За поредна година Община Пловдив отличи най-добрите спортисти под тепетата. Церемонията бе тази вечер от 19:00 часа в гранд хотел Пловдив (бившият Новотел). И тази година, както в предишни издания всички призьори получиха подаръци от компанията за парфюмерия и козметика Рефан България.

Надеждата на леката ни атлетика Александра Начева очаквано бе избрана за номер 1 на Пловдив при младите спортисти в традиционната класация. Тя получи най-много точки в анкетата на Община Пловдив, след като направи невероятен сезон – спечели титлите от младежката олимпиада и световното до 20 години и грабна сребро от европейското до 18 години в тройния скок. Втори остана стрелецът Кирил Киров, който стана шампион от младежката олимпиада при смесените отбори. Трети е таекуондистът Божидар Матов – европейски шампион на спаринг. Бяха номинирани общо 25 млади спортисти.

Алекс бе удостоена от кмета Иван Тотев и със специална награда за изключителни постижения през годината, а след обявяването на името и цялата зала стана на крака.

Ето и призовата десетка на Пловдив при младите спортисти:

  • Александра Начева, Ботев, лека атлетика
  • Кирил Киров, Тракия, спортна стрелба
  • Божидар Матов, Тракия, таекуон-до
  • Диана Петкова, Спринт, плуване
  • Ноел Николов, Тракия, карате
  • Виктория Радева, Локомотив 2000, шахмат
  • Моника Ботева, Тракия, спортна стрелба
  • Димитър Христов, СК Божилова, сумо
  • Никола Радков, Пловдив, авиомоделизъм
  • Мария Филипова, Тракия, карате

Със специален плакет бе почетена треньорката по кану каяк Виолета Малева по случай 60-годишнината й, бяха уважени  и спортисти в неравностойно положение.

Каратистът на Тракия Валери Димитров за втори път стана най-добър спортист на Пловдив за годината. Той получи най-много гласове в традиционната анкета на Община Пловдив и заслужено застана на върха след двете си европейски титли, които спечели през 2018-та – в категорията си и в абсолютна категория. Втори остана европейският вицешампион по вдигане на тежести Георги Шиков, трети е европейският вицешампион по джудо Янислав Герчев. Валери Димитров има общо 18 европейски титли в пребогатата си кариера. Той получи наградата си лично от кмета на Пловдив Иван Тотев на Бала на спортиста в Гранд хотел Пловдив.

Ето и призовата десетка на Пловдив при мъжете и жените:

  1. Валери Димитров, Тракия, карате
  2. Георги Шиков, Марица Олимп, вдигане на тежести
  3. Янислав Герчев, Арена спорт, джудо
  4. Димитър Кузманов, Локомотив, тенис
  5. Габриела Петрова, Локомотив, лека атлетика
  6. Иванка Делева, Тракия, карате
  7. Станилия Стаменова, Тракия, кану каяк
  8. Виолета Генчева, СК Божилова, джудо
  9. Ана-Мария Стоилова, Аеробика АМД, аеробика
  10. Красимира Милева, Ронин, карате

 

Легендата на Локомотив Пд Христо Бонев и звездата на Ботев Тошко Неделев седят един до друг на Бала на спортиста в Пловдив. Официалната церемония по награждаването на най-добрите спортисти на града за годината в Гранд хотел Пловдив.

Зума и Тошко наградиха световните вицешампиони по минифутбол от националния отбор на България, съставен почти изцяло от пловдивчани.

 

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    Днес се чухме с госдин Карушарки и каза всички които го подкрепяме да се явим в Клуб Калугула за да ни раздаде коледните „бонуси“. Нямам представа какъв размер ще бъдат,но от клуба ни увериха че ще е над 20 санта,така че си вземете вазелин!!

Коментарите са затворени