Крилото на Локомотив (Пловдив) Симеон Райков изрази силното си разочарование от поведението на старши треньора на “смърфовете” Бруно Акрапович. Атакуващият халф е ненужен към момента на “Лаута” и дори не получва позволение от наставника да тренира с останалата част от тима. Райков говори пред Sportal.bg за проблемите в отбора, като се надява все пак ситуацията за него да се промени и да може да играе за Локомотив още през този сезон. Крилото е на мнение, че основният проблем при него е, че не носи фамилия, завършваща на -ич и завяи, че Акрапович е довел “целия си квартал” в Локо, визирайки големия брой футболисти от бившите югославски републики.

– Симеоне, не пътува с отбора за лагера в Турция. Каква е причината?
– Причината е, че старши треньорът ми каза, че не желае да ме има в отбора и няма да разчита на мен. Като го попитах каква е причината – той обясни, че това е негово решение.

– Как си обясняваш това му решение? Смята, че не си достатъчно добър за Локомотив или има някаква друга причина?
– Аз смятам, че имам необходимите качества, но мисля, че до момента откакто Бруно Акрапович е треньор не съм получил шанс да изиграя пет или шест мача подред като титуляр. Има много причини затова, но най-големият проблем е, че не се казвам Райкович.

– Смяташ, че това, че си българин, а не хърватин или босненец е проблем ли? Има ли различно отношение към нашите футболисти и към чужденците в Локомотив?
– Има разбира се и то е много видно. Няма как да е иначе, след като треньорът си е докарал целия квартал в Локомотив. Към нас е много дребнав, а към чужденците е доста приветлив. Освен това отношението му в съблекалнята понякога е нетърпимо. Постоянно се крещи и се отнася с футболистите като с роби и по-низши същества. Блъска, чупи… При това положение играчите са постоянно с наведена глава и нормално да няма резултати. Трябва да се промени като човек, а не да се държи като тиранин.

– А как си обясняваш тази инвазия на футболисти от бившите югославски републики в отбора? Кой взима решението да бъдат привлечени?
– Не знам кой визма решенията, предполагам, че Моуриньо. Той е най-добрият треньор в света.

– Имаш предвид Акрапович? Такъв прякор ли има?
– Да, понякога така му викат играчите.

– На твоята позиция сега идва хърватин, играл за последно в долните дивизии на страната си. Мислиш ли, че той може да даде повече на отбора от теб?
– Мисля, че ако беше добър футболист, нямаше да е по долните дивизии на Хърватия, но времето ще покаже. Да не стане като някои други, които дойдоха, но не записаха нито един мач и след това си тръгнаха…

– Визираш Дуйе Мрдеша?
– Да

– Каква е причината да бъде привлечен, а след това да бъде освободен без да запише и един мач?
– Не мога да знам, предполагам, че финансова, но не мога да коментирам.

– След като се върна отбора от Турция говори ли с някого от клуба и какъв е твоят статут в момента в тима?
– Говорих отново с треньора, който ми забрани да тренирам с другите момчета. Разговарях и с господин Крушарски и се разбрахме нещо. Той винаги е бил коректен с мен и се разбираме с по две думи, така че не се притеснявам.

– Какво сте се разбрали?
– Предпочтам към момента да не разкривам.

– Не смяташ ли, че е малко крайна мярката да не можеш да тренираш с отбора. Да не е имало някакъв конфликт между теб и някой от тима или треньорския щаб?
– Не, не съм имал конфликт с никого. След първите десет дни от тренировките имах проблем с ахилеса, който отшумя за два-три дни. След като ми мина, ми казаха, че ще тренирам индивидуално. Смятам, че е крайна мярка, но какво мога да направя? Аз съм работник и изпълнявам. Насила не мога да се бутам.

– И какво е бъдещето ти на “Лаута”? Мислиш ли да си тръгваш?
– Не, аз имам договор с клуба. Остава да тренирам самостоятелно и чакам нещата да се променят.

– Локомотив подновява шампионата с тежко гостуване на “Герена” Какви са шансовете на тима срещу Левски?
– Винаги има шансове. В България всеки може да победи всеки. Пожелавам успех на съотборницте ми. Ако успеят да вкарат първи гол, може и да вземат нещо от Левски.

– Какви са шансовете на Локомотив за Купата на България? Предстои ви тежко гостуване на Етър на четвъртфиналите.
– Иска ми се да видя моя отбор с Купата. Етър не са никак лош отбор, но ние имаме нашите шансове. Дано дотогава отново съм в отбора и да мога да помогна.

– Мислиш ли, че отново ще играеш за Локомотив през този сезон?
– Надявам се да се промени сегашната ситуация. Аз съм готов да дам 120% от себе си за отбора. Вярвам, че отново ще бъда с “черно-бялата” фланелка още през тази година.

58 КОМЕНТАРИ

  1. Sprete da kalnete po otbora i Bpuno za6toto zapo4naxa kontuzii. Abdulaxito izgoria. Aprez podgotovkata niamaxme kontuzii.

    • Научи се да пишеш кретен! И то на кирилица! Ясно ли е? Ама не знаеш български. Пиши на езика на бошняка, измисленият ни треньор, като Президента ни. Аут от Лаута на един циркаджия и един физкултурник!!

  2. 4
    4

    Защо го оплювате момчето? Има право на мнение и му прави чест да го изрази публично. Забравихте ли че и с Парвиз имаха проблем. А скрития проблем с Бирсент. Нещата се натриупват и след този човек ще. сме без отбор. Не се работи в клуба с перспектива и това е супер за Бруно. Слепи ли сте да видите, че пивече от 2/3 са чужденци и над 95% са име завършващо на ич. Това ли е Локомотив? Къде са кадрите на клуба? Бруно ги гони или преотстъпва за да играят имигрантите с фамилия Ич. Той си върти и бизнес с тях. Вместо безработни или играещи в никому неизвестни отбори ги пибира в Локо, сякаш отбора е някакъв приют. И Гочо Василев каза,че чужденците са слаби и не му харесват. А къде гледа Крушарски той си знае, може и да играе комбина с бошняка, що да не изперат някой кинти. Договарят 3-4 хлв или евро заплата а половината се връща. Тоева е стара отработена схема. Жалкото е бързаме да линчуваме българин, изхвърлен от отбора без разяснения и да заставаме зад измисления треньор. Докога ще го търпи Крушарски ? Жалкото е че тези неща се виждат и от Зума и от Наско, коуто обаче си теаят. И в момента в който Бруно бъде издухан ще станат активни и ще запеят как е объркал това, как онова, как Крушарки е взел правилното решение, ще се бутат да дават интервюта и пр познати приьоми.

    • Приятелю как само треньорът е виновен а футболерите агънца преставям си какъв ветеран си бил щом и против Бащата мрънкахте странно разбиране

    • 2
      1

      Ветеранчеи Драмов не харесвах те и колко още треньори сготвихте и само за мангизи ревяхте без покритие. Ами като сме без отбор ще си вземем резервите от Арда

  3. 2
    2

    Бегам от гейбандата, тук освен цигани и гейбандити друго няма!Слагам си ги Симеоновия и въс!!

  4. 7
    4

    Ако не са чужденците ще изпаднем. Снукъра е посредствен футболист.

  5. 18
    11

    какво ги търпям тук тези некадърници? Това български отбор ли е или сърбо-хърватско-босненско-словенско-африкански? Има ли толкова българи навън заедно в един отборСамо Локо и дано г-н Крушарски го изгони скоро!

    • 10
      10

      Селски, нищо не ти се разбира. То тия ващи криви глави, празни ли бре?

      • Ами за туй не разбираш,защото си тъп като буре!Ясно ли е гейбандит?

        • Не знам кой е бандит но знам че твойто жълто дупе е напляскано и ебнато кривоглав мисир

  6. 7
    10

    Циганите от ботив много са взели да харесват Монката. Що не си го приберат в Коматево.

  7. 18
    12

    Абсолютно вярно Симеоне! Това отдавна се знае, но никой от шефовете не се намесва. Тоя босненец ще ни докара до Б група! Вън, боклук! Жалко че и Крушарски му вярва.

  8. 11
    12

    Като не можеш да се докажеш даже
    На тренировки,кой ще те пусне титуляр!
    Стягай се и стига плюнки..видя ония в Арда колко струват!

    • 4
      3

      Който си го може – си го може. Просто босненица не иска да го пуска, за сметка на чуждите, доведени от него.

      • Симинчо да вземе да изригне против него си че за нищо не става

  9. 16
    9

    Мони, вместо да олекваш с злобни приказки, по-добре вземи и се докажи в някой друг отбор. Щото така остава впечатление, че не можеш никъде да го направиш.

  10. 18
    16

    Монка, за футболист не ставаш, ама с тая яйцевидна кратуна на велигден ще си борче със сигурност! Заеби ги циганите,останаха 300 шматки публика.

    • 1
      1

      Как ще напишеш велиГден, не мога да си обясня. Това и циганите знаят как се пише! ахахахахах абсурд!

  11. 11
    13

    Точно така! Като Атанас Драмов! Който смята, че футболът е два часа работа,три в Инстаграм и чака-рака до 3 сутринта – няма място в Локомотив!

  12. 11
    12

    Мангалите ще почват да окапват един по един след физзарядката на даскалчето.На реванша с Челно Море второто не можеха да ходят.Това ги очаква и сега.

  13. 15
    8

    Защо всеки българин като му кажат, че е некадърен и почва да плюе??
    И как си мисли, че ще си намери отбор по този начин? Нима другия треньор няма да се замисли, че и той ще бъде оплют ако реши да го изгони и той…

  14. 18
    12

    Да си еба-майката Локомотиво,циганска.Не издържам повече прибирам се вкъщи и ще пребия Айшето!!!

  15. 15
    10

    Монка, Монка…. можеш са да плюеш от злоба. И какво си мислиш, че ще постигнеш? Каквото постигна и Крумов в Арда…
    Акрапович ли ти е виновен, че не можеш да умериш вратата от дузпата??!! Миналия сезон ни скъсахте нервите с Гъза… Те вече и в Арда не го искат.
    Имал “проблеми с ахилеса” които отшумели за 2-3 дена – т.е мързяло го да тренира 2-3 дена…

  16. 14
    14

    Бруно Акрапович = Атанас Драмов! Които го помнят де!
    Само така Бруно! Без дисциплина не става!

  17. 11
    24

    Само жълти цигани коментират.
    Бройте ги по минусите.

  18. 26
    12

    Монка, лесно е. Покръстваш се на Райкович и ставаш титуляр. Българите не виреят в Локомотив.

  19. 20
    22

    ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ СЕ ВИДИ РАБОТАТА НА АКРАПОВИЧ.
    И НЯКОЙ СА МИ КАЖЕ КОЙ ОТ БЪЛГАРИТЕ СТАВА ЗА ЛОКОМОТИВ.. МОНКАТА. Крумов. КИКИ И ДР ДАЖЕ НЕ ГИ ПОМНЯ СТАВАТ И ПРАВЯТ ТОП СЕЗОНИ В ДР ОТБОРИ ИМА ЛИ ПОНЕ 1
    И ДА МИ КАЖЕ 1 СЛАБ ТРАНСФЕР ОТ ЧУЖДЕНЦИТЕ. БУНА ЛИ АРАЛИЦА ИЛИ ОЖБОЛТ ИЛИ БАНОВИЧ СА ТРАГЕДИЯ СЕГА ТОЗИ АВСТРИЕЦ Е ТОП И ДВАМАТА С УМАРБАЕВ ЩЕ СА ДВИГАТЕЛЯ НА ОТБОРА
    МИТКО Илиев, Карата, Асен Г. Янко Ангелов. Везала и Чико този сезон ще видите работата на АКРАПОВИЧ. И като е му харесва на някой КАмбура даде пример…..

    • 13
      5

      Кики? Сигурно му се радват само варненските бармани:) Крумов…. Крумов? Аааааа, драпа за бараж в Б група. Ясен си ми. Абе, ти що не коментираш кърлинг?

  20. 15
    13

    А Илиевич/?/ защо е титуляр и капитан според теб,Монка? За нищо не ставаш. Вземи мерки, а не мрънкай…..

    • 13
      12

      А, то биваше и някой чужденец да направи капитан.

  21. 11
    17

    ИДИ НАХУЙ ЦИГАНЧЕ, ЯЖ ЧЕРНО БЕЛИ ЛАЙНА.

  22. 25
    3

    До Алекс:Да ти припомня само, че като треньор на Локо София Бонев навремето обяви Матея Кежман за безперспективен и го освободи. Той пък игра в ЧЕЛСИ!!!

    • 7
      8

      Майна,такъв футболист като дедо Ице никога няма да имате.Познавам го лично и за мен е чест.Бонев е голям човек.Ако че ми вика че съм папагал.

      • 6
        3

        Алекс отклоняваш се от темата. Всички знаем какъв футболист е бил бонев и още повече що за човек е!

      • 8
        1

        Дееба мишока. Що цигари е измуфтил от нас. Иди вика донеси едно кафе…. Алоууу това не е Локото все на тяхен гръб бе дееба. Още бях малък и не си давах сметка каква муфта е Бонев. Иначе е бил велик футболист… Спор няма!

    • Кежман отиде в Челси за 20 милиона паунда:)))А Зума викаше ние такива в България д лопата да ги ринеш!!!

  23. 24
    15

    Долу ръцете от Бруно Мауриньович, майка ви даеба локомотивоциганска !

    • 8
      13

      Яж хуя курво коматевска жълто-черна мюсюлманска утайко!

    • 2
      4

      Резон, да го сложа на майка ти, борсук изтръпнал.

  24. 26
    25

    Може би повече от 10 години в Локомотив не е имало по-добър профисионалист от Бруно Акрапович.

      • 6
        11

        Родопската яка и помаклъка вместо да се подготвят за сеитба,се мешат дето не им е работа!
        На къра бе мюсюлманска сволач!

  25. 18
    24

    Монка, Монка едно време переспективен играч беше. Обаче мързела те е надвил.

  26. 18
    30

    Браво Бруно. Всички интриганти и търтеи вън от Локо.

  27. 17
    26

    Акрапович ги разкри и разгони всичките дето въртят интриги и разкарват фланелката.

  28. 36
    17

    Най-накрая някой да каже цялата истината за физкултурника.Гочо Василев и Бонев много тънко намекнаха,че чужденците са плажни футболисчета,ма кой да слуша.

    • 16
      11

      А би ли казал Монката какъв футболист , защото вече не става и за плажен футбол.

      • 5
        4

        Райков е лимитиран футболист.Но не това вие проблема.

  29. 31
    15

    Е тоя ни разказа играта!Играчи от квартала!Хахаха.

  30. 35
    19

    Жална ни майка локомотивоциганска!

Коментарите са затворени