Приятелската среща на Ботев срещу състава на Слован (Либерец) ще се играе в четвъртък (31.01) от 15:00 часа българско време.

“Жълто-черните” ще се изправят срещу седмия във временното класиране на чешкото първенство на терена на спортния комплекс Зеки Арслан Демирчи в Сиде.

Това ще бъде трета контрола за “канарчетата” по време на лагера в Анталия. В първите си две проверки на турска земя пловдивчани записаха две равенства – срещу Радник Сурдулица (1:1) и Пяст Гливице (0:0).

ТОВА Е ФК СЛОВАН ЛИБЕРЕЦ

Слован Либерец е чешки футболен клуб, основан през 1958 година. Играе мачовете си на стадиона в град Либерец, като съоръжението е с капацитет от 10 000 места.

Слован е един от традиционните чешки отбори, който от създаването на чешката Първа лига през 1993 година никога не е изпадал. Клубът е трикратен шампион на Чехия (2001-2002, 2005-2006 и 2011-2012) и двукратен носител на Купата на Чехия (1999-2000 и 2014-2015).

Във временното класиране на шампионата Слован е на 8-мо място с актив от 25 точки, а лидер е тимът на Славия (Прага) с 49 точки. В предишната си контрола на турска земя, на 28.01, Слован се наложи с 1:0 над Партизан (Белград).

С контролата срещу Ботев отборът на Слован ще приключи зимната си подготовка. Първенството на Чехия се подновява следващия уикенд, като на 9-ти февруари тимът от Либерец се изправя срещу Прибрам.

Треньор на Слован е 45-годишният Золт Хорняк, който е начело на тима от 2018 година. Като футболист е играл за редица отбори в Словакия, а кариерата му минава и през руския Динамо (Москва). Като треньор прави фурор в Армения, където в периода 2012-2014 печели веднъж титлата и два пъти суперкупата.

Трима футболисти на “синьо-белите” се отличават, според данните на сайта transfermarkt.com. Това са лявото крило Роман Потоцни (700 хиляди евро), халфът Радим Бреите (650 хиляди евро) и централният защитник Ондрей Карафиат (600 хиляди евро).

32 КОМЕНТАРИ

  1. НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ НА ПСЕВДОФЕНОВЕ ВЛЕЗЛИ ТУК ЗА ДА ЦАПАТ, ИГНОРИРАЙТЕ ГИ И ЩЕ СПРАТ!

  2. АПАПИ, КАКВО СЪ ЗАНИМАВЪТИ ТУКАНКАНА СЪС СТИКСЪ МИКСА??? КОЛКУТУ ПОВИЧИ ВНИМАНИЕ МУ УТДЕЛЯТИ ПОВЕЧЕ ША СА ПЕНИ!!! ЯЗ ГИ ПУЗНААМ НАШТИ ОРА УТ СТУЛЮПИНУУ!!! ЗЛОБНИ ДОЛНИ И НАХАЛНИ!!! ПОДМИНАВАТИ ГУ ОРХАН И МУ КАЗВЪТИ СЪДЕ КЛОАКОМУТИФ, И НАПРЕШ ВЕЛЖБЪДСКИ ТИГРИ И ТВА Е!!!!!:))) ТОЙ НЕКА СИ ПЕЙ ЗА МИЛИОНИ!!!:::)))) АЙДЕ ПУФ ПАФ:)))

  3. 7
    2

    Стикс аз те чета внимателно и нито те мразя нито те ненавиждам като повечето тук.
    Искам да те попитам нещо:
    Каква беше далаверата и какъв беше бизнесът който докараха в Пловдив президентите на Локомотив Пловдив
    С колко и с какъв произход “чисти” пари беше платена т.нар. шампионска титла на Локомотив Пловдив???
    Може би ще ни напишеш и имената на покойните президенти на Локомотив Пловдив и най-вече от какво са починали?
    А Димитър Христолов за сведедние си е жив и здрав.

    • За единия говорят че е паднал от черешата, другия от нишадър, засмукан през носа, за другите още се води следствие.

      • 4
        1

        Марешки ги заряза ненужни в нуждника, а Коко се отдаде на чалга бизнеса, което си е същото като Локо бизнеса.

    • 4
      1

      Венци е стар комплексар. Няма много приятели на Лаута , защото има особено мнение по доста въпроси .Вероятно е трол на Крушо за да го боготвори, него и оная шматка Акрапович . Забележете че не дава никой да каже нищо лошо за тях , а като цяло локомотивците не ги харесват особено много.

    • 4
      1

      Колкото титлите НС Литекс могат да бъдат Чорбарски, толкоз и тази на Велбъжд е Локомотивска. Купата си има постоянен адрес в Кюстендил.

    • Оставете Стикса да отговори, той ги разбира нещата , нали е човек на адвокатите и Крушо , слагал им е кабелна телевизия.

    • 2
      1

      “далавера” и бизнес са много различни неща, кривоглавий.
      И защо един собственик на футболен отбор трябва да “докара далавера в града”??!!!
      Що за дебилщина?! Всъщност ти можеш ли да се подписваш??

      • Аз те попитах възможно най-възпитано без да използвам каквото и да било прилагателно пред името ти. Ти обаче си изпусна нервите сигурно защото си бил възпитаван по друг начин?! По нашите ширини между бизнес и далавера няма особена разлика. Понякога един спортен тим е идеален параван за ….бизнес.
        И накрая. Не Не мога да се подписвам защото за разлика от теб аз никога не съм ходил на училище.

        • Няма как да получиш отговор от ужфен на Локо ,който всъщност е антиботевист. Човек който на Лаута не идва ,или никой не го познава ,защото е загубен анонимник, от ония десетина философа дето се мислят за “стари” фенове. Него новините за Локомотив не го интересуват ,тук е да сере срещу Ботев. Виси тук и си мисли че е оригинален , а ВАША грешка е че му се връзвате, и обръщате внимание на този пальош.

  4. 8
    14

    Платете си дълговете и тогава говорете за футбол! Срещу ботевЪ от Коматево има дела за 49600000 лева, без лихвите и разходите по делата .А бездомниците за Слован мислят, крива работа от криви глави…

    • 13
      7

      Стикс, какво става фалираха ли Ботев? Взех да се притеснявам, че няма да фалират и пак ще ни бият!

      • 9
        9

        Фалират не фалират по важното е, че остават на село завинаги, пък ако ще и от тяхната врата да ни вкарат гол. Докато са в Коматево нищо не може да ме притесни.

        • 2
          2

          След онзи гол от центъра едва ли нещо може да те притесни.

        • Отново доказваш , че единствено мислиш за КОмплекса Ботев !По важно е Ботев да е в Коматево от колкото Локо да е в първата 6ца или като цяло в А група !

    • 5
      2

      Венци ,не си спал , анонимник. Стига с тоя Ботев , гледай си Локото.

    • 6
      2

      Венциславе , вземи отношение в тема за Локо ,стига вися в ботевистките теми комплексар.

  5. 9
    7

    Умишлено ли никой не си спомня , как преди няколко години, когато Станимир Стоилов беше треньор на Ботеф по същото време в контрола пак играха тези два отбора и мача завърши със странното 1:7 за Либерец? На практика това са двама стари тото познати клуба. Нищо чудно, пак да има изненадващ резултат?

    • Ти явно не правиш разлика между Либерец и Братислава. Щом е Слован няма значение от къде са.

  6. 10
    4

    Нивото ни на игра драстично е спаднало в сравнениехот с есента. Да се молим Тошко да остане, защото ако напусне ще заприличаме на Витоша и Дунав. Липсата на пари в клуба е очебийна.

  7. 8
    4

    предварително се оправдавате…
    Запро кога ще играе??

    • 7
      9

      Имай търпение, ще го видиш и ще го усетиш дори.

      • а? И той ли си пада по мъжките ласки, както половината ви отбор?

  8. 8
    5

    И да бием, и да не бием не е много важно. Разбира се за самочувствие е добре да бием. Важното е да се сработват и да играят с хъс!!!

  9. 10
    5

    БОТЕВ играе с много силни отбори. Тия утре ще играят с титулярния състав. По МИНАЛАТА година
    Са били 3ти.Първенството им почва след 10 дена. Дано да се представим достойно. Ние сме по назад с подготовката та хи

    • 4
      6

      Тия ви биха 7:1 преди няколко години, така,че гледайте пак да не станете за резил.

Коментарите са затворени