Звездата на Ботев Тодор Неделев остава в Коматево и през пролетта. Самият той е изразил желание да продължи да носи жълто-черната фланелка. Не е тайна, че сериозен интерес към крилото има от страна на ЦСКА-София и „Лудогорец“. Неделев е категоричен, че предпочита да осъществи трансфер в силен клуб в чужбина. За момента такива оферти липсват и по всяка вероятност той ще изчака трансферния прозорец през лятото.

„България Днес“ твърди, че „Ботев“ е склонен да се раздели с голямата си звезда срещу сумата от 2 милиона евро (4 милиона лева). Такава цена е фиксирана срещу името на българина и в престижния мениджърски сайт transfermarkt.com. Припомняме, че през 2013 година Неделев бе купен от елитния германски „Майнц 05″ за сумата от 3 милиона евро. Тошко обаче не успя да се наложи в Бундеслигата и цената му рязко се срина.

„При всички положения за „Ботев“ е добре, че Неделев ще остане в отбора и през пролетта. Той е доказал своята класа. До голяма степен обликът на тима се дължи на него. Дано да бъде достатъчно мотивиран и през втория полусезон“, коментира пред „България Днес“ легендата на „канарчетата“ Марин Бакалов. Той е рекордьор по изиграни мачове в „А“ група – 454, в които отбелязва 69 гола.

„Неделев е закърмен с идеята „Ботев“ още от най-ранна възраст. Познавам го от малък, когато пристигна на базата на клуба. Силно е привързан и отдаден на „Ботев“. Той вече се намира в зряла футболна възраст, притежава опит утвърди се в националния отбор. Дано трансферът, за който мечтае, да му се получи. А така и клубът ще прибере добра финансова компенсация“, добави Марин Бакалов. 56-годишната легенда е ставал шампион на България с ЦСКА, а сега ЦСКА-София силно желае Неделев в редиците си.

„Дали Тошко може да премине в друг български клуб като ЦСКА или „Лудогорец“, това си е негов избор. Не мисля, че ще се чувства комфортно там. Неговият талант е много по-висок и тепърва ще го развива. Хубаво е да направи силни мачове в европейските турнири. Там нивото е различно“, казва бронзовият медалист и носител на купата на страната с „Ботев“.

16 КОМЕНТАРИ

  1. Маринчо хубаво се беше покрил, защо сега пак изпълзя от дупката си бе мишкооо

  2. 4
    5

    Този бяга назад ,бе,хора! Какви силни отбори от Италия и Испания? Ако УЕФА разреши придвижването с електрокари, може да се помисли.

  3. 6
    5

    Страшни мазохисти са тия буферите. Той ги прави на путка и парцали, а те се радват че остава в Ботев. За нас е много добре, да остане колкото си може повече.

    • 3
      1

      сънувал си пак нещо, миячо. Този и сега не може да бяга, а след 2-3 години ще е на 30 и ще е развалина…
      Супер лесен и предвидим футболист

  4. 5
    14

    Важното е да си мие ушите редовно , да учи езици и да лети по-често.
    Марине , този цървул ще изгние в Коматево

    • 3
      1

      НЪЛ КАЗАФМИ ДА НИ ЛАЙШ ПРИЗ НУШТА БЕ АБИ???? ША БУДИШ ЦЯЛУТУ ШИКЕР, А УТРИ НИ МОЙМ ДА СЪБИРАМИ ДЖУЛЯЗУ!!! СЪДЕ КЛОАКОМУТИФ И ПУФ ПАФ:))))))

  5. 6
    14

    хаахх. този изби рибата. А дали от Майнц са съгласни?!

    Защо се правите на малоумни и надувате разни ушати балони?! Не виждате ли, че този играч няма физика да играе в големи отбори, включително и Лудогорец, къде постоянно участват в ЕКТ. Там се иска ТИЧАНЕ. Не става само да седиш на центъра и да я ряпкаш към вратата – това върви само на село…

    Стига сте надували този балон защото ставате смешни.

    • 6
      3

      Това за “ряпкането от центъра” ми хареса и действително е възможно само на селски отбори.

  6. 15
    4

    Неделев има нужда да работи върху физиката си защото на моменти изглежда безпомощен. Само с пасове и свободни удари няма да постигне нищо където и да отиде.

    • 8
      3

      А да, онзи отгоре ме подсети. Голове от центъра не стават всеки път, това да не е лукова глава…ох, чакай….Луков имах в предвид.

      • 2
        3

        селски голове на селски НЕЖЕЛАН футболист..

  7. 6
    12

    A vqrno li e che talanta na Bakalov bil da preskacha ogradite ma bazata zaedno s izpulnitelniq direktor?

  8. 21
    2

    Неделев е страхотен футболист , казвам го като фен на Локо. Съмнява ме че разни мениджъри или други субективни фактори му мътят главата ,и не знае кое решение ще е най-добро за него.

  9. 2
    11

    На Тодор Центъра цената е много висока за селските 3челника в момента, да кажем 12-55млн. евро.Отчайващо е невъзможността на общуването им с тази негова класа или с други думи епоха различна от перачната…
    Самия той съзнава ,че ще хвърля на вятъра един дългогодишен труд…И може да вземе безплатното решение сам без скаути на процент ,да кандидатства в първите 3 на Англия Испания …
    В Ботев за еуропата без скаути ще се предлагат игралците – нова политика – на самозабрава не им се мести в бг…

  10. 19
    1

    За съжаление, на Тошко лятото му е време да ни напусне, но пък съм сигурен, че един ден ще се върне за да завърши кариерата си при нас.

Коментарите са затворени