Хебър най-после оглави класирането в Трета Югозападна футболна лига, което е цел номер 1 пред отбора за този сезон.

В днешния 6-ти кръг пазарджиклии победиха у дома с 2:0 Чавдар (Етрополе), докато бившият вече водач Пирин (Разлог) загуби с 1:2 визитата си на Балкан (Ботевград).

При тази развръзка „зелените” от Пазарджик събориха Пирин от първото място и се настаниха на свой ред там с преднина от 1 точка пред тима от Разлог.

В днешната си среща с Чавдар хебърци показаха отново две лица.

Хебър изиграха отлично първо полувреме, след което трябваше да водят поне с 4 гола разлика.

Още в 12-та минута Цветелин Тонев можеше да огорчи вратарят на Чавдар Митев.

В 17-та Хебър вече водеше с 1:0 след точно изпълнена от Стефан Лачов дузпа.

Три минути по-късно имаше втора стопроцентова дузпа за Хебър, но реферът за изненада на всички на стадиона даде жълт картон на Тонев за симулация.

В 32-та минута Стефан Лачов изведе майсторски Цветан Павлов зад отбраната на гостите и последния вкара с техничен удар за 2:0.

В 37-та минута след учебникарска атака на домакините Стефан Лачов пропусна отлична възможност да направи преднината на Хебър класическа.

Три минути след това отново Лачов бе близо до гола. Таранът на хебърци получи един подарък от защитата на Чавдар, но се засуети и бе „обезвреден”.

Последния отличен шанс за попадение през първото полувреме изтърва Иван Иванов. Той бе изведен на чиста позиция от Стефан Лачов, но профука възможността за трети гол.

След почивката гостите изненадващо взеха инициативата и Хебър мина в игра на контраатаки.

В 55-та минута Мартин Сечков се намеси решително при една много опасна ситуация в пеналта на Хебър.

В 70-та минута пък Андриан Краев пропусна да накаже грешка на вратаря на Чавдар Митев, който увисна като прани гащи при едно центриране от десния фланг.

При ответната атака център-нападателя на Чавдар Николай Иванов бе оставен непокрит в наказателното поле на Хебър, но Петър Дебърлиев спаси с вещина ударът с глава на тарана.

До края на мача напрежението бе основно пред вратата на Хебър, но опитите на гостите да стигнат поне до почетен гол срещнаха добре организирана защита и сигурен вратар.

Хебър: Петър Дебърлиев, Мартин Сечков, Николай Стоилков, Иван Иванов, Цветан Павлов, Атанас Велев, Руслан Иванов, Андриан Краев, Цветелин Тонев(60-Якуб Идризов), Николай Хаджиниколов(65-Кирил Георгиев, Стефан Лачов (53-Георги Недялков)