По-голямата част от необходимите от около 10 милиона лева за оборудването на стадионите ни със системата за видеоповторения (ВАР) най-вероятно ще бъдат дадени от УЕФА още до началото на следващия сезон, разкриха източници от БФС и съдийската комисия. Това е единствената спънка пред въвеждането в България, защото клубовете не са съгласни сами да финансират това, като се има предвид ограничените им бюджети. Въвеждането на ВАР в родното първенство вече е наложително след зачестилите очевадни грешки на съдиите в последните кръгове.

От УЕФА бързо решиха да въведат повторенията в квалификационните кръгове на Шампионската лига през пролетта, след като имаше няколко странни решения по време на мачовете от груповата фаза. От друга страна, ФИФА категорично иска главният съдия да взема решението за гледане на видео, а не да получава сигнал, че се е случило нещо нередно, което той не е забелязал.

ВАР ще бъде въведена най-късно след три години в българския футболен шампионат. Това заяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев преди няколко дни. Спортният министър Красен Кралев подкрепи системата за видеоповторения да бъде по-скоро въведена у нас.

Припомняме ви, че преди няколко седмици президентът на Локо Пд Христо Крушарск настоя въпросната система да бъде вкара и в България.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    2

    Те точно Крушарски са послушали,стига, ве паляк, кажи ми, че не го мислиш сериозно!

  2. 4
    8

    Е какво излиза ? Че първият и единствен засега собственик на футболен клуб, който поиска внедряването на съвременната техника в българското футболно първенство е г-н Крушарски. А някои малоумници му лепяха разни глупави и обидни епитети.

Коментарите са затворени