Собственикът на „Локомотив – Пловдив“ Христо Крушарски се появи на днешната сесия на Общинския съвет. Той поиска среща с кмета Иван Тотев за съдбата на стадион „Локомотив“ и тренировъчния комплекс в ЖР Тракия. Веднага след заседанието двамата заедно с Атанас Узунов влязоха е една от залите на местния парламент, за да обсъдят бъдещето на спортните съоръжения, пише trafficnews.bg.

Преди срещата Крушарски заяви, че е готов още тази година да започне строителството на стадиона, както и модерния тренировъчен комплекс в Тракия. Най-важната тема ще бъде отдаването на концесия на двата терена, както и евентуално съдействие от страна на Община Пловдив, взимане на нисколихвено кредитиране от Фонда на фодовете чрез съдействието на градските власти. Крушарски каза още, че има опит в строителството на спортни съоръжения, като стадиона в парк „Лаута“ може да бъде четвърта категория по УЕФА, който да приема всякакви мачове на национално и европейско ниво.
“Срещата беше кратка и ясна. Ние отдавна сме се разбрали. Цялата документация е предадена. Рекал, казал – няма! Става въпрос за концесиите на двата терена. Всичко е на място и си върви по етапния ред. Просто трябва да мине времето по законовия ред и да почваме да строим. Моята молба беше да натиснем малко за терена в Тракия за детско-юношеската школа – да стане до есента, за да може децата да има къде да тренират“, заяви след срещата Христо Крушарски циритан от Plovdiv24.bg.

“Работата по стадион “Локомотив“ ще започне тогава, когато си получим концесията. Има си проект и срокове. По моите разчети – 14,6 милиона е инвестицията, която трябва да приключи за 5 или 6 години. Стадионът ще е с капацитет от 10 300 места. Не съм говорил за заем от Фонда на фондовете, но ако има такава възможност, ще се възползвам, за да станат по-бързо нещата“, допълни още собственикът на Локомотив.

 

26 КОМЕНТАРИ

  1. 10
    6

    Добре бе, дайте им ги най-накрая тея терени, дайте им и концесия, дайте им подкрепа за фонда, стига са мрънкали вече, че верно са супердосадни буферите.

    Бахти хората, честно…

    • 9
      1

      Тодоре , съгласен съм с теб . Общината вече 2 години се мотае с тези концесии . След 5 месеца , после нови 5 месеца и така не е ясно докога.

    • 7
      7

      Дайте, дайте, ама Аржентинеца се прави на “чук” и не ги иска!
      И поради каква причина да ги иска, като каза че “Рано, или късно, ………………….. .”!

    • 3
      3

      Ние не искаме тея терени! Искаме тези терени, жълт педал! Граматиката ти бяга сериозно, кривоглав!

    • Тодоре,евала братче,най-накрая да прочета нещо смислено от теб!
      Защо да сме досадни пич,щото казваме истината?
      Защо на вас кмета ви идва на крака на срещата с феновете,защо ви праща писмо за подкрепа,а за нас няма?(Нека си е жълтур,всеки има право да е от който отбор си иска)Но да си влезе в ролята на КМЕТ!

      • Ама ти не схващаш бе пич, на мене ми е точно прес уя, аз ИСКАМ на вас да ви дадат всичко което искате,за да се виидте кви михлюзи сте, и да спрете да циврите, щото ми писнА на уя…..

        • Че вие да не сте по-големи патрони?Че видиш ли,като ви отпуснат заема,след това като ви построят стадиона,едва ли не за отрицателно време,ще си изплатите дълговете ли,щото сте милиони и всеки мач ще се сте минимум 30хиляди ли?
          Слезте на земята и мислете реално,в момента всички сме на един хуй!
          Не пич,ти не схващаш,че комунизЪма го няма,поне не под формата която беше преди 89-та.Няма кой да ви пуска аванта и вечно да сте по-привилигированите!

        • Защо да не циврим и да нямаме претенции?Ние кои сме,вие кои сте?
          Пак ти казвам,всички се въртим на едни хуй,и аванта няма за никой.

  2. 11
    7

    10 000 места? Това са 3 трибуни като на на базата в Коматево, но оформящи полумесец! Пък и защо са ни толкова много места??? Останхме един файтон апапи! За европейски футбол се изисква поне 15000 седалки! Май пак кьорфишеци???? Кото а тва а!!! Дон Крушо има опит и ние му верваме!!!! Не можеда е уйдурма!!!!!

  3. 7
    7

    То си има ред бе гнидо .Истапанил се там и по стара комунистическа практика някоя подлога те вкарва при шефа .ЦИГАНИНА СИ Е ЦИГАНИН !ЖИЕ МАНГАЛ

    • 3
      2

      Млъкни бе глупак . Като не можеш да помогнеш поне не пречи.

    • 2
      1

      Вярно е, че циганина си е циганин, вие жълтите идиоти затова основахте в центъра на най-голямото циганско гето на Балканите Столипиново фен клуб! Ето това ако не циганска работа, кое ще е!

  4. 6
    4

    “Крушарски заяви преди срещата че още ТАЗИ година може да започне да строи…”. Я виж ти !Откъде това голямо желание у него ,няма ,няма и изведнъж с големия черпак…току виж направи нещо.
    Жълтури не се подигравайте ,че и вашите изведнъж се активизираха , избори идват , и масите трябва да се “посабудят”май…
    Ще видим…

    • 5
      2

      Винаги е казвал, че ще строи , но вие с вашите му пречите , а общината си прави оглушки

  5. 14
    7

    ВИДЯЛА ЖАБАТА, ЧЕ ПОДКОВАВАТ КОНЯ И ТЯ ВДИГНАЛА КРАКА.

    • 5
      5

      Защо си мислите че при вас нещата ще са по-лесни?Или изобщо ще се случат….Изчакайте , и вашата работа е само на думи и уговорки , нищо реално не е станало. Одеве минах по Източен ,нямаше никои да работи….Проблема при вас е че сте “опряни до стената” , и на всяка новина се хващате като шарани. Малко са трезвомислещите ботевисти ,които се наслушаха на приказки.
      При нас за радост повечето хора мислят и не се хващат на първите партенки за строежи или инвестиции .Пък ако този път ни опровергае другаря ,ще му ръкопляскаме, и ще сведем глави виновни…

  6. 9
    4

    Га жа идват крановете?

  7. 12
    5

    Мислъ да подаръ жилязуто от трибуна Джесика на всичкото джангал дето ходи на нея, ей така щот съм ларж. Нздрави *хуц*

  8. 8
    6

    Крушо ,много добре казано , да видим действията….Гледам твойте фенове са харесали новината веднага.Сега ще видим кой не ще ,и кой си измисля , ти или общината…..

    • 5
      2

      .. или измисления ти фенклуб…, а горди носителщ на олигофрения.
      ако ще да се пишеш и водолаз пак ще си личи и от космоса, че си ти…. просото мирише на алкохол от теб

  9. Stiga ste pisali gluposti zamislete se realno v plovdiv nqmame edin stadion dano tozi pat prikazkite za lauta za botev za todor diev kakto i za stadion plovdiv da sa naistina seriozni zashtoto 30 godini samo prikazvat i nikoi ne pravi nishto

  10. 13
    5

    Е ба къв стадион бе ? 10 300 места като дойдат жълтурите и чорбарите и бирои ни ебават майката от песни … сега още повече ама нищо важно е че подвжината трибуна си стои че много си я харесваме !!!

  11. 9
    3

    БууууууууууууууХОХОХООХОХАХАХАХАХАХХАХАХАААААААА

    МА ТОЙ УМРЯЛ МА

Коментарите са затворени