Стадион Пловдив в плановете на министър Красен Кралев за Световното по футбол през 2030 г.

7
1449

В края на 80-те години каква щеше да бъде реакцията на въпроса дали българин може да спечели „Златна топка“ или България да вземе медали от Световно първенство? Почти същата, каквато е в момента относно това дали България може да кандидатства за домакинство на Световното по футбол през 2030 г. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев в „Тази сутрин“ по БТВ.

По думите му, битката ще е много трудна, защото конкуренцията за домакинство на най-популярното първенство е жестока.

Според Красен Кралев инвестицията за домакинство на Мондиала не е излишна или прекалено голяма.

„Единственото нещо, което трябва да се направи е да се инвестира в 2 или 3 стадиона. Имаме нужната инфраструктура – имаме летища, магистрали, много хотели, абсолютно всичко. До 2030 година има много време за подготовка“, подчерта спортният министър.

По думите му, плановете за нов национален стадион трябва да се променят, защото минималното изискване е да разполага с капацитет не от 30 000, а от 40 000 души. Според министър Кралев Националният стадион може да бъде приведен във вид за около 30 милиона.

Министър Кралев подчерта, че инвестицията в тези стадиони си заслужава, защото дори ако не успеем с кандидатурата за Световното, тези стадиони ще се използват за форуми и състезания.

„Всяка инвестиция в спортно съоръжение си струва парите, защото става въпрос за здравето на българите, става въпрос за развитието на спорта. Освен това новите стадиони ще се стопанисват от някой футболен отбор. Примерно в Бургас няма добър стадион, в Пловдив също. Това са два от най-големите градове в България, които спокойно могат да бъдат собственици на едно от тези съоръжения“, заяви министърът на младежта и спорта.

7 КОМЕНТАРА

 1. 22
  1

  На чорбата опростихте толкова много пари, на Говедата задълженията ги криете, откраднахте милиарди пари от народа начело сКТБ, и сега нямате 90 милиона за три стадиона?! Спрете с кражбите, върнете народните пари, само в карайте се в затвора, и нещата ще си дойдат на място!

 2. 10
  10

  МОЖЕ И ПОДАРЪК НА КРУШУ ДА НАПРАВИ .ЛАЙНУТ ДЖАМИЯ С БАЗА
  ХАХХХХХХХАХА

 3. 16
  20

  Няма ли да направат гомнежа до тогава?

Comments are closed.