Локомотив Пловдив завърши 2018-а година с убедителна победа над Ботев Враца. Смърфовете изиграха този мач пред изключително малко публика на студената Лаута, над която бе паднала и лека мъгла.

Головете за победата донесоха Бирсент Каргерен и Вилим Посинкович, който се разписа 2 пъти и Ален Ожболт. Анте Аралица пък се появи с нова татуировка на врата си, но и тя не му помогна да отбележи гол, като хърватина се отличи с няколко пропуска след анимични шутове от изгодни позиции и редовния му жълт картон.

Нова татуировка не помогна на Анте да се разпише

Черно-белите опънаха до краен предел нервите на своите фенове в първия 1 час игра, заради неумението си да реализират създадените ситуации. В крайна сметка Карагерен и Посинкович донесоха заслужената победа за определено по-добрия отбор в тази среща.

4 гола спряха пропадането при Смърфовете

Победата днес по всяка вероятност спаси главата Бруно Акрапович, за когото една загуба или равенство можеше да означава последни изяви на Лаута. След спечелените три точки днес босненецът ще настоява за поне 4-те попълнения, които поиска преди седмица. Специалистът иска по един нов футболист във всички линии в схемата си.

Още в 6-ата минута на срещата Локомотив (Пд) можеше да поведе в резултата. Бирсент Карагарен проби по десния фланг, след което извади топката към свободния Анте Аралица, но ударът на хърватина бе доста слаб, а също така се отби в крак на защитник. Секунди по-късно Карагарен стреля право в Красимир Костов. Отборът на Ботев (Враца) отговори с добър удар на Даниел Генов, който принуди Мартин Луков да се намесва.

Пропуските в първия 1 час игра притесниха феновете

В 13-ата минута Асен Георгиев стреля добре от свободен удар, а Красимир Костов успя на плонжира и да избие с една ръка в корнер. Две минути по-късно Игор Банович се понесе по левия фланг, след което центрира точно на главата на Анте Аралица, но хърватинът стреля право в ръцете на Костов.

В 28-ата минута Йосип Томашевич центрира страхотно от десния фланг, а в наказателното поле Бирсент Карагарен успя да се придвижи първи към топката, но не и да я насочи с глава в очертанията на вратата. Две минути по-късно Димитър Илиев пропусна добро подаване за Аралица, а хърватинът за пореден път не успя да отправи добър удар към вратата на Ботев (Враца).

Нешко Милованович бе на трибуните в Пловдив

Пет минути преди края на първата част Бирсент Карагарен намери Вилим Посинкович напълно непокрит на границата на наказателното поле. Крилото пое, навлезе навътре и стреля в далечния ъгъл, а Костов отново запази вратата си суха с добър плонж. В добавеното време на първата част Красимир Костов направи уникално спасяване и отчая домакините от Пловдив. Милош Петрович проби по левия фланг, след което центрира остро между линията на защитата и стража, където Карагарен се измъкна, но стреля право във вратаря от метър разстояние.

Още в първата минута на втората част Спас Георгиев пробва късмета си с удар към вратата на Мартин Луков, който прелетя над напречната греда. В 62-ата минута Локомотив (Пловдив) проби безупречния до момента Красимир Костов. Стивън Езе пусна добро подаване към Димитър Илиев, който пък изведе Бирсент Карагарен зад защитата на гостите.
Крилото на “смърфовете” стреля силно в близкия ъгъл на вратата, а топката се оплете в мрежата, въпреки че Костов успя да я докосне. В 68-ата минута Карагарен асистира на Вилим Посинкович за втория гол във вратата на врачани. Крилото на Локомотив получи добро подаване от Димитър Илиев, след което центрира на границата на наказателното поле, а там Посинкович насочи удара си точно във вратата.

В 77-ата минута изумителен рефлекс на Мартин Луков запази мрежата на “смърфовете” суха. Йордан Апостолов засече с глава добро центриране от десния фланг, а Луков с върха на пръстите си успя да избие. Три минути по-късно отново Луков блокира удар на Апостолов, но този път от границата на наказателното поле. В 81-ата минута Вилим Посинкович вкара втория си гол в мача.

Много малко публика дойде за последния мач на Локо за 2018-а г.

Хърватинът бе изведен с прицизен пас на Елитон, а добрата физика на крилото му помогна да запази равновесие и да отбележи с удар по земя във вратата на Костов. В 84-ата минута Мартин Луков лиши Валери Божинов от гол. Стражът успя да блокира удар на нападателя по земя. Минута по-късно Костов успя да се намеси при опасен удар на Карагарен.

Ален Ожболт оформи крайното 4:0 в продължението на срещата.

ППЛ – 20 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – БОТЕВ (ВРАЦА) 4:0
1:0 Бирсент Карагарен (62)
2:0 Вилим Посинкович (68)
3:0 Вилим Посинкович (81)
4:0 лен Ожболт (90+1)

 

ЛОКО ПД: 71. Луков, 50. Томашевич, 20. Петрович, 6. Езе, 5. Георгиев, 9. Карагерен, 14. Илиев, 29. Ангелов, 34. Банович, 44. Посинкович, 77. Аралица

БОТЕВ (ВРАЦА): 33. Костов, 11. Васев, 86. Божинов, 37. Керчев, 14. Генов, 6. Гаджев, 71. Стоев, 19. Михайлов, 18. Миланов, 26. Иванов, 94. Ненов

64 КОМЕНТАРИ

  1. 11
    2

    Арапович: Ако не бяха спрели Аралица със засада, дербито с Ботев щеше да свърши както днес

    • 2
      2

      Ако “ако-то” беше сладко, щяхме да си го слагаме в кафето!

    • 1
      2

      Домуса купи мача, Дража Вълчева се разпореди на съдията, а ние ебахме буферите в центъра. Отзад

  2. 10
    3

    Бай Акрап оцеля завинаги и ще бъде помнен от пловдивчани с победата в Коматево с гола на г-н Димитър Илиев в 78 минута. Разбра ли Бай Андрио?

  3. 6
    2

    Асъм од Шекер маала и съм од Ботев ама ште отказвам и ште ставам од Локо. С башта ми докато отиваме Коматево с коня с карусата умря коня од глат. Много път до това скапан село

  4. 10
    3

    Добре че Локото не ни поведоха в дербито, че щяха да ни разпорят аналите после!

  5. 14
    6

    Уважеама селска редакция ,
    вие никога няма да станете журналисти :

    Първо : дикцията на смешния ви главен редактор е като на някой, който е ходил в града самоведнъж, за да си вади лична карта.

    Второ: речникът ти е , първо щях да кажа първокласник , нооооо да не обиждам първокласниците.
    та , речникът ти е като на бежанец.

    Трето: жалките ти жълти пристрастия, ще ти изиграят лоша шега, ако продължаваш така да лееш лъжи и пумия, да всяваш интриги .

    Писал си пак манилпулативно, гнусно заглавие.
    Бием 4 :0, а ти пак треньори уволняваш, да всяваш смут.
    Като не те е срам от нас , не те ли е страх от Господ ?
    Не е хубаво така да лъжеш, да всяваш омраза у половин град, не е хубаво това , наистина !

    Писал си “анИмични” !?!
    Няма такава дума в книжовния Български език , бе селски.
    Такава дума няма , бе ! Думата “анемичен” идва от анемия. много неграмотно, майна!
    Виждаш ли какво ти е нивото?

    • 13
      5

      Браво колега. Разби го селянина Андрей и то с факти го разобличи. Само Локо.

    • 4
      9

      Като си толкова претенциоен си чети трибунапловдив манго.Този сайт се списва от буферчета и има точно 7 отваряния на ден.Остави ги жълтите “селяни” да вилнеят тук.Седми мач 1 победа за циганския локум 36 и се надърви нещо.Заслужавате си съдбата всичките 136 глупака.

      • 8
        1

        трибунапловдив не се пише от локомотивци, а от превратаджии, подлоги на мургавите адвокати, които водят някаква полуидиотска война срещу законния собственик на Локомотив. Затова никой не ходи там. На всичко отгоре налагат и цензура – това е най-сигурният начин да се самоубият…

  6. 3
    8

    TOTO LOKO TOTO LOKO TOTO LOKO TOTO LOKO TOTO LOKO
    PUF PAF PUF PAF PUF PAF

    • 7
      2

      Пуф, паф ама ще сънуваш тая вечер 4те гола на гранда на Пловдив. Айде приятни сънища сельо. Много е гот като сте далеч от Пловдив.

    • 6
      3

      Рачо-ПРОСТАЧО, как да няма бе селски? 50000 са жълти мангали в Изгрев бойс Столипиново!

  7. 4
    6

    DNeska na kartofenata niva na lauta,imalo 75000 mangali tova e rekord za BULGARIYA

  8. 11
    9

    Андрей, поправи си заглавието. Никога не е стоял въпросът за смяната на Акрапович.

    • 11
      6

      Е ти пък сега. Нали трябва да прави интриги на гърба на Локомотив Пловдив. Все пак след тази супер победа не му е лесно. Типично жълтурско селско поведение.

  9. 7
    11

    Аз сега кой център съм? Тоя дето най-често бие центъра на Лаута (по 3 пъти срещу папагалите) или тоя дето ни го вкарва от центъра?

    • 12
      7

      мий си чиниите и не се разсейвал, нещастнико

    • 10
      6

      В Центъра на селския мегдан сте всички жълти селяни. Завинаги.

    • 4
      2

      Центъра е на майка ти интимностите бе мърляч!

    • Джамията е на центъра,там се събират столипиновци преди дерби.След това им трошим сурите из града.

  10. 18
    13

    Браво на мометата!! Показаха, че са истински мъже и се вдигнаха след жестоката криза създадена изкувствено от БФС и превратаджийте.
    Днес много похвали за Илиев и Луков. Много ги критикувах в последните мачове, но днес съм много щастлив, че ме опровергаха с една прекрасна игра. Много добре и за Карагерен, който най-после счупи каръка и се видя колко много му тежи това. Браво Биска!! Не се отпускай нито за миг и не се примирявай!
    Много се радвам за Ален и особено за Посинкови, който е страхотен игра, който незаслжено е обиждан от един форумент дървен философ в малко мозък.
    Вижда се, че в този отбор има огромен потенциял. Когато се отърсиха от напрежението заиграха много красиво и опасно за противника. Трябва само време и работа.

    Мойте съболезнования за дужманите на Локомотив – външни и вътрешни. Да го духате!

    Абе онзи хейтър гордия носител да не е умрял от злоба? Нещо се покри – защо ли?!

    • 16
      12

      Страхотен коментар. Браво и Само Локо.

  11. 13
    15

    Днес видяхме колко са хората които подкрепят крушо и четата му.Браво машини от “Интел”.Видяхме колко сте много

    • 18
      9

      ти не си локомотижец. Ти си един хейтър. духай

      • 10
        11

        Що бе? Защо се дразниш? Не се ли радвате най-накрая сте само тези които го подкрепятена стадиона.От тук нататък така ще е стадиона.

        • 19
          8

          Напротив много се радвам защото Локомотив победи с красива и резултатна игра. За разлика от теб.
          дано да ви няма от тук нататък!!
          истинските локомотивци бяха на стадиона.
          публиката по стадионите ни е огледало на обществото ни!

          • 8
            4

            ”публиката по стадионите ни е огледало на обществото ни!” – толкова добре казано….

  12. 12
    14

    на тоя мач бяха само хора от художествено-творческата интелигенция на града -поети, писатели, художници, антиквари, юристи, лекари, аптекари ,космонафти, политици , генерали ,а също чейнджаджии , патрони на заложни къщи , автокъщи, автоморги и погребални агенции , сичкото Локомотив – 10000 души.

    • 11
      7

      Боли, ли бабо Айше, боли ли а? 4 бахура мошно в жълто циганскота помашката ти дупара. Ай лека нощ, хахаххахахахах

  13. 7
    12

    циганин зимъс му е студено .
    и не ходи навън.
    хеле пък на мач.
    Айшето е запалило кюмбето на него и хич не ми са излиза.
    гледах си мача по чинията.

  14. 13
    19

    Колко мъка има в Столипиново.Тошко им съсипа празниците с това ебане от центъра.150 нелегални бакшиши и стрелочници изгледаха тоя мега спектакъл на НЕДЕЛЕВА ПОЛЯНА.Пловдивския любимец Ботев се бори за евротурнирите с най-силните,циганите както винаги се боричкат с дънните риби в битка за оставане в А група.

    • 10
      9

      Ай стига и ти си гълчал ва…..кой силен от първите сме били ва да тейба и стрямския мишок.

  15. 21
    10

    БРАВО МОМЧЕТА. ПЛОВДИВ ВИ ОБИЧА.

    • 14
      15

      Реално на Пловдив не му пука за изпадналите цигански плъхове от село Кистендил, шибан циганин….

  16. 14
    9

    Андро, дай снимки на последния мач на кривите глави, срещу Витоша Бистрица, да направим сравнение

  17. 19
    11

    Честито на пловдивчани. Това е Локомотив Пловдив. Красива игра, отлични комбинации и супер голове. Браво машини и весели празници на всички пловдивчани.

    • 8
      12

      Ахихихих, абе тебе с те ебали в главата бе, след като ви нагъзиха абсолютно всички, след като НЕДЕЛЕВ ви еб от центъра, днес няква смешна победа срещу селяните от Враца и изпадаме в екстаз, честно вие не знаете на кой свят сте…

  18. 16
    6

    ПЛОВДИВ ПРАЗНУВА. ЦИГАНСКИТЕ МАХАЛИ И РОДОПСКАТА ЯКА СА В ТРАУР.

  19. 16
    5

    Къде са селяндурите. Вече няма полска работа. Да не са се ипокрили в миши дупки. ОТЪРВАХА СЕ ОТ ТАКЪВ РАЗГРОМ И КРИВИТЕ ГЛАВИ.

    • 3
      4

      Не знаеш ли къде са? При майка ти,както винаги,тъп, гурелив мангал

  20. 10
    15

    Браво мангали, прекрасна победа над врачанските мишки.
    Най-накрая победа над някой който се казва Ботев!
    Другия път ше изпраскате Ботев Гълъбово и всичко ше бъде цветя, рози,баклава и рахат локум!

    • 13
      6

      Аааа нидей така ва аркадаш амчи ония Бутвфъ….АФД Тракия Миталик Сопот ни ли га бийми на 18 08 ва да тейба…..амчи убаво че баба Ниделя на върна в мача ва да гоейба.

  21. 10
    5

    Поздравявам селския ми имитатор, че с четири микроинсулта ни весели с тъпи включвания. Браос!
    Андрейчо, ходи брой строителните работници на Манежа, като ти се брои!

    • 8
      10

      Центъра е смешен ник, предвид на тва откъде ви еба ТОДОР, ахахаха нещатсник кюстендилкси….

      • 10
        4

        Скоро ще видиш кое е смешно, мъко селска.

        • 10
          8

          Мислиш ли? Квото и да стане, вие ВИНАГИ ще сте ебани ОТ ЦЕНТЪРА МИШКИ!
          ИСТОРИЯТА не се променя.

        • 5
          5

          Какво ще види бе – мангал, вмирисан!
          След всичкия срам и позор, циганина има наглостта да заплашва.
          Прибирай се в колибата и си затваряй лилавата джука, че някой ще вземе да умре от смях!

          • 6
            3

            Шизо, не мисля да отговарям на всички проявления на маргиналната ти болна, крива глава… Бягай в хоремага на топло!

  22. 13
    8

    Днес Локомотив Пловдив игра много добре и заслужено победи. Този отбор има потенциал! Проблемите в клуба са от некадърното ръководство и липсата на средства!

    • 7
      4

      проблема на клуба са изроди като теб, който посотянно създават интриги и наливат олово в краката на тези млади футболисти
      Хубавото обаче е, че сте бита карта – отдавна сте разкрити кои сте и за какво се борите

  23. 14
    6

    И всичките постове дотук на една и съща, жълта курва!

  24. 10
    5

    обихми ги тиа жалтури бруно триниор на лукомутиф ду живот бискъта нумбер оне

  25. 7
    8

    Тото на точен резултат.
    Това е То.
    Топка кръгла.
    То и от центъра може да влезе.

  26. 9
    6

    машини , убихми ги тия. играйм в ЛЕ догодина.

    • 5
      5

      Абе шампиони тая година,или ЛЕ догодина няма да има,ама поне няма да изпаднем!

  27. 11
    9

    Чакаме 138 човека на Бесика и Спорклуб да се приберат и да почнат да ни убеждават колко е велик циганския тим

  28. 10
    7

    циганин зимъс му е студено .
    и не ходи навън.
    хеле пък на мач.
    Айшето е запалила кюмбето и хич не ми се излиза.
    гледам мача по чинията.

Коментарите са затворени