Четири водещи клуба от Втора професионална лига, начело с два от кандидатите за промоция в елита – Арда (Кърджали) и ЦСКА 1948, обмислят да напуснат групата, пише Sportal.bg. До крайните мерки, които са на път да вземат въпросните отбори, ще се стигне вследствие на множеството съдийски грешки в техен ущърб и в изгода на лидера в групата Царско село.

Поредните такива в полза на водения от Никола Спасов състав станаха факт по-рано днес – при минималната победа с 1:0 като гост на Арда (Кърджали) в дербито на XII кръг на Втора лига. Припомняме, че при резултат 0:0 главният съдия Станислав Ставров подмина очевадна дузпа за домакините за нарушение на Марко Прльевич срещу Георги Андонов.

Това не е първият случай, в който клубовете, замесени в битката за първото място, изразяват остро негодуванието си от съдийските решения, които се вземат по време на мачовете им с Царско село. Припомняме, че в края на август президентът на Локомотив (София) – Иван Василев, първи се закани при гостуването си в студиото на Sportal TV, че ще извади “железничарите” от групата. Това се случи само часове след драматичната и съпътствана с множество скандали загуба с 0:1 от Царско село ден по-рано.

Президентът на Арда – Петър Пешев заяви, че ръководството на клуба тези дни ще вземе решение дали да извади отбора от участие във Втора лига. “Тези дни ще вземем решение дали да извадим Арда от Втора лига. Това е недопустимо. Не може в дерби от професионалния футбол да ставаме свидетели на подобно съдийство. Съдията сериозно ни ощети. Не ни даде чиста дузпа, а освен това не изгони вратаря на гостите, който хвана умишлено топката извън наказателното поле”, заяви босът на Арда пред Sportal.bg.

Собственикът на Царско село – Стойне Манолов, че цяла България е гледала мача срещу Арда и е видяла кой отбор е бил по-добър. Манолов добави още, че Емил Кременлиев е основният виновник за състоянието на Арда и сега търси как да се оправдава за грешната селекция. “Какво да кажа за съдийството? Цяла България видя кой отбор е по-добър. Домакините не са ни надиграли, че да чакат да им свирят дузпа, за да ни победят. Адмирации за Арда за материалната база, но трябва да направят и отбор. В момента нямат такъв. Когато водим с 15 точки, трябва да уважават противника. Емил Кременлиев е основният виновник за лошото състояние на Арда. Сега се чуди как да се оправдава за грешната селекция. По-добре да мълчи! Още веднъж казвам, че материалната база не е достатъчна, трябва да направят добър тим. Ние си гледамe нашия клуб”, заяви Манолов пред Sportal.bg.
Наставникът на Арда Стойчо Стоев бе силно разочарован от загубата в дербито на Втора лига срещу Царско село. Специалистът е узадачен, че някои футболисти не са показали необходимото желание, както са го правили в тренировките. “Нормално е да има разочарование. Изключително хрисимо поведение на голяма част от футболистите за такова дерби. Трябва да се покзва воля, спортна злоба, опитваш се да покажеш качествтата, но само с трима-четирима, които ги показват, трудно да стане. На тренировките се получава, а в мача изведнъж се губи. Някои футболисти ги виждаш в съвсем друг светлина. Доста хора трябва да си вземат бележка, защото така трудно ще успееш да се реализираш. Търсим футболисти, защото през пролетта трябва да изглеждаме по друг начин”, каза Стоев.

Още по темата

8 КОМЕНТАРИ

  1. В Събота ще е големият ЦИРК пак клане ще има, ами това е БФС то си прави ТОТО ТО,

  2. ОБАЧЕ ВСИЧКИ В ЕДИН ГЛАС ГЛАСУВАХТЕ ЗА ПЕРУШАН!
    ДОКАТО ТОЯ ПИЯНИЦА СЕ ЗАНИМАВА ЩЕ Е ТАКА!
    КУР ЗА БФС

  3. 10

    така ще е докато докато едните се бунтуват, другите гледатр сейр. робски народ

  4. 7
    9

    ами като са взели това циганче за спортен директор – няма да ги огрее..
    то и при нас Чаво ги води едни нефелници…за нищо не стават.

  5. 11
    3

    Всички са подлоги на Домуса! Няма един нормален съдия, а и няма кой да го остави да бъде нормален. Кур за БФС!

  6. 21

    Всички ботевисти добре знаем какъв поръчков съдия е боклука Станислав Ставров.На този трябваше да му се забрани да свири до живот.А тези от съдийската комисия при БФС го реабилитираха.Железов е същия боклук.

Коментарите са затворени