Кметът на Пловдив Иван Тотев ще има среща днес с фирмата, която ще прави финансовия анализ на стадион “Тодор Диев” и стадион “Локомотив” за отдаването на двете съоръжения на концесия. Общината е заплатила на фирмата за изготвянето на анализите и ще настоява те да са готови в най- кратък срок, за да може да се премине към гласуване в ОбС.

Община Пловдив започва работа и по процедурите за възлагане на обществена поръчка за реконструкцията на градския стадион “Пловдив“. Това ще отнеме около 6-7 месеца, а после предстоят нови 3 месеца за изготвянето на проект, заяви днес кметът на града Иван Тотев.

Първият етап е на стойност 15 милиона лева и включва всичко на Кота 0 – терен, писта, насипните трибуни, плюс един елемент от козирката, който е условно над Сектор А. При завършването му стадионът ще е готов да приема мачове от Първа лига.

“Според юристите на общината оригиналният проект на стадиона от 1950 година на архитект Владимир Ангелов носи авторските права. За съжаление обаче този проект не бе открит, за да докажем по категоричен начин, че Владимир Ангелов е проектант. Той е починал преди години. Според нашите юристи няма как да се докаже, че архитект Маринов държи авторските права“, заяви зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков.

13 КОМЕНТАРИ

  1. А и за всичките жълти чорапогащници -селяни.

  2. 3
    4

    Няма лошо! Нека циганите да ритат топка, по-добре от колкото да ходят да крадат.

    • 4
      3

      Вие затова ли сте интегрирани от Изгрев бойс 50000 хиляди циганьори в Столипиново, защото ви довършват Копнежа?

      • Циганите да ритат, не да крадат браво на кмета!

        • Знаеш ли изроде жълт какво значи SOS? Селянин си остава селянин!

          • ЦОЦ – Циганина си остава циганин!

  3. 3
    2

    Само приказки заради изборите! Само глупак би повярвал!

  4. 14
    6

    Браво. Отлични новини за всички пловдивчани. Чакаме концесиите на стадионите на Спартак и Локото, а до 2 години стадион Пловдив да приема мачове от Първа лига

    • 9
      12

      Ааа не само за пловдивчани брат ,и за всички столипиновци също

Коментарите са затворени