Новите попълнения в състава на Ботев Лазар Марин и Еберт Кардосо направиха първа тренировка след присъединяването си към тима в Турция. Двамата се включиха в единственото занимание в петък, което се проведе в следобедните часове. Завърналият се в редиците на “канарчетата” ляв бранител тренира на пълни обороти редом до новите си стари съотборници, докато бразилецът Еберт дебютира в заниманията на новия си отбор на облекчен режим. Кардосо направи няколко обиколки в компанията на сънародника си Джонатан Перейра, който е с травма в бедрото, като двамата не участваха в упражненията с топка.

 
Контролната среща на Ботев срещу Криля Советов ще се играе от 16:00 часа българско време. Спарингът е четвърти пореден за “жълто-черните” на лагера в Анталия, като в предишните три възпитаниците на Николай Киров записаха две равенства и едно поражение. Двубоят на Ботев със съперника от Русия ще се състои в Gloria Sports Center в Белек.

Криля Советов е руски футболен клуб, основан през 1942 година. Отборът е от град Самара и играе мачовете си на феноменално изглеждащия стадион “Самара Арена”, който е с капацитет от 44 918 места. Тимът се намира на 13-то място в Руската Премиер Лига с актив от 17 точки, а лидер е Зенит с 34 точки. През настоящия сезон Криля Советов се завърна в най-високото ниво на руския футбол след една година във Втора лига. Старши треньор на отбора е 50-годишният Миодраг Бозович, който пое тима през 2018 година. Наставникът има изключително богата кариера, като е водил общо 18 тима, сред които Амкар Перм, Динамо Москва, Локомотив Москва и Цървена Звезда. Тимът е доста скъпо оценен от сайта transfermarkt.com, като общата му стойност е 22.75 млн. евро. Най-сериозно впечатление правят четирима футболисти – Витали Денисов (ляв бек под наем от Локо Москва, 2 млн. евро), Максим Кануников (нападател, 2 млн. евро.), Денис Ткачук (ляво крило, 1.5 млн евро) и Пол Антон (халф, 1.5 млн евро).

35 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Резултатите от контролите са важни дотолкова, колкото да се вдигне духът на отбора и феновете. Истината е, че играем със силни отбори, за нашето ниво. Виждат се слабости при водещи футболисти, дано да се отсранят до края на подготовката. Отбора горе долу е добре. Защитата е ясна има и варианти, но дефанзивните халфове нещо куцат. Там трябва да се търси точния човек. Губи се връзката с нападателите. Забелязах че Тошо играе много назад, да отнема и организира атаката. Това трябва да го прави друг. Тошо трябва да бъде по напред, да дава головия пас и да вкарва. Много малко файлове ни свирят около пенала. А там от 5фала 3 гола, знаете как и от кой. Нападателите трябва да търсят повече контакти с противниците. Иначе мисля, че Бекия и Кочев, ще ги подредят. Може би Лазар ще играе като крило или халф, а Филип ще иде от дясно, където му е силата, а Джони пред него. Ще видим.
    САМО БОТЕВ!!!!

  2. 6
    2

    Тва е то да си звезда във форума-споменават те и свои и цигани във всеки втори пост, без да си написал и една дума в темата :):):)

    По същество: Мнението на Ботев 1912 Пловдив е ОК и аз подкрепям.
    Васко Шопов е малко като Бербатов-много талант и малко самочувствие и наглост. За мен е загадка защо е това, явно опира до характер, но тва момче трябва да бъде пускано, да му се обясни че му се има доверие, да му се обясни че от него се очакват големи неща, да се успокои и да ги почне както може.

    По-надолу е споменат Серкан-разберете, аз не отричам таланта му, напротив дори, но Серкан стана чудесния халф който е в момента едва миналата година, а дотогава сами си спомняте кви мъки бяха и колко го хранеха някои от нас, мен е тва ме дразни-стана играч и айде чао за без пари в Делиорманец.

    По темата за централния нападател-макар че не е жизнено важно, не е лошо да имаме играч тип Лудия или Миро Будинов-здрави говеда, които да тормозят физически и психически защитата на противника,да им бъркат в гъза, да им плюят в ушите и да им казват неща за майките им,с което да им ебават майката на психиката.
    Ванката Василев има талант, казах го вече, има пласиране, има наглост,но това което няма засега е физика.
    Нормално-малко момче е още, ше порасне.
    В момента обаче защитниците на силните отбори-Литекс, Говедата, Делиорманец и Бироя ше го разнасят като пръскачка из лозе, затва казах че трябва да бъде пускан редовно срещу по-мишестите отбори.

    И така, в общи линии отбора ни въобще не изглежда зле към тоя момент, никак даже, тък че-спокойно!

    P.S. Мангалите да си ебат майката в лилавата путка и да мрат в лайна!

    • 1
      1

      Долен, жълт педал, отбора ви не ме интересува как изглежда, но ти определено не си изобщо добре! Ти си една отвратителна твар, 100% грешка на природата! Може би баща ти те е правил без грам желание, другия вариант майка ти да те е събирала от пода! ИЗРОД!

      • 1
        1

        Това което си написал ясно говори какъв морун си!И като не те интересува отбора,какъв хуй търсиш тук ве малоумник?Еле пък как е правен Тодор,ти като си правен в гъз..а?Глей си наклона ве торук!

        • 1
          2

          Миячо, заболя те нали? Ти като обиждаш поголовно опонентите си, и псуваш като каруцар, за питал ли се се те как се чувстват, А жълт отвратяга? Ти си далече от представата за човешко същество!

  3. 2
    9

    то дамо баберек и юноши остана в БотяфЪ.
    НЕНУЖНИЦИ

    • 10
      2

      Koe e обратното на ненужници, с което вие може да се похвалите?
      Нужници!??

      Жив кенеф сте, емигрантски палатъчен лагер насран, пудавиебамайката циганска!!!

      • Пу да ти еба майката Изгрев бойско циганско копеле!

          • 1
            2

            Тодоре, няма как да стане, уроде! Вие всичките сте от гей бардака на вожда ви Жоро педераста, то и ти си в управителния съвет на педераст кото ви сдружение!

    • 1
      1

      И друг път съм купувал нещо ненужно!!Хахахахаха.

  4. 14
    2

    Само Васко Шопов може да замести Серкан на този етап , трябва му гарантирано място при титулярите за да е спокоен , има качества и е въпрос на време да стане национал , Шопов може да стане уникално добър , Карачанаков е много качествен но сигурно ще влезне по-късно във форма , Зехиров е поливалентен много ценен състезател ………Притеснявам се за Ничев и Пиргов …..дано да греша , имаме и Вутов ( скъпоценен камък) , ако и Балтанчето се разиграе ще е чудесно , разбира се всичко се върти около ТОШКО без него сме половин отбор ……Късмет пичове и успех ……

    • 1
      2

      За Пиргов и аз се притеснявам. Вутов ми е малко като загадка, а Балтанов….не искам да го кажа но ми е на езика-просто е приключил с футбола.

      • Дано да рестартира Балтанов той със сигурност може много повече , очаквам Крис на доста по високо ниво тази година , личи му , че още е младок не е отборен играч , прекалено задържа , а когато трябва да задържи пък подава , но това е нормално ще го вкарат в пътя има качества , той е бъдещето за мен и има късмет да е при Белия и Кочев , които са хипер толерантни …..може би ЦЕНТЪР 9-КА ни трябва но мисля , че и така ще се справим , е винаги е хубаво да имаш типичен нападател или по скоро консуматор като Стивън но ……..

      • 2
        1

        Единственото притеснение около Пиргов е да не стане Пламен Димов Нумеро Дуе и да почне да си вкарва автоголове на корем, особено срещу говедата!
        Да не стане така че Баче Кико да трябва и него да покрива освен говеждите нападатели :):):)

        • 1
          1

          Пакистанска любовница! Жълт педераст, твърд последовател на Жоро педала! Тодор гомнишара!

          • И ебач на цялата гейбанда!!

    • 3
      2

      страхливецо, и тук ли се криеш?!
      Ама отдалече миришеш на къри и пакистанска сперма

      • 4
        1

        Защо си мислиш че не знам ти къде си бил в 10 часа, а столипинска проститутко лилава?

        • 2
          2

          Изгрев бойс Столипиново отдавна е владение на жълтите мангали! Когато основавахте фен клуба си в Столипиново, цяла седмица играхте кючеци, ядохте и пихте,както е по циганската традиция! Ти си опровержение то на теорията за произхода на видовете! Полу човек!

  5. Резултатите в тия приятелски мачове изобщо не са важни,важното е да се подготвят добре физически да издържат 90 минути на добро темпо с преса и гонене на всяка първа и втора топка,така ще сме по конкорентни на Левски,ЦСКА и Берое в първенството и да имаме и по голям шанс и за купата! Това е само подготовка не търсете резултати

    • 1
      5

      ами да. ще се подготвят! толкова добре ще се подготвят, че ще бием Верея и без помоща на съдията.
      Ще имат въздух поне за 30 минути…

  6. 10

    В тях ми е надеждата и мисля че в тези 2-3 мача си проличава как се отплащат за доверието. Бягат, гонят, показват и самочувствие без което не може.

  7. 21
    4

    Искам да се обърна към черно/белите братя. Дискутирайте си победата над макетата, обсъждайте си отбора и ни оставете на мира. Имате поводи за радост, споделяйте си ги.

    • 6
      1

      Жълто-черен батко, четем и се просвещава ме! Обмяна на опит, нищо повече! Злобари и олигофрени ги има и от едната и от другата половина на града ни, подминавай ги!

  8. 16

    Надявам се този мач да го изиграем малко по сериозно. Днес Серкан направи силен мач с Лудогорец. Струва ми се че ще се наложи в титулярите. Тодоре-братле, не искам да те дразня с този пост, просто харесвам стила на Серкан, спокоен, техничен, хладнокръвен, не се паникьосва дори когато двама противникови футболисти го пресират. Нарочно изгледах целия им мач за да го видя. Успех му желая. Ще липсва много, защото Неделев е единствения в момента разиграващ халф и ще му е трудно сам да изнася топката и да канализира действията на целия отбор. Трябва спешно да извадим друг наш футболист с такива качества. Дали ще е Тонев, дали В.Шопов…не знам.

    • 21
      1

      Васко Шопов е готов! Киров вижда селекцията с година напред… Слави Шопов е бъдещия Тошко! Имаме страхотни юноши!

      • Когато разбрах че подписваме с В.Шопов, останах много доволен. Титуляр в Дунав, една от звездите им в отбора направил малък фурор още с влизането си в А група-и изведнъж резерва!!! Не мога да го проумея и до сега, но имам доверие на Киров. Дано сега заслужи титулярно място.

      • 4
        1

        A дано, въпреки че такива като ТОДОР НЕДЕЛЕВ се раждат веднъж на 20 години….

    • 10
      2

      Един наистина обективен коментар. Аз също смятам, че Серкан ще липсва точно заради тези си качества. Има нюх към тънкия пас. Умело задържа и има поглед!

Коментарите са затворени