Представителният отбор на “Марица” започна подготовка за пролетния дял на шампионата в Трета лига. Точно в 14 часа възпитаниците на Борислав Караматев излязоха в добро настроение за първата си тренировка за 2019-та година. Отборът ще се подготвя в Пловдив, като ще използва теренът до Английската гимназия, поради извършването на възстановителни процедури по този на стадион “Марица”.
Напуснали или освободени в състава на “жълто-сините” няма, като единственият липсващ футболист днес бе Величко Величков, който страда от вирусно заболяване и ще се присъедини към своите съотборници до дни. Двама футболисти от състава през есента отпадат от сметките на старши треньора Караматев. Това са Иван Гендов, който получи тежка контузия през лятото и не е възстановен, както и Юсуф Тарал, който ще се отдаде на своето образование.
Мирослав Радев
Единственото ново попълнение в отбора е нападателят Мирослав Радев, който идва от “Асеновец”. Радев е набор 1994 и е юноша на “Локомотив”. Защитавал е цветовете на “Локомотив” (Пловдив), “Ходесдън” (Англия), като има и два престоя в “Асеновец”. Той е голмайстор на асеновградчани през есенния полусезон и е избран за Футболист на Асеновград за 2018 г. Мирослав Радев сподели своите първи думи при първото си излизане на стадион “Марица”: “Радвам се, че съм част от “Марица”. Това е отбор с големи традиции и за мен е чест да съм част от него. Благодаря на треньорския щаб за това, че изборът им съм бил аз. Феновете на тима могат да са сигурни, че ще се раздавам докрай във всеки мач, в който играя и се надявам изявите ми да им носят радост.”

Седем контроли ще изиграе тимът на Борислав Караматев, като три от тях са с отбори с професионален статут от Първа и Втора лига. Мястото на провеждане на срещите, както и началният им час ще бъдат уточнявани в движение, в зависимост от метеорологичните условия. Пролетният полусезон в Трета лига – Югоизточна група започва на 23 февруари и завършва на 1 юни, с два междинни кръга на 10 април и 8 май. Стартът за “Марица” предвижда две поредни гостувания на “Миньор” (Раднево) и “Хасково-1957”, а първото домакинство на “жълто-сините” ще бъде на 9 март срещу “Загорец” (Нова Загора).


ПФК Марица 1921 – контролни срещи, зимна подготовка 2019:


  • 16 януари (сряда): Марица – Локомотив /Пловдив/ (стадион “Локомотив”, 15 часа)
  • 26 януари (събота): Марица – Витоша /Бистрица/
  • 30 януари (сряда): Марица – Локомотив /Горна Оряховица/
  • 2 февруари (събота): Марица – Борислав/Първомай/
  • 6 февруари (сряда): Марица – Оборище/Панагюрище/
  • 9 февруари (събота): Марица – Сокол/Марково/
  • 16 февруари (събота): Марица – Нефтохимик/Бургас/

Президентът на “Марица” г-н Христо Христов пожела ползотворна подготовка и успешен пролетен полусезон на отбора. Той съобщи, че тимът има нова зимна екипировка, а за ДЮШ на клуба, освен екипировката са закупени и нови топки.





ПФК Марица 1921 Пловдив

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени