Едни аматьори от българския футбол влязоха в световния печат с обещанието си да излязат пияни на терена. И при това не срещу някакъв отбор от тяхната черга, а срещу носителя на най-много Купи на България Левски в същия турнир. Битката между “сините” и третодивизионния Атлетик (Куклен) ще е във вторник на стадион “Локомотив” в Пловдив.

Халфът Васил Гуджев, който обяви култовата реплика за “пиянството”, разкри дали наистина е смятал той и съотборниците му да са пияни на терена. За предаването “Домът на футбола” по Диема спорт той, съотборниците му и треньорите в клуба разкриха и интересни подробности.

“Не съм си и помислял даже, че ще стигна такова ниво на популярност. В дните след мача ми писа аржентински журналист, който искаше да обясня случката. Ясно ми е, че има световен интерес, но аз говорих веднага след мача. Израдвахме се просто, хора и приятели да разберат как е бил мачът. И стана една лавинообразна новина. Ние не се заблуждаваме, знаем кои сме ние, кои са играчите на Левски.”

“Не съм си мислел никога да го правя, това е просто фенски рефрен. Нарочно съм го написал просто в изблик на радост. Просто да разнообразим сивотата, далеч съм от мисълта да изляза почерпен срещу Левски. Нямам намерение да правя такива неща”, сподели Васил Гуджев, който е бивш футболист на Ботев (Пд).

Думите му подкрепи и треньорът Веселин Филипов. “Няма дрегери на тренировка и преди мач. Това тръгна от една песен от феновете на Ботев, момчето го е цититрало, няма как да излезем пияни. Имало е екстремни случаи, но това се е случвало в окръжната група. Подвизавахме се в областната група, но после се изкачихме и нещата станаха сериозни. Със сигурност ще подходим сериозно”, сподели треньорът и говори как се съвместяват футболът и работата.

“Повечето работим на смени, непрекъснат процес е, но имаме време и за тренировки, и за работа, и за семейство. Тук е една от най-добрите съблекални в цялата група, колективът е много добър. Нивото ни е много силно за аматьорския футбол – и като органзиация, и като колектив, и като база”, заяви Филипов, а и играчите му застанаха зад тези думи.

“Повечето момчета работим в различни сфери, за нас футболът просто е една емоция. Разпускаме с него след осем часа работа. Но основно си изкарваме прехраната с работа. Но защо и покрай работата не поиграем и футбол.”

“Ако сме били нощна смяна, понякога си вземаме от отпуската, за да играем футбол. В някои екстремни случаи се предприемат някакви облекчения, но общо взето се лишаваме от отпуска, за да играем футбол. изиграхме 5-6 мача за Купата, те са си в някакви часове, не сме взимали чак някаква поредица от свободни дни. Не харчим по 20 дни отпуска за мачове”, добави футболистът на Атлетик Куклен и разкри как е започнала приказката и в какво всъщност е силата на отбора с прозвището “баските”.

“Започнахме от един отбор на минифутбол, повечето хора преди това сме играли в Асеновец, познаваме се. Горе-долу така стана събирането. И отборът по минифутбол беше събран така, с времето постигнахме високо ниво. Повечето отбори сме на приятелски начала в този спорт, беше малко по-специфично. Но с много постоянство успяхме и взехме шампионската титла на републиканско ниво.”

“Като цяло, тая година беше много преломна за нас и сме доста щастливи, че първо станахме шампиони на минифутбол, ще играем Шампионска лига, даже стигнахме до 1/8-финал там. За мен футболът е много важен”, сподели още футболистът на Атлетик Куклен.

А според наставника, ако Левски и отборът му се срещнат на минифутбол, то “сините” със сигурност няма да имат шанс за победа. “Записахме Купата на шега, защото сме много хора и исках всички да играят. Без късмет няма как да стане, лошото е, че има 2-3 момчета, които заслужават да играят с Левски, но ни сполетяха много контузии и няма да са на линия. Винаги има шанс, топката е кръгла, от женски род е, но няма шанс да ни победят на минифутбол”, заяви Веселин Филипов.

Един от хората в щаба на Атлетик има спомен от мач срещу Левски, при това именно за Купата на България. Това е помощник-треньорът Али Чобан, който е играл срещу столичния гранд с екипа на Сокол Марково. Тогава аматьорският тим за малко да стигне до изненада и отпада след продължения. Сега Чобан се надява на нова изненада и дори вярва, че Левски може да бъде елиминиран.

“Преди 20 години съм играл срещу Левски с екипа на Сокол (Марково), тогава доведохме нещата до продължения. Защо сега да не отстраним този гранд. На гребена на вълната сме, за мен момчетата са герои. Друго си е да играеш на собствения терен, съжалявам, че стадионът ни все още не отговаря на такъв критерий, но се надявам това да не ни попречи да се представим добре”, заяви Чобан и разкри как се е стигнало до прозвището на отбора.

“Хареса ни прозвището баските, може би идва заради това, че се казваме Атлетик. Но ни харесва”, завърши Чобан.

12 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    На мени пък сърсету ми е локу!

  2. 16
    15

    Нормално е в Куклен да са кривоглави и да поддържат коматевскитекривоглави.

      • 12
        6

        Калмуци, сетете се от коя вяра и от къде е капитана ви и тогава говорете!

  3. 16
    2

    Освен мучене и маймунски звуци нищо друго не знаем.

  4. 17
    14

    Много ясно, селяни на селяни ще подражават.

  5. 16
    12

    Веско, стига виси в темите за жалтити а идвай на молитва в Джумая Джамия! Събрали сме се всички и само теб чакаме, Вълчо и Ерол имат работа, не са като теб безработни клошари!

  6. 17
    14

    Селските помаци, фйенуви на ДПС 2010….
    Нищо ново

Коментарите са затворени