Президентът на “Марица” изказа позицията си във връзка със съдийството в мача срещу “Нефтохимик”: “Предполагам, че отново е случайност фактът, че съдията Валентин Станчев ръководи два поредни мача на “Нефтохимик” и то в интервал от няколко дни. Така като бе случайност това, че на мачовете на “Марица” от предишни кръгове се назначаваха едни и същи съдии от бургаски регион. Не смятам, че е нормално длъжностни лица да провеждат телефонни разговори от резервната скамейка по време на футболна среща, пред погледа на четвъртия съдия, а той да не взема никакви мерки. Няма как да сме безучастни към случващото се. Предлагам ЗС на БФС да се премести в Бургас! Нямам претенции към отбора на “Нефтохимик”, те са един от добре подготвените отбори в групата, но нещата които “случайно” се случват няма да бъдат оставени без последствия от наша страна.”

Той коментира и представянето на отбора: “Доволен съм от момчетата и от постигнатото до тук. Вярвам в тях, знам възможностите им. Убеден съм, че ще се изкачим във Втора лига и то с честа игра!”


По късно от клуба поднесоха извинение заради допусната грешка в позицията им:

Във връзка с изказаната позиция по-рано днес (вижте тук) и по-точно в частта за телефонните разговори от резервната скамейка, президентът на “Марица” г-н Христо Христов поднася своите извинения към четвъртия съдия Камена Георгиева, както и на останалите засегнати лица. След по-обстойна проверка в наредбите на БФС става ясно, че от скоро, разговорите по телефон или радиовръзка са разрешени на длъжностните лица по време на футболен двубой, в това число и на треньори, помощник треньори и т.н.
Относно другите споменати факти и обстоятелства позицията на клуба оства непроменена.

1 КОМЕНТАР

  1. Явно са решили да се помага на Нафтата, за да влезе. Най- жалкото е, че Зоналния съюз е в Пловдив. Някой се нагушва от цялата тази работа. Г-н Христов, трудно ще се преборите с мафията. По честен начин, трудно ще успеете, да не кажа невъзможно е. Единственият начин след като” те” са хванали Зоналния съвет,и Вие имате желание отбора ви да играе във Втора лига, да направите така, че отборите от Пловдивския регион/а те не са малко/ да скачат срещу тях и да не се напъват срещу Марица. Друг начин няма. С “честност” в днешните времена за никъде.

Коментарите са затворени