Home Пазарджик Елитни сърби победиха Хебър на турска земя

Елитни сърби победиха Хебър на турска земя

220
0

Проверката бе втора за пазарджиклии на турска земя и се игра при отлични за футбол условия – слънчево време, почти пълно безветрие и температура на въздуха 17-18 градуса.

За разлика от предишните две контроли след старта на подготовката срещу ЦСКА 1948 в Пазарджик и с дубъла на Арсенал (Тула) в Сиде, днес старши-треньорът на хебърци Николай Митов започна мача без нито един юноша в стартовата единадесторка.

През първата част двата тима се захапаха здраво и битката беше буквално за всяка педя терен. В резултат на това до почивката съперниците имаха само по една възможност за откриване на резултата, но това в крайна сметка не се случи. От Хебър най-близо до попадение бе новото попълнение от ЦСКА 1948 Кристиян Михайлов, чийто удар от над 20 метра бе спасен с мъка от стражът на сръбския тим.

Втората част започна с нова размяна на възможности за първи гол. Най-напред Петър Дебърлиев показа класа при едно страховито воле на нападател от Земун, а малко след това влезлият на смяна Георги Недялков пропусна да вкара от отлично положение. Между 60-тата и 75-та минута на двубоя в игра за Хебър се появиха всички 8 юноши, което веднага даде отражение на терена. В 65-та минута Ники Радев изпусна нападател на Земун, който влезе мощно в пеналта на Хебър и пазарджиклията бе принуден да го фаулира – дузпа, след която сръбският тим поведе с 1:0.

Хебърци се върнаха в мача само 10 минути по-късно. Бразилецът Родриго Барони разсече с брилятно слизане по левия фланг защитата на Земун и с перфектен пас задължи пласиралият се на отлична позиция Георги Недялков да вкара за 1:1.

Последва нова възможност за сърбите, при която вратарят Спас Видев спаси сигурен гол.Когато мачът отиваше към реми хебърци се пропукаха фатално в защита. В 88-та минута след колективна грешка в „зелената” отбрана Земун стигна до крайното 2:1 в своя полза.

Стартовите 11 на Хебър:

Петър Дебърлиев, Васил Геров(к), Мартин Сечков, Симеон Иванов – Матераци, Цветан Павлов, Якуб Идризов, Атанас Велев – Крауч, Кристиян Михайлов, Руслан Иванов, Кирил Георгиев, Даниел Пехливанов