Системата за видеоповторение ще бъде въведена най-късно след три години в българския футболен шампионат. Това заяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев. Той говори и относно претенциите на ЦСКА-София към изпълнителния директор на централата Борислав Попов.

“Безспорно имаше съдийски грешки, но те са както в посока подпомагане, така мисля, че и в ущърб на определени клубове. Не мисля, че е имало грешки, които да са само в едната посока. Безспорно системата ВАР в европейския футбол доведе до това да има доста по-малко спорни ситуации от съдийско естество, така че с нетърпение очаквам тази система да бъде въведена и в България. Въпрос на време е ВАР да влезе и тук. Дали ще е след една, две или три години, най-късно, но това ще се случи”, каза Фурнаджиев пред “Блиц”.

“Претенциите на ЦСКА към Борислав Попов относно писмото до УЕФА? Цялата българска общественост знае какво направи БФС за това ЦСКА да бъде това, което е днес. Най-малко ние може да бъдем упреквани в това, че сме пречили или да сме били прът в колелото за развитието на даден клуб. Ние работим в полза на българския футбол и за развитието на всички български клубове. За нас е важно да имаме силни отбори, които да играят силно в Европа. Пример, за съжаление, в последните години е само Лудогорец. Надявам се с един правилен мениджмънт и правилно развитие да имаме победи на европейската сцена”, добави вицепрезидентът на БФС.

Спортал