“Кристиян Димитров в момента е в топ 3 на централните бранители, играещи с десен крак в България.” Това мнение на фен на ЦСКА, чуто от репортер на PlovdivDerby.com след мача между жълто-черни и червени ни накара да обърнем по-сериозно внимание на откритието в защитата на Ботев през новия сезон.

Столичният журналист Ивайло Йолчев пък написа в личния си профил във facebook ” “Все едно видях оживял Туньо тази вечер. За 20 минути гледане едно момче Кристиян от Ботев Пловдив ме гръмна. Небръснат, космати и дълги крака, хърбав, надъхан, струи енергия . Все едно младият Трифон, като дойде от Етър. Който има акъл, ще го вземе. Този е роден за голям спорт. Tози звяр си заслужава. И лека му пръст на Трифон, би се радвал на този младеж.

Дългия, както го наричат съотборниците му е рожба на школата на Локомотив Пловдив. Той започна да играе футбол като централен нападател. През 2013-а години при най-мащабната селекция в школата на Ботев Пловдив Димитров е привлечен при канарчетата като полузащитник. В крайна сметка обаче реализира потенциала си като централен защитник.

Първото включване на Кристиян Димитров в мъжкия тим на канарчетата е през сезон 2016/17. Дългия изглежда притеснен, определено му липсва нужния на всеки дебютант късмет и не успява да се наложи в тима на крехката си възраст от 19 години. Грешките често съпътстваха играта му, а “капацитетите от централната трибуна” (каквито има на всеки един стадион у нас) нарочиха младежът за връзкар. Всъщност Кристиян е далеч от връзкарството. Поне що се отнася за Ботев Пловдив. Виж, на Лаута той със сигурност щеше да се ползва с определени протекции, заради това, че негов чичо и мениджър е Любо Корадов. Небезизвестен бивш ръководител и футболист на Локо Пд.

В Ботев решиха да преотстъпят Кристиян през миналия сезон в Монтана, а играчът се върна направо преобразен. Какво точно се е случило с него в северозападния град, разказва ни Михаил Мадански: “Харесах Кристиян при краткия ми няколкодневен престой в Ботев Пд. Още с отиването ми в Монтана поискахме да го привлечем, но Ботев ни го дадоха чак зимата. Ние много настоявахме, а и играчът осъзна, че моментът изисква той да играе мачове. Ние му осигурихме точно това: 15-16 мача от първата до последната минута. Това е нещо, което всички млади футболисти в България трябва да осъзнаят. А именно, че е по-важно да играят, от колкото да своят в отборите си заради заплатите и да търкат пейките. Треньорите в Монтана обърнаха специално внимание на Кристиян, не че той имаше нужда от чак толкова насоки. За мен Димитров в момента е най-добрият талантлив млад защитник в България. Стоя зад тези си думи. Не знам дали е номер 1, 2 или 3 в момента сред защитниците с десен крак, но е номер 1 сред талантите ни на тази позиция. Аз лично му предсказвам голямо бъдеще и то май не само аз, а всички специалисти у нас, защото до колкото знам, няма обор в България, който в момента да не се интересува от него. Димитров е от тима футболисти, които аз много харесвам. Уверен е в себе си, не цепи басма на никого, перде е и вярва в собствените си възможности. Ферарио Спасов направи необходимото Кристиян да се почуства добре в Монтана. Самият град също го хареса. Пожелавам му това да не е тавана на развитието му, а да съумее да расте нагоре. Не на ръст, защото в тази насока май няма накъде повече (смее се).”

Хващайки се за думите на г-н Мадански, направихме проверка и установихме, че Димитров има договор с канарчетата до лятото на 2019-а година. Дали в Ботев Пловдив не трябва да помислят още през зимата да обвържат с трети последователен контракт играча за по голям период от време? Хиените дебнат…

24 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    24

    Нов жълт балон. Целта е някой лев за Шиши.
    След година … пак обратно на село като другите спукани жълти балони

    • Цигани не наемаме, ще извиняваш. Намерете си друг строеж.

      • 1
        9

        Как да наемаш ,като цяло Столипиново е жълто в рамките на Изгрев бойс!

  2. 30
    4

    Кристиян избяга точно когато аз управлявах школата и раздавах хапчета!
    Хич не ми пука за него!
    Важното е че добре работих с деветнайските и изпаднаха.
    Тогава влезнаха десетима по-добри футболисти от Кристиян в мъжкия отбор и сега са гръбнака на Царацово в Б окръжна.

  3. 5
    19

    Andrey jaltia papagal pak naduva balona!
    nyama takav palyacho kato toay jalt karakondjul
    Toya e palno darvo no jaltia kloun andrey go izkarva serhio ramos

  4. 3
    13

    I kade igra centralen napadatel? A kade igra Nikita ?

  5. 11
    38

    Благодаря ви канари, бързо забравихте ,че загубихме битката за Тракия заради мен, помните ли … скочих предварително и 2-1 за Берое. Но саде ботевЪ …

  6. 33
    4

    Uspeh na momcheto. Ima golqm talant i nujnite kachestwa. Vijda se che s vseki sledvasht mach se razviva. Trqbva poveche da se zalaga na talantite ot shkolata. S machove stava. Ai Kanariii

  7. 34
    12

    И ний имами новият Туньо – Езето.

  8. 45
    9

    Ако продължава така надъхано много скоро ще е национал а след това ще играе голям футбол на запад.От него си зависи,ако тръгне по стъпките на Неделев по барове уискита и курви ще си остане поредния ни загубен голям талант.Успех му пожелавам.

  9. 47
    7

    Наблюдавам го от доста време… израства с всеки следващ мач… Големец си ти Кристияне !!! Само напред и нагоре и само БОТЕВ ПЛОВДИВ !!!

    • 20
      6

      Не прието в такъв случай да се казва големец си, а голям си.

  10. 24
    15

    Рано е за такива приказки! Да, направи много добър мач срещу ЦСКА. Но върнете се на мача срещу Левски, където вината да се стигне до гола беше точно негова. След едно супер глупаво изчистване с глава, без никой да го притеснява, той я изби в краката на едно говедо. Отделно, много често при центрирания е далеч от човека, който пази. Друг е въпроса, че при един защитник всичко е въпрос на рутина и обиграване със съотборниците и вратаря. Само ще се радвам, ако той наистина се развие и на половината на нивото на Туньо!

  11. 55
    5

    Аз още на мача с Локото, си мислих, че единствено той играеше! А сега с “тирето”, почна отчетливо да се вижда и за такива профани като мен, че има много талант в него! И че се старае!
    1. Треньорското ръководство бързо д му предложи нов 2 годишен договор.
    2. Да ме прощават, ама по-старите кучета, включая и Тошко, да вземат да се поучат от него!

Коментарите са затворени