“Камикадзето” Станислав Ставров заформи около себе си поредният скандал в българския футбол свързан с родното съдийство. Прякорът на съдията даде Илиян Илиев през октомври миналата година след мач между Верея и Славия.

“Този рефер е камикадзе. Където трябва да се изпълни задача го пращат. След това почива 2-3 кръга и всичко започва отначало. Не може да се продължава така. Гоним хората от стадионите с тези скандали. Цяла България видя, че този съдия беше изпратен, за да помогне на Славия”, коментира тогава треньорът Илиев.

През април тази година великотърновският арбитър си навлече гнева на половин Пловдив и цялата ботевистка общественост с отсъжданията си в мача със Славия – полуфанал за Купата на България. Най-спорният момент, за който носи пряка отговорност, е неотсъдената дузпа за “канарчетата” в 83-та минута. Тогава той не посочи бялата точка за огледално положение, при което 18 минути преди това даде дузпа в полза на “белите”.

В студиото на DIEMA SPORT дори настоящият играч на най-стария столичен клуб Сашо Александров с чисто сърце си призна, че е трябвало да има наказателен удар.

Точно затова върху Ставров се изля повече от справедлив гняв. Да беше еднократна грешката му, иди-дойди. Само веднъж да беше предрешавал по този начин мач, да махнем с ръка. Със сигурност и в Ботев биха му простили.

Но неговите грешки нямат край. Не е водена статистика, но ако не е най-наказваният български арбитър, със сигурност е сред най-наказваните. Само справка в последните два сезона показва, че от него са пропищели: Берое на два пъти, Верея, Локомотив Пловдив, Пирин и още, и още.

Провиненията му започват още от 2009 г., когато ритуално отряза главата на Левски срещу Черно море в мач за Купата. Тогава отмени кристално чист гол на “сините”, изгони им двама играчи, а накрая едва се отърва от юмруците на побеснелите футболисти на тима от столицата.

Жалбите срещу него валят като пролетен дъжд, както и наказанията от Съдийската комисия. От там обаче го вадят за по няколко мача от нарядите и после пак е в тях. За да пропищи следващият отбор от свирката му. И така до безкрай.

След поредната грешка, обаче вече не трябва да има прошка. Защото става прекалено много, става тежък рецидив. А при подобна повтаряемост в пропуските, вече трябва да се действа радикално.

Ставров явно е започнат добре със схемите в родния футбол. Ето какво заяви спортният директор на Локо Пд Чавдар Цветков след като Локо Пд бе порязан ритуално от Железо в Русе. Между впрочем Железов свири първия мач от полуфиналите между Ботев и Славия, и добре подготви почвата на Ставров за реванша, като куп спорни отсъждания докараха мача до там, че белите да загубят само с 2:1 на Коматево.

„По време на загрявката четвъртият съдия Станислав Ставров е казал на нашите помощници: Какво се правите, знаете, че този мач го губите и ще биете другия вторник за Купата“. Интересно ми е откъде ги знае тия работи. Явно контактува с Ванга и нека ми се обажда, щом знае резултатите, за да изкарам и някой лев“, обяви Цветков преди няколко дни.

ДО КОГА?

11 КОМЕНТАРИ

  1. ТОЗИ СТАВРОВ НЕ ГО ВИЖДАМ ДА СВИРИ МАЧ НА БОТЕВ КАТО ДОМАКИН ,ДОРИ ДА ИМА НАРЯД НЕ БИ СЕ СЬГЛАСИЛ ,ТАКА СИ МИСЛЯ ,ДАНО ДА ГРЕША

  2. С уважение към мнението на всички коментирали, искам да задам един въпрос.
    Футболното съдийство, а оттам първенството е нечестно.
    За разлика от КОЕ в България?

  3. Всичко е пари и далавери приятели с главни герой домуса и корумпираното БФС, затова си гледайте футбол с марка Европа, Испания, Италия и Англия!

  4. 13

    Венци Стефанов и Гела командорят СЪДИИТЕ и затова нямаме Български футбол и Националния отбор е Трагедия!
    Докато в БФС са се окопали едни и същи МИШКИ ще е така!
    Трябва като Гърците единни да ги изметем от футбола…Млади и разбиращи хора да ги сменят!!!
    А СЪДИИТЕ отделна фирма с ясни спонсори, като в Англия …
    След като правят грешки ги глобяват сериозни суми..
    Тия кво извинят се и готово сгрешил съм ама кел файда – 3 точки и така 3 мача!!!
    Единия депутат другия артист,пък 1 километър не могат да тичат..Обаче парите обичат:))

  5. 25

    Когато всички сме еднакво бедни без два , три отбора все ще е така, като бедни циганчета пред витрина ще се озъртаме за някоя кора хляб и това е, та ние ГРАД ПЛОВДИВ, ГРАДЪТ НА СТОИЧКОВ, БОНЕВ, ЧИКО, СТЕФКА КОСТАДИНОВА, ЙОРДАН ЙОВЧЕВ, НИКОЛАЙ БУХАЛОВ И ДРУГИ НЯМАМЕ ДОРИ НОРМАЛЕН СТАДИОН ЗА А ГРУПА, НО ПЪК ИМАМЕ ЗАЛА ? ЗА 70 МИЛИОНА ЗА 5 КОЛЕЛЕТА И БИЛЯРД ? ВСЕ НАЦИОНАЛНИ СПОРТОВЕ ? А ИНАЧЕ АКО НЯКОЙ ОТБОР СЛУЧАЙНО СЕ КЛАСИРА ЗА ЕВРОПА БЛЪСКАШЕ 700 КИЛОМЕТРА ДА СИ ПОДКРЕПЯМЕ ОТБОРА, ДЕРБИТО НИ Е В ПРЪХТА С ЕДВАМ 5000 ФЕНА И ТН

    • 17
      1

      Само да добавя и МАРТИН КАМБУРОВ (скоро няма да има такъв голмайстор )и Марин Бакалов 465 мача (рекордьор )

        • 18

          Първо трябва да се научим да сме общество и то силно, да се търси отговорност, но не само вечер на маса, едни Гърци като им дигнат билета с 50 цента и скачат, пък нас колкото ни мачкат по – добре ни става !

  6. 21

    Ад, пълна трагедия сме, скоро куц фен няма да има……Всеки продава , нарежда и тн….всички до един са в кюпа наречен БГ футбол

  7. 33

    Съдиите обслужват мутрите. Всички знаем, кой сложи Сталев за шеф на съдиите!

Коментарите са затворени