Скулптурата – паметник на Аян Садъков ще бъде открита на официална церемония, която ще се състои от 15:00 часа на Лаута днес. По този повод бяхме потърсени Ерол Садъков, който пожела да благодари на още един бизнесмен, който се отзовал за изграждането на монумента.

Както брат ми разкри преди няколко дни на нарочната пресконференция, реализирането на проекта се оскъпи и трябваше да се обърнем към бизнеса. Бяха споменати няколко имена на компании и личности, които спомогнаха финансово. Искам да изкажа благодарност и към собственика на Рефан България Ангел Попов, към които се обърнахме за помощ и топ дари голяма сума.

“Надяваме се, утре много хора да уважат събитието и паметта на баща ми”, заяви пред PlovdivDerby.com Ерол.

„Инициативата получи подкрепа от локомотивската общност, но и от хора, които не са свързани с футбола. Това показва мащабността на личността на Аян Садъков.“ – подчерта Борис Добрев преди няколко дни. Административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов пък отправи специални благодарности към Община Пловдив, за оказаното съдействие за поставянето на паметника. Аян Садъков-младши изказа своята искрена благодарност за безусловната подкрепа от страна на президента на Локомотив Пловдив Христо Крушарски. „За пореден път Локомотив показа, че е специален и харизматичен клуб, в който феновете имат водеща роля. Показахме, че можем да се обединим за една добра кауза. Чувствам се изключително горд“ – заяви Аян Садъков – младши. Той не спести суперлативите си за работата на скулптора Трифон Неделчев, който понастоящем живее и работи в Германия, но покрай работата си по проекта се наложило в рамките на три месеца и половина да пътува 8-9 пъти до България. Самият майстор пък сподели, че това е било истинско предизвикателство за него, предвид краткия срок, в който е трябвало да го реализира.

Припомняме ви, че това ще е първата скулптора на роден футболист в цял ръст.