Отборът на Ботев Пловдв приема ЦСКА-София от 18:45 часа във втория от съботната програма двубой от 7-ия кръг на Първа лига. Канарчетата загубиха всички дербита до този момент от началото на шампионата (с Левски, с Берое и с Локо Пд). Днес те ще имат възможност да се реваншират пред феновете си. В късния мач от деня Левски приема Берое, а разградчани играят в неделя срещу Дунав.
В предишния кръг ЦСКА-София разгроми Верея у дома с 4:0, а Ботев записа успех над Витоша Бистрица с 2:0 като гост.

В състава на Ботев пък се очаква само една промяна спрямо успеха с 2:0 над Витоша Бистрица. Сред титулярите ще се завърне Стивън Петков, който ще замени Диого Кампос на върха на атаката. 23-годишният нападател лекуваше травма в ахилеса, но вече е напълно възстановен. На линия за пловдивчани отново е централният защитник Димитър Пиргов, който обаче няма да стартира днес. Заради травма той не е играл от началото на сезона, а в центъра на защитата Николай Киров разчита на Ничев и Кристиян Димитров.
През миналия сезон Ботев допусна катастрофална загуба у дома с 2:6 от ЦСКА-София и днес момчетата на Николай Киров ще се опитат да вземат реванш.

В групата на ЦСКА-София за гостуването на Ботев попаднаха 18 играчи. Готов да се завърне на терена е крилото Жоржиньо, който отсъства 20 дни заради травма в глезена. Той може да се появи обаче едва след почивката. В плановете на треньора Нестор Ел Маестро за двубоя с Ботев не попаднаха Китанов, Стойчо Атанасов, Гълъбов и Антов, който от днес е на лагер с националния отбор до 19 г.

Очаква се Ел Маестро да заложи на същите титуляри от разгрома над Верея. По фланговете пак ще атакуват Десподов и Джеси. Нападателят Евандро по всяка вероятност отново няма да стартира, макар вече да е готов за 90 минути. ЦСКА отново ще разчита много на новата си звезда Мауридес. Той ще опита да увеличи головата си сметка в елита.

Вероятни състави:
Ботев: Кайзер, Филипов, Кр. Димитров, Ничев, Й. Минев, Юсеин, Неделев, Балтанов, Вутов, Афонсо, Ст. Петков.
ЦСКА-София: Черниаускас, Секулич, Чорбаджийски, Бодуров, Лясков, Малинов, Пинто, Десподов, Тиаго, Джеси, Мауридес.

3 КОМЕНТАРИ

Коментарите са затворени