Тази неделя представителният тим на Локомотив Пловдив гостува на Левски (София) в първия си официален мач за 2019 година. Срещата е от 21-вия кръг на Първа професионална лига. Ето какво сподели старши треньорът на „черно-белите“ Бруно Акрапович два дни преди старта на полусезона.
 
„Подготовката върви по план, лагерът в Анталия мина много добре. От началото до сега сме изиграли осем контроли и се вижда, че някои неща, които миналата година не бяха така, както исках аз, сега са поне 2-3 стъпки по-напред. Харесва ми това, че между футболистите има конкуренция – всеки има желание да даде максималното от себе си. Другото, на което много държа, са отношенията – искам те да си помагат един на друг, атмосферата в отбора да е ведра и позитивна и смятам, че до голяма степен това е факт. Кондиционно отборът е в много добра форма. Допреди два дни нямаше сериозно контузени играчи, но в сряда, по време на тренировка Мустафа Абдулахи се контузи. За съжаление ядрено-магнитният резонанс потвърди, че има скъсани връзки на коляното. Много съжалявам, че това се случи, защото той беше в чудесна  форма, играеше много добре, имаше важна роля в моите планове за пролетния полусезон. Ще липсва и на мен, и на отбора, но такива неща се случват. Пожелавам му бързо възстановяване и бързо завръщане обратно на терена.  Ален Ожболт имаше проблем с крака, който не му позволяваше да играе на 100 процента, но мисля, че бързо ще се оправи.
 
Доволен съм от зимната селекция, запазихме почти същия състав на отбора, като надградихме с новите попълнения. Успяхме да намерим играчите, които отговарят на моята концепция за отбор от млади футболисти, на начина ми на работа и целите пред отбора. Момчил Цветанов се аклиматизира много бързо и има голямо желание да покаже на публиката, че може да помогне. Никола Марич и Един Бахтич също са много качествени футболисти, все още се адаптират и се надявам скоро да могат да разгърнат своя потенциал и да помогнат на отбора да върви напред. Освен тях взехме и вратаря Стамен Бояджиев – талантлив и млад, бъдещето е пред него. Така че – готови сме, полусезонът предстои, има много мачове и всеки един играч ще има възможност да се докаже на терена.
 
Мисля, че имаме сериозен шанс да продължим и към полуфинала за Купата на България.
 
Относно предстоящият ни първи мач в неделя срещу Левски(София) мога да кажа, че през есента на миналата година Локомотив Пловдив показа, че може да победи всеки отбор – в това число Левски, Лудогорец и Ботев.  Понякога вземахме точка, друг път нямахме късмет, а понякога противникът ни превъзхождаше, но във всеки мач имахме един отбор, който даваше 100 процента, всичко от себе си. Вярвам, че ще продължат по този начин и през предстоящия полусезон и ще играем агресивен, атакуващ, мъжки футбол. Надявам се феновете да продължат да подкрепят отбора, защото това, което те ни дават, ние ще направим всичко по силите си да върнем в резултати.“
 

41 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    А ма разберете едно нещо ,полковника работи с определен бюджет той не може да докара Меси за 1000 евро .За тези пари той е намерил що годе добри футболисти и изтисква максимума от тях.

    • а Самуилов какъв бюджет осигурява в БотевЪ

  2. 2
    4

    A ние не сме доволни от поредните сервитьори, привлечени по настояване на тоя полковник

    • 3
      1

      Като не си доволен , не идвай на стадина. И без тебе може.

    • Горди Носителю, пак си си сменил ника.

      ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА, АЛКОХОЛИКО!!

    • 1
      1

      В ботевЪ, що за футболисти има? Един Ушко, който се откроява и 5-6 говеда, коит ако бяха качествени щяха да с в Левски!

  3. 5
    3

    За какви комисионни приказваш приятелъо ,та тези момчета играят за по 1000 евро. Какво да дадът на тренъора какво да остане за тях. Разбирам за комисионни при кривите кратуни когато беше Мъри и футболистите взимаха по 30 40000евра. Пишите глупости и само сьздавате интриги

  4. Повече съм доволен от комисионните покрай селекцията.

  5. 3
    8

    Гледам сега Верея същите, като Локо. Треньор украинец и 15 украинеца в състава.

    • 1
      1

      Гледам сега Металик-ботевъ собственик а е селянин и футболистите са селяни! Да не пиша и за селската фенска маса, едни мучащи, криви тикви!

  6. 4
    4

    Картотикираха ли Бахтич и Марич?

  7. 7
    7

    Те пияндетата са в ръководтсвото. Стига повече. А, вече има и скиори. Само футболни хора няма в това ръководство!

    • 7
      2

      футболни хора като кючекчията Боби Михайлов и наркомана Лечков ли искаш?

    • 8
      3

      Горди глупако , кои футболни хора разбират от икономика и финанси ? Домусчиев , Самуилов и редица други футболни хора ли са ? Адвокатите когато взеха властта и отговаряха за финансовите потоци в Локомотив , футболни хора ли бяха ? Айде стига вече си говорил глупости.

      • Кантора братя Колеви разбираха и сега разбира се от крадене! Те откраднаха и на феновете парите!

  8. 10
    10

    Няма да има никаква промяна в играта на Локомотив. Няма как да стане това с рози треньор и селекцията му! Невъзможно е. Много скоро всички ще го разберат! Лошото е, че като го изгонят няма кой нормален треньор да дойде, защото Локото се управлява от завършени идиоти! Това го знаят всички, но на много им отърва да е така.

    • 11
      8

      Ти ли си Адвокате спрете с интригите хора!..Отбора играе къде по-добре от предния сезон!

    • 10
      6

      Май завършеният идиот тук си само ти , адвокатско подлого.

    • 7
      5

      в едно си прав – на Лаута има и малко завършени идиоти, но това със сигурност не е в канцелариите и на терена….

    • 1
      1

      Яж говна анонимен потник! Иди да лижеш и мажеш при Колеви!

  9. 7
    6

    Чакате с нетърпение да се провали. Още в неделя ще започнете да го плюете.

    • 7
      5

      плюешите май още не разбират, че времето им е МИНАЛО!!
      С това плюене само се излагат – ниюо друго. Всички вече ги знаят кои са и за какво се борят

  10. 13
    12

    Даже е идеална селекцията, като за отбор трайно играещ при изпадащите дънни риби.

    • 1
      1

      Гледай до къде ще я докарате вие! Не плачи на чужд гроб, защото не знеш как е положен и може да му плачеш на онази му работа, жълт изрод!

  11. 15
    6

    Първите 2-3 мача ще покажат всичко!? Акрапович имаше уникалният шанс да направи цели 3 подготовки и селекции. Ако до края на сезона отбора не е заиграл на високо ниво и не покаже разлика в играта и резултатите, Бруно си отива 100%! Даже е възможно и преждевременно, защото ако не натрупа точки в първите 5 мача, значи нищо не е направил!? Дано успее?!

    • 7
      3

      Точно първите 2-3 мача почти никога не са показател каква ще е играта/формата на отбора. По точно след 4ия-5ия мач.

    • 6
      6

      И като си отиде и кой ще дойде? В БГ няма много добри треньори. Ако си тръгне отбора пак ще се напълни с готвачи и пияндета.

      • 5
        5

        … а забравих – ще се върне и Монката…. все играчи на джамини

        • 4
          2

          А и бежанеца ,и Крумов.А и онзи левент П Николов

  12. 16
    12

    Пече му се лайното на шиптъра
    Наближават мачовете на истината, а целите са високи. Май ще получи еднопосочен билет, с квартала!

      • Мухльо жълти никакъв, знаеш ли на кои казват шиптъри? Шиптърите са албански разбойници, а този е християнин!

  13. 13
    4

    Важна е играта и да се раздават целия мач. Няма значение Българи или Не важно е да се носи гордо емблемата.
    Браво Акрап от това което видях на контролите мисля че ще сме топ.

  14. 20
    9

    Успех Бруно и да покажем по добри игри от есента! Целите, лично мен не ме интересуват. Желая да виждам борба до последната секунда на мача.

Коментарите са затворени