Трима души са пострадали при нападението на 30 роми над българи в Калековец по време на мач от областните групи. За инцидентът ви разказахме по-рано в PlovdivDerby.com (ВИЖ ТУК).

Оказа се, че ромите са били готови и подготвени да правят мизерии на мача. Причината според запознати е, отлъчването от отбора на домакините на ром, който постоянно правил проблеми и създавал неприятности по време на мачовете с агресивното си поведение. Оказа се, че наръганият и пребит пловдивчанин е фен на Локо Пд, но не е от някоя от крайните групировки, а членува в една от по-умерените фракции с фенове на черно-белите.

Удар с тръба в главата е получило и още едно момче от Пловдив, който пък е фен на Ботев Пд. С подуто око от удар с юмрук е треньорът на Светкавица Манолско конаре.

Благодаря на моите мили съселяни от махалата, че опорочиха името на отбора и на селото ни, и на нас всички който играем любимия си спорт за удоволствие.
Да живее майка България и всички от парламента!!! Извиняваме се пак на всички пострадали и на всички момчета който бяха дошли да се забавляваме на терена.“, написа във facebook състезател на домакините.

Репортер на Glas.bg се срещна с най-пострадалият от тримата пловдивчани! Той е с огромна рана на главата и една прорезна и една прободна рани на левия крак. Той сам разказа за ужаса, който е преживял и споделя, че буквално е имал късмет да оцелее.

 

20 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    1

    Събираме се и действаме ! Стига деления при такива случаи ! 88

  2. 7
    1

    МАЛОУМНИЦИ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ ИЗБИВАТЕ ПОМЕЖДУ СИ,ВМЕСТО ДА
    ИЗБИЕМ МАНГАЛИТЕ.

  3. 9
    2

    Време е за ново обединение. Докога ще търпим да ни мачкат в собствената ни държава. Всеки можеше да е на мястото на пострадалите. Докога

  4. 7
    2

    Този”Свидетел” е вратаря на Калековец. Всички негови съотборници му казаха, че не добре, защото искал да подава жалба, срещу потърпевшия. Всички на терена и публика бяха ужасени от случилото се. Само един човек е видял и си измисля друго. Явно е, че този човек има връзка с ромите!!!

  5. 8
    2

    Този “Свидетел” е вратаря. Целият отбор на Калековец му казваше, че не е адекватен, че щял да подава жалба и му викаха, че не добре да си пие хапчетата. Явно същият има връзка с ромите, това е обяснението. Всички на събитието бяха крайно ужасени, футболисти и публика. Само един човек е видял друго!

  6. 7
    2

    Този,, Свидетел “е вратаря, целият отбор на Калековец му казаха, че не е добре и да си пие хапчетата. Момчетата се притесниха като всички, но този беше не адекватен и си измисли тази теза. Целия отбор на Калековец бяха против неговите доводи. Може да има връзка с циганите и това е най-вероятното. Щал да пуска жалба.

  7. 35
    2

    Призовавам всички фракции от двата пловдивски отбора да се обединяват във подобни случаи и да търсим справедливост,а не да се събирате да се млатите между вас.Явно някои хора са позабравили Катуница.ОБЕДИНЕНИЕ!!!!!!

  8. 27
    1

    Чета и се чудя…наистина ли сме българи, или сме роби, и не смее да се опълчим…стига глупости, събуди се народе. Нека не ни карат насила да зарежем страната си, ако го правим, да е по собствено желание. България на българите, като в никакъв случай не изключвам и не малкото честни и трудещи се цигани. Те не по-малко от всеки нормален човек заслужават да живеят. Но тези получовеци, на мача, надали въобще са хора…така че…сапун за тази измет.

  9. 6
    26

    Боклукът отива на съд заедно с мангалите 😉

  10. 17
    31

    Да би мирно седяло, не би чудо видяло!!! Никой нищо не каза, че въпросната “жертва” цял мач ругаеше(обиди и закани, цитирам -Като свърши мача ще ви убия всички…) като циганин и въпросната трупа цигани щяха да си заминат ако “жертвата” си беше държал езика зад зъбите! Сам си е виновен(помисли се за мъж и почна да вика по циганите)!

    • 27
      7

      И така да е било? Циганите защо са били 30 и въоръжени? Или ти си някой мангал от тяхната група и се мъчиш да оправдаеш циганските кучета?

      • 8
        13

        Не защитавам никой, просто трябва да се разгледат и двете гледни точки! Дано виновниците си получат заслуженото. Просто “жертвата” е със същия акъл като циганите. На 100% съм сигурен, че ако някой на въпросния мач се държеше по същия начин като “жертвата” без значения от неговата принадлежност. “Жертвата” щеше са му скочи на бой! Просто и циганите и този индивид/”жертвата” (не мога да го нарека ЧОВЕК защото с държането си преди случката не показа нищо човешко и никаква мисловна дейност) заслужават едно и също!

    • 19
      4

      МАЙКА ВИ ШЕЙБА МАНГАЛИ ГАДНИ ША ВИ ИЗБИЕМ ДО КРАК ПОМНИ МИ ДУМИТЕ НЕЩАСНИК !

    • 2
      1

      Проблема на българина са ей такива свидетели като теб глупако !!!

      • 2
        1

        Правилно! Аз също съм свидетел и мога да кажа, че такива думи не са излизали от устата на потърпевшия, не е имало никаква провокация или закани и обиди към някого. Тоя палячо, който се е кръстил”свидетел” е вратаря на домакините, който говореше пълни глупости и дори неговите съотборници му казваха да си пие хапчетата и да не плямпа простотии.

Коментарите са затворени