Home Локомотив Треньорите от ДЮШ на Локо: Настояваме да бъде сложен край на този...

Треньорите от ДЮШ на Локо: Настояваме да бъде сложен край на този грозен спектакъл, искаме да работим в нормална среда!

9
400

Официалният сайт на Локомотив Пловдив публикува трета за днес позиция, след вчерашната декларация на Фен клуба на черно-белите. След ръководството и Зума, думата взеха и треньорите от школата:

Ние, треньорите в ДЮШ сме крайно възмутени  от зачестилите напоследък в публичното пространство атаки, уронващи  престижа на Школата и породената вследствие на това атмосфера на напрежение.

Потресени сме от преднамереното омаловажаване на труда и постиженията на децата на Локомотив и насаждането на внушението, че единствените мачове, които имат значение, са тези с Ботев.

Като хора, които всеки ден учат децата на това да са толерантни и да се отнасят с уважение към всеки отбор, с който се срещат на терена,  ние считаме за обидно, дискриминиращо и абсолютно недопустимо да се използват квалификациите „второстепенни“ и „любителски“ по отношение на който е да е отбор. Питаме – не са ли възрастните тези, от които децата трябва да се учат на уважение и спортсменство?

Нека да припомним, че ненапразно мястото, където тренират и се обучават децата и юношите се нарича „школа“. Тук всеки ден, в студ и жега, дъжд и сняг, ние, треньорите, учим и възпитаваме децата на Локомотив в любов и познание към футбола, в дух на честност, спортсменство и работа в екип, а не в самоцелно гонене на успехи и печелене на купи и медали на всяка цена. Грешките и загубите са нормална част от всеки процес на учене и израстване.

Настояваме да бъде сложен край на този грозен спектакъл и да бъдем оставени да работим в нормална среда, без непрекъснати интриги, опити за вмешателство в работата ни от странични лица и кадруване.

Категорично заявяваме подкрепата си към директора на ДЮШ Димитър Палазов!  Наясно сме, че направените от него реформи, са засегнали нечии интереси, благодарение на което се води и тази измислена война.

Ние отказваме да бъдем част от интриги, борби за надмощие и разчистване на лични сметки! Които и да са хората, които ги режисират, за нас е ясно, че те не милеят нито за бъдещето на децата, нито за футбола. Целите, които гонят и начините, с които искат да ги постигнат, вземайки на прицел школата и нейните възпитаници, са меко казано възмутителни,

защото залогът е най-ценното,

което имаме – децата!

9 КОМЕНТАРА

 1. Нова декларацийка а?Бухахахаха!Нека шоуто продължи!!

 2. 2
  6

  Както казах по-рано, представленията ни са безплатни и ще има още много. Ликуй народе !

 3. 5
  6

  Нова декларация от черната част на града няма ли?

  • 4
   3

   Мухльо, от джамия Изгрев бойс Столипиново ли мяучиш? Черен си като негър, но се оказа, че си столипиновски жълт циганин!

  • ти докога ще живееш със спомени? няма ли с какво да се похвалиш от настоящето, миячо на чинии

 4. 12
  3

  Браво на Треньорите за позицията!
  Спрете с тия декларации и оставете хората да работят с децата!
  Работата на родителите е в къщи да ги възпитат и направят добри хора!
  Работата на треньорите е да ги направят атлети и спортсмени, да обичат играта футбол!

  • Адвокатите няма да се спрът.Особено Митьо.Ако разбирате от футбол що не идите при Думусчиев той търси хора разбиращи от футбол.Там ви е мястото.

 5. 12
  4

  Абе тука май е замесен един бивш
  … спонсор?

 6. 12
  4

  Браво момчета!
  Само екипния дух води до успехи!
  Страхотна позиция!

Comments are closed.