Ръководството на футболен клуб Спартак направи втора голяма крачка за развитието на клуба.

След като през юни внесохме всички документи за взимането на стадион “Тодор Диев” на концесия и чакаме развитие от страна на община Пловдив, входирахме и инвестиционно намерение за бившия Работнически стадион, в момента комплекс “Векта”.

Съоръжението винаги е било част от историята на Спартак Пловдив и ръководството на клуба смята да изгради тренировъчна база за своята академия.

В момента в школата на клуба тренират 220 деца, затова взехме решение заедно с нашия президент Динко Миленчев за изграждането на собствена база.

В момента всички деца тренират по график на един терен, което е абсурдно. Затова решихме да инвестираме сериозни средства за изграждане на модерно тренировъчно съоръжение. Политиката, която ще следваме е създаването на работеща школа.

В тази връзка искаме да съобщим, че предложението, което сме внесли включва реновирането на старите и изграждането на нови съблекални, цялостна реконструкция на централния терен с изграждането на нова поливна система, изцяло нов изкуствен терен от 5400 кв/м, изграждането на нови терени за мини футбол, зала за мини футбол от 1025 кв/м, нов паркинг за 95 автомобила, както и осветление на всичките терени. Намеренията ни предвиждат и изграждането на възстановителен център.