпи ,които им свирят също.

  3. накендзани буфери спят сладко до краноновете
    5
    3

    нов стадион с вар задължително…

  4. 5
    2

    ВАР – МАР, Лайноходец ше си направят собствен ВАР и пак ще са първи. Тия без съдии-отрепки не могат да спечелят титлата. Домус гелосан – духай, маймуно крадлива.

  5. 9
    10

    Ще спаднат рязко головете на ботяф. Те 80% им са или от засади или от измислени дузпи.

    • 4
      5

      ще спадне джигера на майка ти – чак в сливата й ще иде. мангал миризлив.

  6. Са сетите, ма!!
    Само да не стане като с машинното и електронното гласуване. Защото в Булгаристан често записите се обявяват за “манипулирани”….
    Добре, че отвън ни го налагат иначе….

  7. 19
    1

    Системата VAR със сигурност би имала някакъв ефект само ако наблюдатели от УЕФА наблюдават поне 2-3 год как родните рефери тълкуват видяното на мониторите. Има и още нещо. Ако съдиите режат някой отбор с обратни отсъждания в напръв поглед невинни и спорни ситуации, ефекта пак ще е нулев. Ганьо ще намери цаката и на VAR. Знаете го.

    • 9
      1

      много си прав за съжаление….
      Хубаво би било записите от VAR-a да се пазят и изпращат в УЕФА ако има контестация. Тогава дай Боже, Джон да дръпне ушите на Ганьо!

Коментарите са затворени