В социалната мрежа се появи видео от войната между фенове на Локо и Ботев снощи в квартал Смирненски. То е заснето от хора живущи на мястото на екшъна.

Припомняне ме ви, че снощи около полунощ двете агитки се срещнаха в близост до магазин Сани и стартира мятане на бомби, ракети и дори коктейли Молотов.

При пристигането на полицията двете групи с хулигани се разбягват, но част от тях са задържани. Част от феновете успяват да се измъкнат през Глухия прелез, като счупват оградата, за да преминат от Смирненски в Кючук Париж. Следите от погрома все още личат на мястото.

Четиринадесет души са били отведени в полицията за противообществени прояви във връзка с вчерашното дерби между футболните отбори на “Локомотив” и “Ботев” в Пловдив, съобщиха от МВР.
На 12 от извършителите са съставени актове по ЗООРПМС, седмина са били задържани за срок до 24 часа

В резултат на създадената организация от областната дирекция на МВР за охрана на обществения ред в Пловдив, не са регистрирани инциденти по време на вчерашния футболен мач между отборите на “Локомотив” и “Ботев”. Преди началото на срещата 19-годишен задържан за срок до 24 часа в Пето РУ, след като хвърлил стъклена бутилка срещу полицейски служители на кръстовище между бул. “Санкт Петербург” и ул. “Лев Толстой”. При обиск от него било иззето пакетче с наркотично вещество. Срещу младежа е образувано досъсебно производство по чл. 354 от НК, съставен му е акт по чл. 21, т.6 от ЗООРПСМ.

В края на мача, за нарушение на обществения ред по време на самата среща, в Пето РУ били отведени 13 зрители на възраст между 16 и 29 години. На единадесет от тях са съставени актове по ЗООРПСМ за използване на маски и хвърляне на пиротехнически средства. В полицейския арест за едно денонощие са оставени шестима.

Около 23.00 часа, след бързата намеса на служители от сектор “Специализирани полицейски сили” е предотвратено възникването на сбиване между привърженици на двата отбора в квартал “Христо Смирненски”. На място била установена самоличността на общо над 130 участници, които са предупредени по силата на ЗМВР да не нарушават обществения ред.

 

24 КОМЕНТАРИ

  1. 12
    2

    Чаветата пак оставили двама
    Ебати приятелите
    Жълтите не ги били, само ги мъндръсали
    На единия му харесало, бил старо куче, но другия много цирикал

  2. 13
    3

    Мангали оня заровения в тревата изкарахте ли го?Добре ли е?

  3. 3
    13

    Били арестували 50 папагала,значи са били поне 100 ,значи в имало сватба ,на която са били всички от тяхната публика.И още нещо къде на уговорен бой ходят толкова хора,тва да не е театър.Може би правилата в Стряма,Маноле,Рогош и Коматево са такива.Мишки!

      • 2
        7

        Интелектуалецо,да прочетох я,хайде раждай следващата си глупост!

  4. 11

    Уааау беее, големи герой бееее! И жълтеникаквите и чернобелендарестите…и ся кО? Големи биткаджии хахахахахахахахаххахахахахахахаххах Абе прости момчета, обединете си силите в друго направление, да заживеем в една хубава страна, да изренем заедно боклуците от парламента, да спрат да ни крадат…смешници…едните много искали да се бият с другите, ама тея видиш ли 5пъти им отказали, ама другите пък 6 пъти им отказали….сега пък едните голи-боси, другите с дървЕ в ръце…

    • С коментара си точно определяш и името си.Гледаш сеир и нищо.
      В Катуница кой беше?Преди почти 5 години протестите за джамиите кой беше там?
      И други подобни.
      Явно се интересуваш само от промоции по маркети,лизинги и кредити,а не се интересуваш от ежедневни събития.
      Ама нали трябва да изсереш нещо..
      А такива изстъпления стават в цял свят,най-пресния пример Бока-Ривър,но ти сигурно и това не знаеш,защото си бил на кръчма или нощен бар и си се щракал за фейса да събираш лайкове.

  5. 13
    6

    Смях в залата…пак унижени, буферля, спрете се , за посмешище станахте…не че някой ви взима насериозно.

  6. 13
    6

    Жалки мангали,пловдивския Любимец е един ВЕЛИК БОТЕВ ПЛОВДИВ….

  7. 4
    11

    Викнаха си полицията бълтите жени да ги пази след като отказаха 5 пъти среща преди това. Това от видеото е когато всичко вече свърши. Жълтурите се изпокриха зад коли, блокове и огради. С толкова куки нищо повече нямаше как да стане.

  8. 11
    6

    Мангалите въоражени до зъби ние с голи ръце и нищо не направиха.Само наши арестувани.Шубето е голям страх нали бегачки 🙂

    • 5
      6

      Ами що сте голи бре от селата довадяхте не си ли взехте от там някоя и друга мотичка ва да вейба и жълтите скапаняци дейба.

  9. 7
    9

    Хахахах полицията съобщава офицялно за 14 арестувани хахаха а тея паляци лъжат като незнам какво!!! Ето за пореден път хората ще разберат какви сте лъжци !!

  10. 18
    4

    Снощи двама циганина валат,другите си метнаха бомбите и каманите и избягаха.До нови срещи доносници.

  11. 27
    4

    ПАЛЕСТИНЦИ.
    ХВЪРЛАТ КАМАНИ И БОМБИ И ПОСЛЕ БЯГАТ ОТ СТРАХ.
    ТОВА ВИ БЕШЕ БЕНЕФИСА ЦИГАНИ!
    ТЕЗИ ДНИ ЩЕ ВИ ЗАКРИЕМ ЗГАН МРЪСНА.

  12. 25
    5

    Вари го, печи го – мангалът си остава мангал. Прави уговорка за “чист” бой – идват с бомби. Хвърлят си отдалеч всички пиратки и беж да ги няма…А оня, дето откраднал сатъра на баба му, счупи тъпомера. Точно като циганите – чуят ли, че “идват рокерите” и излизат на улицата с брадви и колове.Дано поне ония двамата, дето останаха да лежат на земята, да не са изпаднали в кома като Стоян!А, да… и мерси за резервацията преди мача! Другият път пак на вашите места, във “вашето” заведение ще се сяда.

    • 5
      12

      Вярваш ли си?! Иначе за едно нещо си прав-Вкара ни много хубав гол Тошко Неделев от центъра-добър футболист е. От там нататък няма нищо вярно.Пиленцето като гръмне излита!!!

    • 6
      9

      За коя резерация говориш ? За южен полъх където ходите постоянно ли ?

Коментарите са затворени