Скандалният рефер Ивайло Ненков ще раздава правосъдие в епичният сблъсък между Оборище (Панагюрище) и Хебър в събота. Двата тима от областта се хвърлят в люта битка с пряко значение за първото място в Югозападната Трета лига.

Лайнсмени на стадион „Орчо войвода“ ще бъдат Олег Панайотов и Светлин Симеонов. За резервен съдия на двубоя бе определен Иво Ценов. Делегатското назначение за срещата бе връчено на едно от най-образцовите в работата си длъжностни лица Илиан Младенов.

Мачовете на Ненков завършват с доста критики като напоследък въпросният рефер се прочу отново, когато старши треньорът на Кариана (Ерден) Атанас Джамбазки удари един от асистентите му в добавеното време на мача срещу Струмска слава, когато гостите от Радомир отбелязаха победния гол от пряк свободен удар.

Друг случай бе под Хисарлъка, тогава нервите му опъна наставникът на Велбъжд Николай Николов-Чезето. След поредното спорно отсъждане в 80-та мин. Николов замери представителя на футболната Темида с топка, след което Чезето е изгонен.

Третия скандален мач на Ненков е през 2013 г. в мач от юношеските първенства между Славия (родени 1998 година) и Локомотив (София) 1:0. Успехът на “белите” обаче не е най-важното в случая. Съдията Ивайло Ненков изобщо не мисли за здравето на малките футболисти и ги оставя да играят на ужасяващия терен в Требич, който повече наподобява кална нива, отколкото място за провеждане на футболни двубои, при положение, че и двата отбора имат желание срещата да бъде отложена.