Пловдивчанин бе глобен с 300 лева по време на мач в града под тепетата, защото пиел бира. Ловък трик пред съда обаче отърва запалянкото. Наредбата за осигуряване на обществения ред в Пловдив е може би една от най-строгите в цялата страна. Пиенето на нискоалкохолни напитки, като бира и сайдер, на обществени места или мероприятия, е строго забранено. Нарушителите се наказват със солен акт.

Така и с пловдивчанин, отишъл да подкрепи любимия си отбор на базата в Коматево. Още преди да влезе на стадиона той е бил спрян за проверка от общински служител, следящ реда по време на двубоя. Последният помолил запалянкото да хвърли бирата, но той отказал и се наложило да му бъде съставен акт за нарушаване на обществения ред. Санкцията била 300 лева.

Глобеният пловдивчанин веднага атакувал наказателното постановление в съда. Той заявил в мотивите си, че неправомерно е бил санкциониран. Пловдивчанинът признал, че е консумирал бира, но заявил, че напитката била с 0,0% алкохолно съдържание. В акта било записано единствено, че е употребявана алкохолна напитка / бира/. Не е записано обаче какъв е процентът алкохолно съдържание на употребяваната от запалянкото напитка и не се установява по какъв начин държавният служител се е уверил, че изобщо се е употребявал алкохолен продукт.

Нещо повече – по време на заседанието, актосъставителят изрично заявява, че изобщо не е видял какво е отразеното върху бирената опаковка алкохолно съдържание. Именно и поради това, съществува неяснота как точно той, а и наказващият орган са дефинирали употребяваната от нарушителя напитка като алкохолна бира.

Поради тези неяснота, пловдивчанинът се отървал от глобата. Районният съд отмени преди дни наказателното постановление. Решението на магистратите подлежи на обжалване.

trafficnews.bg

32 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    2

    А шоколадите Милка които открадна, защо сте му простили и тях?!

  2. 6
    5

    лъже като циганин, жълтия му селяндури!
    а друга паплач му се кефи дори. Срам дори и за Булгаристан

  3. 8
    3

    qjte mu jaltiq bozdugan mingqni ot Ciganipinovo! samo hlor i napalm za vas maika vi deiba i ciganskite smarfove umreli !!!

    • 4
      6

      Мангала от изгрев бойс Столипиново не познава Кирилицата, тръгнал да пише на латиница, и то абсолютно без смисъл!

    • Селски катър, ако ти можеш да си прочетеш написаното, ще си изгоря дипломите! Не само, че не е грамотен, но пише и на латиница(по всяка вероятност не може да си настрои клавиатурата! Боже, Боже, колко мъка има по този свят!

  4. 9
    15

    Да питам? Долу в левия ъгъл, онзи с черната блуза манго ли е ?

    • 14
      7

      Не е манго за разлика от теб.
      Тази снимка е от лятото,хората ходят на море и хващат тен …не е с мустаци както вашата легенда ЕРОЛ.
      ЧБПДВЕМ!

    • 3
      2

      a na anonimnika 6te kaja 4e 6te eba maika mu bez prezervativ,no posle 6te sam anonimen

      • 3
        1

        Как ще стане всичко това? Лежащ на земята от бой и оножданетое, молещ с пухкавите ръчички вдигнати нагоре за пощада! Случката е действителна и документирана с филм, тъй като за разлика от сопотско-коматевските селяни работим с факти! Стара Загора!

    • 8
      7

      ми то на нас насякъде ни викат ЦИГАНИ, ЦИГАНИ, ЦИГАНИ.. И бат Зуми така казва . саде Локо

      • 7
        6

        Абе викат, ама не сме! Просто обида от ниски страсти! На вас ви викат СЕ ЛЯ НИ! И реално сте си такива! Там е разликата в двата случая!

  5. 15
    17

    Хитростта и тарикатлъка са “братя” на простотията! Хитър или тарикат-умен човек няма! Простака-жълтура ще донесе от 100 кладенеца вода за да се изкара невинен! Ще върти така, че все или съдията, или вятъра или терена да са виновни за згубата им! Може да пада, ама се радва че е пред локото! Може да играе тото, ама се оправдава, че и другите играели…сега за една бира нямало да изиграе закона? Я да каже, бирата наистина ли е била безалкохолна?

    • 13
      7

      При малоумни закони и наредби, браво на човека, че е намерил начин да им се изсмее в очите, независимо на кой отбор е фен. Простотия е да наричаш хитростта така, само защото бил фен на Ботев, а ти трябва да си оправдаеш ругатните и смешните тези!

      • 8
        5

        ако всеки започне да лъже и “надхитрява” закона, знаеш ли какво ще стане? Ще стане това, което е сега клетата ни родина. На теб харесва ли ти?

      • 6
        6

        Писателя го е описал вече много точно подобен индивид – Андрешко. Приликата е поразителна
        Ама ти няма как да знаеш, зашото не си прочел една стойностна книга в живота си

  6. 15
    23

    Няма по-голяма паплач от жълтата сган. Вредни за обществото бацили

  7. 21
    5

    Значи с концертите, които общината организира, на практика нарушава собствените си наредби, като продава и позволява консумацията на бира на открито?!

  8. 17
    14

    Да му ядете хуя на Киров , мангали смотани , в Столипиново знаят само да хулят

  9. 16
    22

    Га жа почвами строежъ ва?
    Слид две седмици ли?

    • 21
      13

      Га жа минем Ботев в класирането ва?

  10. 14
    25

    Типичен жълт селянин! Нагъл и хитрец! Измет!

  11. 27
    15

    Браво! Умни са ботевистите, не като мангалите от Локо да “берат” желязо!

    • Еей насраният, ти се обади най-сетне! Нагла жълта твар!

  12. 17
    29

    яко -лъжец и алкохолик. Основни черти на ботевист

  13. 17
    29

    Те жълтите цигани освен да лъжат и да крадат, друго не знаят.

  14. 19
    25

    лъжлив селяндур.
    пак се и хвали…

Коментарите са затворени