Много фенове на Локомотив Пловдив критикуват Бруно Акрапович за избора му на нападатели в мачовете от началото на сезона. Определено босненцът е зациклил на триото Посинкович – Аралица – Карагерен, което обаче определено не се отблагодарява за дадените шансове. В същото време на скамейката Акрапович държи миналият през втория отбор на Борусия Дортмунд Ален Ожболт. Да не говорим, че от няколко кръга насам Акрапович може да разчита и на възстановеният Петър Главчев. Уви, за тези двамата, но първият явно е определен за твърда резерва на иначе атакуващият полузащитник Аралица, а вторият още чака първата си минута за настоящия сезон. Иначе Христо Крушарски иска да залага на собствени кадри, но единственият такъв, който попада в групата за мачовете, не получи шанс срещу последния Верея, докато батковците му от Хърватия, Нигерия, Таджикистан и Бразилия, разхождаха в големе периоди от мача фланелките за 2:2 срещу последния – Верея. Ален Ожболт пък за 307 минути игра вече записа 2 гола на сметката си и диша във врата на “головата” машина Анте Аралица. Последният има много футболни качества. Борбен е, бърз е, техничен е, млад е… Но случили му се да се озове на стрелкова позиция рядко взима правилното решение. Припомняме ви, че Анте е атакуващ полузащитник. Като такъв той бе привлечен в Локомотив Пловдив, но… някак си се отвърди на върха на атаката и до този момент в шампионата я е водил в 937 минути.

Посинкович е друга бира. На 27 години, основно титуляр, най-често по крилото и попаденията му са 0. Той е с най-малко минути от въпросното трио футболисти – 812. Така да се каже, в момента израства и търси първото си попадение, което да го изведе на нови висоти (Надяваме се схващате иронията).  Карагерен има 1282 минути. Бързоногото крило се върна с големи надежди от Дунав на Лаута, вкара няколко гола в подготовката, но в официалните мачове е отбелязал едно попадение. Това доведе и до разжалването му като капитан на отбора и лентата премина на ръката на Димитър Илиев. Дефанзивният халф е водещ голмайстор на смърфовете с 4 попадения.

Триото, водещо атаката на Локо Пд по default*, има общо на терена през този сезон 3021 минути, в които е реализирало 4 гола. Или друго яче казано: Тези тримата вкарват по 1 гол на всеки 13 часа (758 минути). И ако тази статистика ви се вижда леко манипулируема, ето и една по-простичка: За изиграните 1620 минути футбол от началото на сезона от отбора на Локомотив Пловдив като отбор, някой от Аралица, Посинкович и Крагерен се разписва на всяка 405-а минута. Не, и така не придобива вид, в който някой може да убеди феновете, че това трио трябва да води атаката на Локо Пд. Всъщност от няколко кръга насам Карагерен е по-често резерва, но кога това ще се случи и с доведените от Бруно Посинкович и Анте. Припомняме ви, че Карагерен е трансфер на Христо Крушарски, а не на настоящият наставник на черно-белите.

И като сме заровили в цифри, то е хубаво да погледнем и тези на Бруно Акрапович. Треньорът, който през този сезон постигна победи като гост на Ботев и Лудогорец и като домакин на Левски. Това му постижение обаче някакси потъва в цялостния му принос в шампионата. Локо Пловдив има едва 6 победи, 8 загуби и 4 равенства, и отрицателна голова разлика 16/19 (- 3). По малко попадения от черно-белите са вкарали само Славия, Септември, Витоша и Верея.

Черно-белите са на четвъртфинал за Купата на България и с голям шанс да играят на полуфинал с оглед съперника, който им се падна – Етър. Факт, който не бива да се забравя, както и фактът че само 5 отбора са получавали по-малко попадения във вратите си – Лудогорец, ЦСКА, Левски, Ботев и Берое. Всъщност това са и отборите от топ 5 във временното класиране.

*по подразбиране

 

 

 

68 КОМЕНТАРИ

  1. 10
    6

    Цигани, не се обаждайте засрамете се! Цяла България ви се смее, вкарахме ви голот центъра, като на малките деца!

  2. 5
    8

    аз пък не мога да разбера, защо никой не каза нито дума, че в 17-тата минута голова атака на Локомотив беше спряна с несъществуваща засада, както каза дори и коментатора на телевизията на Дормуша?! Сигурно са го глобили после за тови момент на откровеност! Хайде за медиийте не Пеевски разбирам, но защо и локомотивците мълчат?!
    А иначе наистина Локо имаше много положения и игра добре. Ботев имаха точно 4 удара към вратата – 2 далечни удара и 2 гола – супер късмет и лош вратар. И това при положение, че защитата на Локомотив пак беш епрекроена заради измислени картони. Сега във Варна и Езе и Банович няма да играят. Ами някой “експерт” който плюе срещу Бруно замислил ли се е, че така е невъзможно да се сглоби боеспособен отбор. И въпреки всичко Локомотив играе добре.

    • 6
      5

      после Асен беше ударен в главата в наказателното поле на жълтите, но играта дори не беше спряна и в от там дойде и картона на Банович. Съдията е длъжен веднага да спре играта ако футболист е ударен в главата и после да я възобнови със спорна топка.

      Какво се дава за удар без топка с ръка в лицето на състезател в наказателното поле?

  3. 8
    4

    По default сме от Кюстендил

    ?

  4. 14
    6

    Не търсете под вола теле. Локо не играха лошо, особено след първия гол
    Просто Ботев са много добри
    Отбора е много добре синхронизиран и балансиран
    Това е най малкото с което се отърваха Локо, можеше да бъде грозно за тях

    • 5
      5

      Тази игра на теб ако ти харесва на мен не!
      Няма никаква идея в играта на локомотив чака се само на контра атака и до там се изчерпва всичко защитата е много слаба центара и той от тук на татака какво да ти кажа никаква перспектива не виждам за локо дори крушарски се прай на ни лук ял ни лук мирисъл.

      • 1
        2

        gledai 2 poluvreme….igra se samo na edna vrata…i za tebe ako tova ne e napadatelen fotbol..

    • 5
      7

      всъщност Ботев имахе 3 удара към вратата и 2 гола.
      А Локо изтърваха много положения.
      Ако само 1 беше влезло сега щяхте друго да говорите

    • 6
      9

      Ти явно си гледал някой друг мач. Свали си жълтите очила. Просто имахте късмет. Ако беше влезнало едно от положенията на Локомотив през първото полувреме, щяхте да сте на нашето място.

    • 5
      2

      Ботев действително играе добре! Белия лош, хубав отбора му играе! Колко време ще чакаме още, треньорът да да направи отбор в пълния смисъл на думата? Аз съм един от тези фенове, който държеше да се даде време на Акрапович, но като чели това време изтече! Започнах да се съмнявам в качествата му, и според мен трябва смяна на треньорското ръководство, този път не под натиска на братя Колеви и техните потници!

      • гледай мача без емеции и виж кой отбор играе. Създадохме МНОГО положения.
        Какво да направи Бруно като Карагерен не може да вкара?
        Какво да направи когато и 2-та му бека ги няма? Първия гол стана от зона, която трябваше да бъде покрита от десния бек. За втория гол какво е веновен Акропович??
        И наистина ли смяташ, че в БГ има по-добър треньор от него? Ми виж какво става в уж “великия” Берое! В ЦСКА и Левски се дънатр всеки 2-ри мач.
        Единствеия по-добър е Дерменджиев, но той няма да дойде.
        Според мен проблема е, че играем слабо срещу по-слабите отбори. Но срещу силните играем силно и губим на късмет или с помоща на съдията. Това е истината!

  5. 13
    3

    какво искат повече голяма селекция от вице шампиона на планетата Хрватска инвестиция в трибуна бесика спортен директор чаво цветков организация на европейско ниво и на края на дербито празан стадион освен сектора за гости паднахме като тъпани с гол отцентъра още го въртят по SNN и ни се смеят подигравт с вицове

    • 4
      4

      Ей човече, първо научи граматиката и след това прави коментари. По неграмотен коментар не съм виждал. За тебе точки и запетайки не съществуват . Да не говорим за правописните грешки.

  6. 20
    3

    Ще сменяме името на стадион “Локомотив”? Как да се казва? Моля, предложения!

  7. 18
    5

    Шапка му свалям на Бруно за това, че разчисти плявата в отбора. Шапки долу и за дисциплината, коятро наложи.
    Мойта градивна критика към него е:
    1. Да играе по-нападателно със слабите отбори
    2. да не се страхува да сложи Карагерен, Илиев и особено Луков на пейката и да ги пуска като резерви въпреки вечните “разбирачи” и ксенофоби. Напоследък ксенофобията е много силна в БГ и това е защото българския народ е комплексиран – особено футболните фенове
    3. да повиши конкуренцията за бековете и Умарбаев.
    4. да внимава да не ги претоварва с тичане в трениртовките – особено преди вайни мачове

    • 4
      16

      Ами нали се надигравахме с най-слабия отбор в групата Верея, дето който го грабни и му пълни кошарата! И какво стана, като тръгна да се надиграва със слабака на слабаците в групата – едва не загубихме мача! Бруно да търси един креативен халф, който да може да я дава. Имаме си много голям талант на върха на атаката Ожболт.

      • 13
        1

        значи според теб не трябва да се надиграваме с Верея….

        ти сериозно ли не разбра защо се провалихме с Верея?

  8. 11
    19

    Нападението му трябва да е Карагерен и Буна на крилата, Ожболт централен и Митко Илиев зад Ожболт!
    Обаче тоя Посеркович или върти любов с Акрапа или му плаща, за да играе. Мачът го загубихме заради индивидуални грешки, на централните защитници персонално Езе, който остави най-куцото пиле Кристиян Димитров да го надскочи и да вкара топката с клюна. Другата грешка е на идиота Луков, който много добре би трябвало да знае, че офанзивните кокошки имат практиката да стрелят отдалеч и да изненадват вратарите най-вече белоземския Меси. Везните, обаче се наклониха в полза на жълтите след престъпния пропуск на яловия Анте, който вместо да копне топката, тъй като в такива случаи вратаря ляга, както и легна Аралица я би със сила. Ако централните ни защитници ни бяха концентрирани и тактически грамотни и Луков да си бе стоял на вратата аз не виждах кокошките как щяха да ни вкарат гол, а Аралица беше ли си вкарал положението сега щяхме да водим съвсем друг разговор тук. Къде е тоя треньор да им ги каже тези елементарни неща, да ги отренирват по време на тренировки? Какво тренират цяла седмица, и какви разбори им прави Бруно не знам.Тук въобще не дискутираме иначе слабата форма на целия отбор…говорим си за груби грешки, които би трябвало да са отстранени още в ДЮШ. Яд ме е, че сами се бихме. Сами си даваме поводи да ни подиграват.Аз не видях жълтите да правят някакви атаки в стил ПСЖ, да са създали чисти голови положения и да са ги изпуснали или да са ни надиграли очевадно на терена.Да, държаха малко повече топката и толкоз. Направи ми впечатление, как техния Киров им беше казал да правят много умни тактически фаулове и да не ни дават да разгръщаме контраатака, когато загубят топката…ама умен треньор, знае какво да им каже!

    • 11
      2

      Явно малко си говорил с ОНЯ ФУТБОЛИСТ , ако беше говорил повече , щяхме да бием.

      • 5
        13

        Не с един, с двама говорих преди мача, и след мача ги потърсих.
        И те искали да бият, да не съм си мислел, че било лесно.Единия мълчи, явно щото е по-умен и знае, че критиката ми след мача към тях е напълно основателна, а другия отвори една уста и се обиди. А преди мача има казах изрично да не правят фаулове в близост до наказателното ни поле, Луков да чете играта на съперника и да внимава за далечни удари, като дебело подчертах момчето от белозем. и някои други неща, но се видя колко са разбрали. Говорим си за елементарни неща да не правят, но явно толкова са разбрали и са си говорили помежду си.

        • 15
          1

          пич, не чувстваш ли, че звучиш като дървен философ?! Мислиш ли, че си им казал нещо уникално?! Ти зашо не станеш треньор след като си мислиш, че толкова разбираш?

          • 2
            13

            Пич, не мисля че звуча, като дървен футболист аз поне нещо съм направил за разлика от теб, дето стоиш тук сеирджия и се репчиш на всяко мнение, което не ти гали ушите. Аз разговарях с двама от футболистите, ти какво направи? Ако имаш нещо по-умно да кажеш слушам те! Според твоята логика да стоим всички сеирджии, като теб. Не, че съм направил нещо велико, но поне си поговорихме, надъхахме се, но за жалост не се получиха нещата. Ако искаш да не изразяваме мнение…да стоим кибици и да гледаме тъпо в една точка. Ти що не идеш да им кажеш нещо по-умно или да направиш по-компетентен коментар да спечелиш всички аплаузи на аудиторията тук?

          • 15
            1

            дървен философ, а не дървен футболист.
            това са хора, които не разбират от нищо, но си мислят че разбират.
            по този начин стават за смях на другите.
            ти дори не схващаш смисъла – нищо смислено не си направил, а си мислиш че си направил нещо важно.

          • 2
            10

            Типично мнение на празноглавец, който не му идва на акъла, какво да каже и затова е по-лесно само да критикува. Кое от написаното, като коментар не е така? Ти що не направиш по-компетентен коментар? Щото акъла не ти стига на самия теб, и като не ти идва какво да кажеш е най-лесно да поставяш обидни епитети и да критикуваш, ама ти дори не можеш и да критикуваш, щото и затова се иска акъл! Това твоето е празноглавие! И кой ти е казал, че си мисля, че съм казал велики неща? Аз теб те питам ти, какво направи? Ти що не направиш или не кажеш нещо по-умно? Нещо ненормално виждаш в това футболисти и фенове да разговарят ли…да за такива, като теб, които няма какво да кажат явно е така.

          • 9
            1

            ти да нямаш проблеми с паметта – малко по-горе съм направил коментар и ти дори си ми отговорил.

            лекувай се и не обвинявай хората в проблеми, които самия ти имаш…

          • 2
            11

            Ако има някой, който е смешен това си ти, щото дори не ти идва на акъла, какво да кажеш. Е аз за разлика от теб имам мнение и си го изразявам, което е напълно нормално, щото се намираме в спортен сайт, който позволява да се правят коментари. Може да кажеш на собственика да махне опцията “коментар” по новините и ти ще бъдеш доволен!

          • 10
            1

            ти дори не разбираш защо си смешен!
            нека ти обясня – ти си смешен, не защото имаш мнение, а защото мнението ти смешно. “Обясняваш” си нещата на елементарно ниво.
            не се мъжи! Сложно е! не е за елентарен мозък като твоя

    • 7
      7

      нападенеието трябва да е Посинкович, Ожболд и Аралица.
      Митко илиев също трябва да е резерва – не става да цял мач и не е ефективен като плаймакер.
      докато се робува на “наши и ваши” така ще е…

    • 8
      4

      мнението на хора, желаещи загуби на отбора само и само за да могат да плюят против ръководство, треньор и футболисти – НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА.
      СКРИЙ СЕ, ТРОЛ

    • 7
      1

      Направо си готов за треньор.Сменяй веднага физкултурника. Той не я разбира тази игра. Най- сетне Локо ще има истински треньор. Да ви еба и разбирачите.Нещастници!

    • 4
      1

      Калъф, ти си готов за треньор на Реал Мадрид бе!
      Какви са тези квалификации за футболистите?
      Хубави, лоши, това могат да си позволят клубовете в България!
      Луков не беше на правилната позиция, но къде ви бяха халфовете, че около Неделев нямаше човек на около 15м.?
      Като искаш качество, плащаш, ако не мълчиш!

      • халфове до Неделев нямаше защото отбора атакуваше. Карагерен сбърка и топката попадна в Неделев.

    • Чакай бе разбирач.Ако ако….ами ако баба ти беше мъжка можеше и да си жълт!Те случайно биха и Берое предния кръг ли?Жълтите си имат изграден стил от години и играят правилно.Тук вече е ролята на тренера-избор на играчи,схеми и тактика.Трябва много време работа,за да се подреди играта на един отбор така.А не само оправданиа.Случайни неща няма!

      • Реално това е първата година на този отбор. Сигурен съм, че зимата ще има нови попълнения и Бруно знае какви точно ще са те.
        Ако някой обаче очаква Меси и Роналдо, нека първо да излезе на улицата и да пита в коя държава живее.
        Като станем нормална държава, ще имаме и нормален футбол

    • Всички къде пишите ако ако ако тва ако онова я се сете те от колко мача го повтаряте ако съдията ако мъдията ами не става с този треньор и тва е не може да очаквате повече.

    • Брей, че си умен бе! Сигурно работиш в птицеферма, във всяко изречение “кокошки, пилета, клюнове”, а трябваше да има буфери, калотки и други жп съоръжения….

  9. 8
    15

    Единствената грешка на Бруно, е че се опитва да угоди на някой “разбирачи”, който искат “наши момчета”….
    чужденците в БГ са класа над другите – справка всички отбори от 3-ката.

    папагалите ни биха с 2 глупави вратрски грешки. Какво толкова е станало?! И то при положение,че и 2-та ни бека не играха.

    • 7
      12

      Абсолютно си прав. Пак липса на късмет ни лиши от положителен резултат. Селянките бяха трагедия. Сами се бихме.

  10. 8
    9

    не забравяйте, че Посинкович изведе няколко пъти Карагерен на чиста позиция, но онзи е “голова” машина.
    Нападението трябва да е Посинкович, Ожболд и Аралица – особено за мачовете с по-слабите отбори на Лаута.
    Луков, Карагерен и Илиев трябва да седнат на пейката за по-дълго.

    не разбраха ли, че един вратар е половин отбор. Този пич ни провали в 3-те последни мача!

  11. 13
    6

    Кък головъ сушъ Ва! Нащъ “головъ мъшинъ” имъ цели три гола! Чакъми и “супер голмайстор” ут Крузейру! Супер сми! Кът майним първити 8 отборъ сми нъ първу мясту!

  12. 12
    17

    Хубаво лошо с Локомотив до гроб…..на 18 август ги ебахме и бяха по дупките 4 месеца….то не беше гонене на Белия Белоземския Балтана а сега завъртяха гъзовете и им правят свирки….типично за селските скапаняци.

      • 7
        18

        за най-грозния футболист в България ли става въпрос – селски гол на селски футболист на селски вратар

    • 16
      7

      Никога ботевидти не са искали да гонят Белия! Това са писаници на циганите от лаутджамия дето се правят на ботевисти. Няма нормален фен на Ботев да не харесва Белия за времето му на треньор 2 купи и постоянно в първата 6-ца далеч пред мангалите.
      И поздрави от Тошко – центъра

  13. 8
    6

    ОЖБОЛТ ТРЯБВАШЕ ДА Е ТИТУЛЯР ПОНЕ 3 КЛАСИ НАД АРАЛИЦА Е!
    ТРИНЬОРСКА ГРЕШКА Е ДА ПУСНЕ АРАЛИЦА КОЙТО НЕ Е ИГРАЛ 3 МАЧА! ТАКОВА ПОЛОЖЕНИЕ САМ СРЕЩУ ВРАТАРЯ ДЕЦАТА КОПВАТ ТОПКАТА…
    АРАЛИЦА ТРЯБВА ДА Е ЗА ОЖБОЛТ И ДА ДАВА ПАСОВЕ!

  14. 8
    16

    СЕЛЯНИ ПРОСТИ, В ПЛОВДИВ СТЕ ГОСТИ. И още много години ще бъде така. В Коматево сте идеални, поне още 50 години ви искам там. Пловдив е чист, няма миризми от потни селяни, няма по улиците криви селски муцуни, абе иделно ни е така на пловдивчани, града на Локо.

  15. 14
    7

    хахахаххахах ебахме Локо в гъза….
    Тошко – центъра!

  16. Пловдив обича Локо, селата обичат доматево 2010
    10
    16

    Селяндури потни мазни, взехте една случайна победа и много отворени станахте.

  17. 22
    9

    Братя снощи цяла вечер сънувам как Неделев ни шиба от центъра.Голям кошмар братя,жълтите половината им отбор техни юноши а ние само хървати и негри.И на мач ни биха и на бой ни биха и по трибуните ни биха ни издържам вече братя целиа град жълтури много ми е тежко.

    • 9
      21

      Селски, много си прост. Няма никви жълтури из града. Днес цял ден си обикалям главната с черно-бяла фланелка, и не срещнах нито един селянин

      • 10
        3

        За разлика от вас… Жълтите работят и не са безделници, които да бродят по улиците, за да търсят разпра. Проумейте, че сте по-малко и по-слаби. Мина времето на Христолов и нещата се наредиха, както винаги са били. А при вас върви към 2-ра лига!

  18. 9
    17

    Андро, гледай си селско циганския катун и не се занимавай с отбора на Пловдив

  19. 27
    11

    Крушар,
    хвърляй кърпата и си заминавай на село заедно с четата некадърници и алкохолици. И забрави за концесии и обществени поръчки!

  20. 24
    7

    Това отзад базата в Говедарци ли е?

Коментарите са затворени