Приказката за  Атлетик Куклен в турнира за Купата на България приключи срещу столичния гранд Левски. Отборът от пловдивско загуби с 0:6 . “Сините” гостуваха на третодивизионния тим на стадион “Локомотив” в пловдивския квартал “Лаута”.

Двубоят започна на бавни обороти, като Паулиньо отправи първи изстрел към вратата на домакините, който мина покрай дясната греда. Шабан Османов нанесе първи удар в очертанията на врата, който Кръстев хвана.
В 11-ата минута Вашчук нанесе удар с глава, но Димитър Георгиев с добър рефлекс изби. Остро влизане на Юлиян Романов в краката на Буш беше санкционирано с жълт картон.

Нашименто и Джанджуров влязоха в спор в 23-ата минута, но се разминаха с картони. Кабов стреля в аут от 22 метра. В следващите минути първо Паулиньо пък пропиля добра възможност на контраатака, а след това пропусна и с глава, като стреля слабо в ръцете на вратаря.

Вратарят Димитър Георгиев се хвърли в краката на Кабов в 32-ата минута, а секунди по-късно Атлетик пропусна уникален шанс да поведе. Османов изведе отлично Джонджуров, който беше покрит от Иван Горанов. Осмицата на домакините пое добре топката и излезе очи в очи с Кръстев, който изби удара и спаси столичани.

Паулиньо пропусна да вкара с пета на празна врата, но дори да го беше сторил, попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като бразилецът беше в положение на засада. При тази ситуация играч на Атлетик показа среден пръст към футболист на гостите.

Левски поведе в 40-ата минута. Вашчук беше намерен зад защитата след подаване от странично хвърляне, естонецът спря топката и центрира остро, а връхлитащият Кабов от два метра прати топката в мрежата. Младокът полудя от радост, след като вкара своя първи гол за клуба, в общо четвъртата си среща за тима и едва втора, като титуляр.

Голът стресна аматьорите, които при следващата атака на “сините” се спасиха от втори гол. Вашчук би, но но защитник на шпагат изби. Все пак “сините” удвоиха резултата в 44-ата минута. Този път точен беше Сержиу Буш, който получи подаване от Иван Горанов и с хубав удар прати топката в далечния ъгъл.

Наставникът Славиша Стоянович е направил доста промени в състава от победата с 4:1 над Витоша (Бистрица). Осем са промените в стартовите 11 на столичани, а като единствено Милош Цветкович, Иван Горанов и Паулиньо отново започват от първата минута, докато останалите футболисти са получили почивки.
Завърналият се от Ботев (Враца) Николай Кръстев прави дебют за този сезон с екипа на родния си клуб. Холмар Ейолфсон и новото попълнение Нуно Рейш, който прави дебют, ще са централните защитници. КалипТиам и Филипе Нашименто, който също излиза титуляр за първи път при новия треньор, ще са опорните халфове. Атанас Кабов и Богдан Вашчук играят зад Сержиу Буш. Младокът записва първи минути през сезона, докато естонецът за първи път е титуляр.

Сръбският треньор е дал пълна почивка на Габриел Обертан, Аймен Беалид, Давиде Мариани, Жерсон Кабрал и Станислав Костов, които са извън групата, докато Давид Яблоноски, Мартин Полачек и Антони Белмонт са резерви. Както е известно, в събота 26-кратните шампиони излизат срещу ЦСКА-София в дербито от 10-ия кръг на Първа лига, където делят първата позиция.

АТЛЕТИК КУКЛЕН – ЛЕВСКИ 0:4
0:1 Кабов (40)
0:2 Буш (44)
0:3 Иванов (72)
0:4 Гюзлев (75 авт.)
0:5 Иванов (76)
0:6 Нашименто (86)

АТЛЕТИК КУКЛЕН (4-2-3-1): Димитър Георгиев, Юлиян Романов, Валександър Христев, Янко Гюзлев, Нерджиб Неджиб, Никола Праматаров, Васил Гуджев, Шабан Османов (60-Иван Площаков), Мирослав Кайраков, Димитър Джонджуров, Борислав Хаджиев
Резерви: Недялко Тръмборжиев,Георги Йотовски,Антонио Топалов,Георгиос Караянис, Веселин Филипов,
Йордан Ковачев

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Кръстев, Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Филипе Нашименто, Атанас Кабов (56-Станислав Иванов), Паулиньо, Богдан Вашчук, Сержиу Буш (66-Ривалдиньо)
Резерви: Мартин Полачек, Ивайло Найденов, Антони Белмонт, Давид Яблонски, Илия Юруков
Жълти картони: Романов, Неджиб, Праматаров
Съдия: Стефан Павлов
Стадион: Лаута, Пловдив

2 КОМЕНТАРИ

  1. Вчера Куклен, днес Коматево….ми те така и на Стряма ще налетят :0

  2. 6
    5

    На кой му пука? На жълтите селяни родом от селото…

Коментарите са затворени