Днес от 16 часа на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик Хебър ще посрещне елитния Берое в мач от 1/16 финалите на турнира за Купата на България.

Победителят на този етап се излъчва в една среща.

При реми в редовното време следват продължения, а при ново равенство – изпълнение на дузпи.

Букмейкърите реално са отписали Хебър в този мач.

Победата на заралии в редовното време на двубоя се оценява в диапазона от 1.01 до 1.03. Коефициентите за реми варират от 6.00 до 8.75. Едниницата пък се оценява от 14.00 до умопомрачителния коефициент 39.00.

Интересен е фактът, че гостите нямат победа на чужд терен в официален мач от 1-ви април тази година.

Цифрите сочат, че през това време заралии са имали 7 визити далеч от дома, като в тях са записали три ремита (последното срещу Етър – 1:1) и 4 поражения.

Макар че от щаба на Берое обявиха, че няма да подценят Хебър, предварителните информации сочат, че треньорът Александър Томаш ще направи размествания в състава си.

Заради контузия двубоя за гостите ще пропусне централният защитник Ерол Алкан, а капитанът Мартин Райнов ще бъде под въпрос до самия старт на мача в Пазарджик. Очаква се в групата на Берое да попадне и 15-годишният Красимир Тодоров, а старши треньорът на старозагорци Александър Томаш ще остави на резервната скамейка вратаря Перниш, защитника Бандаловски и нападателя Мартин Камбуров.

Вместо тях ще започнат Аргилашки, Желев и Алфредо. Спортният директор Валентин Грудев заяви, че заралии са проучили добре Хебър. Техен екип засне на видео срещата на хебърци с Вихрен в Пазарджик, но доколко това ще им помогне е отделен въпрос заради перманетните вариации в състав на домакините.

При Хебър няма контузени и наказани футболисти и треньорът Танчо Калпаков ще има пълен избор за определяне на състава.

В лагера на пазарджиклии настроението е приповдигнато с оглед добрите резултати в последно време, които утвърдиха тима на лидерската позиция в Югозападната Трета лига. През изминалия уикенд Хебър победи почти на ходом Велбъжд с 4-0, като Танчо Калпаков даде почивка на някои от основните си футболисти. След мача наставникът на пазарджиклии заяви, че основен приоритет пред отбора е да финишира на първо място в Трета лига, а турнирите за купите остават на по-заден план.

Калпаков обаче допълни, че неговите възпитаници ще опитат да дадат сериозен отпор на Берое, а Хебър играе винаги за победа.

За последен път Хебър загуби в официален мач на 28 април при гостуването на ЦСКА 1948, а от тогава зелените от Пазарджик записаха 16 двубоя без поражение, като в това число са и мачовете за двете купи.

За да стигнат дотук, хебърци изиграха два мача в пресявките на югозапад. На 29 август пазарджиклии разгромиха като гост тима на Локомотив 2016 (София) с 14-1, а седмица по-късно надделяха с 3-1 над Вихрен (Сандански) в Пазарджик.

Като представител на професионалния футбол, отборът на Берое започва участието си в турнира от тази фаза.

Мачът ще бъде ръководен от Петър Григоров с асистенти Костадин Тановчев и Кирил Чакъров. Четвърти съдия ще бъде Иван Иванов, а съдийски наблюдател е Тихомир Костовски.