През лятото на миналата година Ботев Пд привлече бразилският краен бранител Джонатан Перейра. Постепенно кариоката се превърна в един от най-стабилните футболисти на канарчетата. Репортер на PlovdivDerby.com разговаря с него  докато Перейра е на лагер с отбора си в Анталия.

– Джонатан, утвърди се в Ботев като основен футболист. Трудна ли бе адаптацията ти?
– Всяко начало е трудно, наистина трябваше да се адаптирам, да се запозная с клуба, феновете и футбола, който се играе в България. Опитах се да направя прехода плавен, всеки ден се опитвам да науча по малко, от културата, от езика, за страната, така успях да се адаптирам по-бързо.

– Кое и кой ти помогнаха най-много в адаптирането.
– Фактът, че съм играл в Украйна и научих малко руски език, ми помогна много в първите дни, защото те са сходни езици с българския. Другите бразилци в Ботев също ми помогнаха много – Густаво и Диого.

– Играеш добър футбол, но има ли какво още да разгърнеш от твоя потенциал?
– Със сигурност може да се подобри играта ми още повече. Аз винаги работя здраво, за да се развивам. С всяка тренировка, с всеки мач играта ми се подобрява и искам да ви покажа много повече!

– Мечтаеш ли за трансфер в някое от силните европейски първенства?
– Мечтая да играя на испанското първенство в отбора на Реал Мадрид!

– Кой е най-добрият ти приятел в клуба в момента, след напускането на Густаво и Диого?
– В този момент вратарят Даниел Кайзер, той ми е и съквартирантът тук на лагера.

– Изпитваш ли все още трудности заради езиковата бариера?
– На, вече разбирам много по-добре българския и английския, но трябва да ги подобря още.

– Какви са твоите амбиции с Ботев Пд?
– Дойдох в Ботев Пд да печеля титли, да се боря за европейските турнири. Искам да пиша история тук!

– Хареса ли ти Пловдив като град?
– Наистина ми хареса града, красив град с много история! С жена ми много обичаме да се разхождаме, да отидем до парковете, площадите, ресторантите. Този град никога няма да напусне спомените ми.

– Коя е любимата ти българска храна и коя българска дума научи първо?
– Обичам много месото, когато отида в ресторант поръчвам ребра, говеждо месо… А първата дума, която научих на български език, беше “благодаря / мерси”.

– Какво искаш феновете на Ботев да знаят за теб?
– Аз съм семеен мъж, обичам да бъда със семейството си. Работя много усилено, винаги се стремя да изпълня целите си и съм отдаден на каузата на Ботев Пловдив. Искам феновете да знаят, че винаги ще правя всичко възможно за клуба, винаги ще работя усилено и никога няма да спестя усилия и ангажираност в моята работа!

– Ако те направят шеф на ФИФА за 1 ден, какво ще промениш?
– Бих направил Световните първенства на 2 години, а не на 4.

– А ако за един ден си президент на Бразилия?
– Ще инвестирам в образование, ще намаля корупцията и ще направя страната по-справедливо място, където всеки ще има равни възможности да се бори за по-добър живот!

31 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    2

    Този е голям ботявист…от малък

  2. 2
    1

    Тодор The Great approves of this thread!!!

    Само така юнаци!!!

    • 1
      1

      Един Кайен стои самотен на Сточна гара,неизмит ,няма ли някоя миячка да му тегли една сапунка ?

  3. 3
    2

    Няма смисъл да се влиза през деня в този форум. Толкоз изтрещял народ на едно место рядко се вижда.

    • 2
      1

      То да е само през деня , тук ако има някои които е влязъл да коментира обективно и без злоба трябва да се почерпи без значение от клубната принадлежност.Но така е ,като няма регистрация и админиатратор ,всеки сере на воля.

  4. 11
    3

    Много ме боли аналното отверстие – снощи ЖАЛТИТИ пак ме разпориха, ама сега как им го връщам във форума, а…? Да знаете – всеки път, като се изсера в техните теми, значи са ме изнасилили мощно и след това им го връщам. засега не са спрели, затова и продължавам да пиша тук, но се надявам един ден да спрат, докато не съм станал истински педераст, макар че вече започна да ми харесва.

    • 5
      1

      Не си добре да знаеш! По добре млъкни , вземи си почивка , срам си за локомотивците анонимнико!

    • 3
      3

      Това е друга бира!:)))) Така те харесваме, защото си откровен!!!:))))) Скоро ще се научиш и на ред и толерантност!:))))))).продължавай в този дух на откровение!!!!:)))))))

    • 3
      5

      Че не си Стикс , не си , ама и да си ,файда няма . Ти си срамно петно за локомотивците . Стани жълтур и сери , по ще ти приляга анонимник.

  5. 7
    14

    Бразилец от пакистански произход , за непосветените – бразилски мангал , продавал царевица и семки на Копакабана.

    • 6
      3

      На теп ти казух, да ни разлайвъш псетата в Шикеря ут 2 до 4, чи младите Клоакумутифчита ни могът да спът и няма да пораснът като сдрави унуши на Велжбъд!!!:))))))))

    • 3
      1

      НЕ Е ИСТИНА КОЛКО СИ ПРОСТ, БАТИ НЕВЕЖОТО ХЕЙТЪРЧЕ МАЙНА

  6. 9
    12

    Стикс-1 пост, жълтия мияч 11! Продължавай Стикс, мачкай жълтата курва! Получава ти се!

    • 10
      2

      Апап, май и ти си ут фракцийъта в Аджасана? Ни съ злагай на негу!!! Викни моштну: Съде Клоакомотиффффф пуф паф и утивай на джиляуту!!:))))))))

    • 9
      3

      Ако беше написал, по темата, щях да те поздравя, но сега не ми остава нищо друго, освен да ти кажа: Гледай нашия любим Клоакомотиффффф и не се навирай където си НЕжелан!!!! Пуф паф:))))

    • 8
      3

      В глъвътъ ти анонимнико има саму бръмбъри!:)))) Стикситу ни пиши протиф мени, а протиф жълтити!!!! Яз кату справедлиф и верин Клоакомутифец, му убиснявам, да скъса с фракция Велждъп Шекеря и да съ влеии в ридицити на грандъ Клоакомутиф!!!! Ния сне умерини лайнуфъргачки и не пишим пу чужди теми!!!! Гледами си нашия кенеф и мирну събирами джулязу!!:)))))))

      • 3
        9

        То не си вред знаеш ли ? Не знам стикс колко е редовен , но ти си твърдо за психиатрията. Не си забавен , изчерпан боклук си нали съм ти казвал .Три поста един след друг , бахти комплексара. Съберете се със стикса двамата , серете си , даже и си го лапнете ,нямаме против.

        • 1
          1

          той лапа дамо пакистански… и помашки на село

  7. 14
    5

    Вие май не разбирате, че стикс, микс…. влизат тук сирът и отиват на риба. После се хвалят пред приятели ” видяхте ли кво ги аправих жълтите”!!!! “Разлаях кучетата”!!! От вас се иска да не се ядосвате, да е му обръщате внимание и да си коментирате по същество!….. Оставете го на мен!!!!! Аз съм стар боец и ще го науча на обноски!!!! За такива само Презрение и бъзик!!!!

  8. 15
    4

    А ти, Стикс, колко пъти си бил в Пловдив, пък смееш и да коментираш даже, говедо такова…предполагам, че всяка сутрин виждаш от прозореца си това, което си описал…

  9. 13
    4

    Тоа апап саму да ни мини през Стулюпинуу и Шекеря, штот тва дет я видял в Бразила, ша му са стори песен!!!! ТАКА Е, КВО ДА ПРАЙМ. ТАКА ЖИВИМ НИЙ КЛОАКОМУТИФЦИ!:)))ПУФ ПАФ

  10. 13
    5

    Имаш две теми за коментар на уж любимия ти отбор , отивай там ,да видиш твоя Крушо какъв спец е довел. Горкия човек , даже и не подозира що за президент си имаме , дано бързо разбере, незнам как го е примамил комсомолеца. А пък за феновете му лизачи като тебе да не говорим.
    Остави ги жълтурите да си коментират , виж кво е спокойно като те няма теб и оня техния малоумник клоак. После играем с македонците на Зоран ,вземи отношение там , покажи че си заслужаваш вниманието бе човек.

    • 8
      4

      Аби, както виждаш, досега Буферофф гонямаше, но пак нашти верни лайнохвъргачки, дразнеха и без негу!!!!! Извод: Простотиити в темити на Ботяф, ги правят само и Единствену, нашти храбри говномитачки ут Шикеря!!!!! Аку ги няма тях, бат ви Фекал Буфероф, няма да стъпи тук с коментар!!!!!!! Не мивменявай вина !!!! Глей си стикса, микса и фракция Велжпъд Шикеря!!!! Пуф паф:))))))))

  11. 9
    37

    Човекът говори с умиление за разходките из Пловдив… Нали стъпва в града единствено за дербито с Пловдивския любимец, а през другото време наблюдава как се извеждат стадата за паша…

    • 9
      5

      Ний ут фракция Велжбъд Шикеря, секи день сне сред уфсете и джилязуту, ну пак си уставаме верни лайнуфъргачки и храбри Клоакомутифци!!!!!:)))) .,.така чи и тоа апап ша си пудържъ утборъ, аку ште и сред кравите бе аби!!! Пуф паф и с Велждъп в серсето:)))))))))

    • 7
      7

      Пловдивския любимец НЯМА нужда от фенове като теб! Бъди на стадиона , не зад клавиатурата ,мишко анонимна!

    • 13
      5

      Стикси,вярно ли,че прякорът ти на околовръстното бил “Флейтата”,защото майсторски си духал. Майка ти го каза,много си и помагал с турските шофьори

Коментарите са затворени