ЦСКА не е привличал футболист, собственост на Ботев Пд, от близо 10 години. За последно армейците взимат в комплект трима през лятото на 2009 г. – бранителя Апостол Попов и халфовете Тодор Тимонов и Николай Манчев. Червените на практика ги отмъкват от канарчетата, които по онова време са управлявани от Димитър Христолов и са в тежка финансова криза. Попов се задържа на “Армията” до лятото на 2015 г.. Тимонов е продаден на руския Анжи, а в момента играе в Трета лига за Марица Пд. 33-годишният Манчев пък е в четвъртодивизионния Брацигово (А ОФГ-Пазарджик).

Интересно е да се отбележи, че през 2009 г. ЦСКА привлича цели 5 футболисти от Ботев Пд. В началото на годината от “Колежа” са взети левият бек Йордан Минев и нападателят Дормушали Саидходжа, който бе считан за голям талант и за когото бе броена трансферна сума. Минев се задържа до 2011 г., после стана основна фигура в Лудогорец, а сега отново е в Ботев. Саидходжа обаче бе разочарование и остана само година (14/1). Той не е играл професионален футбол от 2013 г., от дълго време върти бизнес, наследен от баща му.

След трансферите през 2009 г. ЦСКА е взимал футболисти, които преди това са играли в Ботев Пд, но те са били свободни агенти. Последният такъв случай е от лятото на 2016 г. – левият бек Лазар Марин, който не записва мач за първия отбор.

В годините назад ЦСКА е привличал редица големи фигури на Ботев Пд, сред които са Спас Джевизов, Георги Славков, Георги Георгиев-Гецата, Марин Бакалов, Борис Хвойнев, Костадин Видолов и други.

2 КОМЕНТАРИ

  1. шопките и кадъните са подкрепяни от блядки и мафия и затова са все заедно срещу нас а сега ги шиба, и криза…

  2. 10
    1

    Обобщено – чорбата само са крали футболисти на Ботев – дали с влиянието на комунистическото ръководство или заради некадърното недоразумение ДХС, а от 2010 вече не могат да крадат.

Коментарите са затворени