Ботев (Пловдив) надигра Дунав с 4:1 в мач от 11-ия кръг на Първа професионална лига. Гостите от Русе поведоха в срещата, но допуснаха да бъдат обърнати от “канарчетата”. При четвъртия гол за “жълто-черните” на Балтанов, Стивън Петков в изблик на радост извика “Ший,бе!”, предаде репортер на PlovdivDerby.

Първата интересна ситуация дойде в 10-ата минута, когато Христо Попадийн намери Борислав Балджийски, който си нагласи много добре топката и стреля силно, но стражът на “жълто-черните” се справи.

В 17-ата минута “драконите” откриха резултата на “Коматево”. Петър Патев стреля с глава след центриране на Балджийски от корнер, топката се отби в гредата и стигна до Ахмедов, който без проблем реализира своя пети гол от началото на сезона в елита.

Три минути по-късно Афонсо пробва диагонален шут от границата на наказателното поле, който обаче попадна право в ръцете на Станислав Антонов. В 29-ата минута Густаво Афонсо проби отляво и подаде към Антонио Вутов, който стреля. Стражът на гостите изпусна топката и Стивън Петков се разписа от близка дистанция.

В 29-ата минута домакините стигнаха до обрат. Тодор Неделев центрира от корнер на първа греда, където Петър Патев заби топката в собствената си врата.

Три минути по-късно Светослав Ковачев блесна с прекрасен пробив отдясно. Талантът се справи с двама бранители на “канарчетата” и завърши с удар, но Даниел Кайзер се намеси решаващо. Това бе и последната любопитна ситуация за първата част.

В 52-ата минута Антонио Вутов отправи много тежък изстрел с левия крак, който се отби в тялото на Петков и влезе в мрежата, но попадението бе отменено, тъй като страничният съдия правилно отсъди засада.

В 59-ата минута Лъчезар Балтанов опита удар от далечна дистанция, но кълбото се отби в бранител на “драконите” и излезе в ъглов удар.

В 70-ата минута отбраната на Дунав направи поредна груба грешка в защита. Тодор Неделев отново центрира от корнер на първа греда, където Вутов пропусна, а зад него Кристиан Димитров с глава матира Антонов за трети път.

В 79-ата минута Джонатан Перейра проби отдясно и центрира на втора греда към Лъчезар Балтанов, който надскочи Христо Попадийн и с лекота вкара четвъртия гол във вратата на Дунав.

Две минути преди края русенци можеха да отбележат и втори гол, но Исмаил Иса направи невероятен пропуск, след като не уцели рамките на опразнената врата от пет метра.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ДУНАВ 4:1

0:1 Ахмед Ахмедов (17′)
1:1 Стивън Петков (29′)
2:1 Петър Патев (36′ авт.)
3:1 Кристиан Димитров (70′)
4:1 Лъчезар Балтанов (79′)

Ботев (Пловдив): 22. Кайзер, 2. Перейра, 3. Пиргов, 5. К. Димитров, 23. Минев, 10. Юсеин, 17. Балтанов, 8. Неделев, 93. Афонсо, 39. Вутов, 20. Петков
Ст. треньор: Николай Киров

Дунав: 86. Антонов, 14. Васев, 16. Ковачев, 4. Патев, 83. Попадийн, 5. Динков, 17. Коконов, 31. Станоев, 25. Балджийски, 98. Ковачев, 9. Ахмедов
Ст. треньор: Людмил Киров

32 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    2

    АЙ КАНАРИЙЙЙ САМО БОТЕВ НЕКА ЦИГАНИТЕ ОТ ЛАУТА ДА ГИ Е ЯД ТРЪГВАМЕ НА ГОРЕ И СМЕ ТВЪРДО В ШЕСТИЦАТА

  2. 14
    4

    Ний имигрантити от Индия сми гости в Тракийската долина и никой не ни брои за живи. И концесии не ни дават -поне под наем ни дават да играйм на свлачището.
    Дон Кристо де ла Клошарски фон Архентинос – беден идалго, едва свързва двата края. Обачи ний трябва да му държим наклона щото са усети и оправя мачовете та захлебвами чат-пат.
    Ама тая зима пак ше сме на хляб, сланина и лютеница! Кинти нема.
    Добре чи бат Зуми хвърля по някой кроасан , та да са облажим за Бангу ВАСИЛ – наща циганската нова година.
    Саде Локото, на него..

  3. 14
    1

    Пък тия жалтури само бият вай, вай, вай

  4. 6
    21

    И с нов пезевенк старите коматевски курви не са научили нищо ново и не са забравили нищо старо , пак обръщалка , явно от такива мачове си докарват хляба.
    Чудя се само защо прокуратурата не се самосезира

    • 15
      3

      обръщалка правят турските тираджии на майка ти!

    • 14
      4

      ти знаеш ли какво значи обръщалка? мача завърши 1ца първото 1ца краен. Ама ти с умствено-изостанал и мангал какво да очакваме…

    • Кучев,ти наясно ли си въобще,какво е обръщалка??? Защото на нас ни става ясно,че просто комплексиран мангал!!!

  5. 17
    4

    Да видим битието колко шайби ще ви зашият, сааде Локу сааде тото Круши великан

  6. 21
    3

    Приличен мач срещу не особемо силен съперник.

    Вутов играе все по-добре, Балтаната също, Перейра е бавен обаче центрира добре, а според мен Кристиан Димитров в Монтана са го сменили с много по-добрия му брат близнак.
    Тва момче е съвършено друг играч и ако продължава да играе така опасявам се че много скоро ше ни го вземат.

    Айде сега да праснем и Черно море другия мач, после и Враца и така лека полека нещата си идват по местата.

    • 26
      5

      Ами тя и майка ти сама си ги вкарва. Защо ли ?

        • Какво е станало в 78 минута ??? Аз ли пропускам нещо или тоя урод от к’стендил не знае къде се намира ! смърт за вас !

  7. 24
    5

    Мангали,забогатяхте ли от тотото.Ще има ли за зимнина или пак ще я карате на помощи?Като ги знаете резултатитите,казвайте ги предварително и ние да облажим.
    А довечера нямало битка за Тракия.Що ли?

  8. 9
    14

    Пичаги таквуз порно и бай Наско казанджията от Стряма не помни ва да гоейба.

    • 10
      5

      Как да не се помни такова порно?! А панаира с майка ти забрави ли? Масовка

  9. 7
    28

    Жа замола телевизията дето давъ мачъ, дъ ни показвъ трибунити, чи многу съ злагами! Еднъ пълнъ седалка – две празни! Срамотъ ва кьнари!

    • 25
      5

      Не си прост помак,прост циганско гейски бандюга си!

  10. 16
    27

    Абе те ако Дунав не си бяха обърнали мача сами, друго щеше да се пише сега! Нека, заблуждавайте се! Пореден слаб мач срещу много слаб съперник, в който победата дойде с много късмет, въпреки че изглежда изразителна!

    • 16
      4

      При положение че локото са най-голямото ако, не знам защо се опитваш да плюеш. Ми ако бяха вкарали 5, ми ако бяха 6, тогава какво? Верно като качество мача не беше нещо невероятно, но пък беше интересен, а не като вашите.

  11. 13
    28

    ТОТО Ботев заши четири на Дунав и си реши проблемите със заплатите

    • 21
      5

      Ся другият Тракийски отбор-Берое като ви зашие някой друг парцал,и те ще си решат проблемите.Само не знам бандюгите от Кюстендилско как ще ги решават.

Коментарите са затворени