Хебър излиза за шеста поредна победа в шампионата на Югозападна Трета лига. Тренировъчната седмица премина нормално за хебърци, които се готвеха на пълни обороти и в отлично настроение. Целта за утрешната среща е задължителна победа и запазване на аванса пред преследвачите от Оборище. „Зелените” потеглиха за 24-часов режим в София още след последното си седмично занимание на стадион „Георги Бенковски” днес. Наказани и трайно контузени няма и всички са готови за визитата в града на шоколадите.

В края на октомври домакините от Спортист се разделиха със старши треньора Ангел Славков. Славков пое състава в края на миналия сезон и помогна на отбора да спечели промоция от Областните групи, но от началото на кампанията в Югозападната Трета лига Спортист не се представя добре. Отборът се намира на предпоследното 17-то място със седем точки. Отборът има само една победа, спечелена срещу Марек (Дупница) в шестия кръг.

Мачът между Спортист (Своге) и Хебър ще се ръководи от Станимир Тренчев, а негови помощници ще бъдат Юлиан Тодоров и Николай Попниколов. Четвърти съдия ще е Йордан Воденичаров, а за делегат бе назначен Илиан Младенов.