Отборът на Хебър надви Миньор (Перник) с 3:2 в среща от 16-ия кръг на Трета лига. Тимът от Пазарджик изстрада успеха в последните минути, когато любимецът на пазарджишката публика Руслан Иванов реализира поредното си важно попадение до момента през сезона. Преди това “зелените” повеждаха на два пъти в резултата, но с активните си действия в предни позиции Миньор успяваше да възстанови равенството. Точни за Хебър бяха Мартин Сечков още във 2-ата минута, Павлов в 41-ата и Руслан Иванов в 89-ата минута. За гостите точни бяха Петър Тончев в 35-ата и Тодор Чаворски в 73-ата минута.

Домакините от Пазарджик поведоха още във втората минута на срещата с гол на Мартин Сечков, който се засече подаване с глава от свой съотборник в наказателното поле.

В 14-ата минута изстрел на Краев премина покрай вратата на Леонтиев. В 22-ата минута отново Сечков бе близо до гола, след като засече центриране с глава. Стражът на Миньор Даниел Леонтиев се намеси добре и блокира удара. В 34-ата минута Тодор Чаворски бе изведен зад гърба на защитата на Хебър, но Геров възстанови позицията си и изчисти в ъглов удар. Гостите се възползваха по възможно най-добрия начин от корнера и изравниха резултата чрез Мартин Тончев в 35-ата минута. Защитникът вкара гол-близнак на този на Сечков, засичайки с глава продължена от негов съотборник топка.

Шест минути след изравнителния гол на гостите Хебър отново поведе след груба грешка на Даниел Леонтиев, от която се възползва Павлов. Футболистът на тима от Пазарджик вкара във вратата изпусната топка от стража.

В 50-ата минута добър рейд на Цветелин Тонев по крилото завърши с добро центриране по земя, което обаче не намери негов съотборник. Две минути по-късно великолепна намеса на Дебърлиев предотврати сигурен гол в неговата врата след удар на Чаворски. В 73-ата минута голмайсторът за Миньор през сезона – Тодор Чаворски бе изравни резултата след грешка в отбраната на Хебър. Бранител на домакините не успя да изчисти топката, губейки баланс, а Чаворски от два метра не сбърка.

Любимецът за пазарджишката публика Руслан Иванов вкара поредния си важен гол с екипа на “зелените” в 89-ата минута. Иванов бе на точното място в наказателното поле при центриране на Кирил Георгиев от левия фланг. Доброто подаване на резервата намери Иванов непокрит, а нападателят засече с глава. Така Хебър постигна важен успех по пътя си към промоция за втория ешелон на българския футбол.

Хебър: Дебърлиев, Геров, Сечков, Стоилков, Павлов, Денисов, Велев, Иванов, Краев, Недялков, Тонев

Миньор: Леонтиев, Савов, Василев, Грънчов, Киров, Селимирски, Стоянов, Тончев, Христов, Манолов, Чаворски