Административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов говори пред Тема Спорт след успеха на смърфовете с 1:0 в градското дерби срещу Ботев Пловдив. Бившият международен съдия сподели, че резултата е важен в мача, а не толкова играта и отдаде дължимото на избора на тактика на треньора на черно-белите Бруно Акрапович.

Той също бе радостен, че победата бе донесена от юношата на Локомотив Димитър Илиев и разкри, че не се притеснява, че тима е изграден почти изцяло от чужденци. Узунов заяви, че тепърва смърфовете ще покажат потенциала си и не се притеснява от скандалите в последно време около клуба.

„В такова дерби не е важна играта, а резултата. Радостното е, че тактиката на Бруно Акрапович надделя над тази на Николай Киров. В крайна сметка и самият развой на мача подсказа, че ако някой отбор вкара гол то той ще дойде след статично положение. По-щастливият тим бе Локомотив, а след попадението имаше възможност да се удвои и дори утрои резултата“, заяви Узунов. „След като с тази тактика Акрапович успя да победи Ботев, а преди това и Лудогорец в Разград, тя е успешна. Мисля, че срещу по-големите отбори в първенството тази тактика е удачна“, добави още той. „Не смятам, че само Локомотив Пловдив е изграден почти изцяло от чужденци, а цялото ни първенство.

Въпросът е кой по-рано ще се сработи като колектив и отбор. Виждате, че от мач на мач това при нас се получава. Най-важното е да има добър колектив независимо дали са чужденци или българи. Преди всичко той надделява. За много от футболистите това е първо дерби. В момента имаха възможността да се запознаят с големият мач на Пловдив“, заяви Узунов.

„Радостно е, че рожба на Локомотив Пловдив като Димитър Илиев реши мача. В крайна сметка и за самите футболисти това е едно удоволетворение. След това и друга рожба на клуба Симеон Райков имаше възможност да вкара втори гол в мача, но не успя. Ако бе станало щеше да е още по-добре“, каза бившият топрефер на България.

„За скандали в Локомотив е силно казано. Има някакви изисквания. Няма клуб в България, където феновете да нямат някакви претенции. Такава е ситуацията и в Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив. В големите клубове феновете са по-емоционални и имат някакви изисквания. В крайна сметка някои постижими, а други непостижими. Но ако продължават в отбора да работят като един колектив мисля, че успехите за Локомотив тепърва предстоят. А оттук идва и самочувствието на самите футболисти, президент и феновете. Не е без значение в близките 5-6 месеца симпатизантите на клуба, когато се появят в града да са с по-голямо самочувствие от колегите си от другия отбор“, заяви Узунов.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    3

    кученце ако не беше тоя “плужек “ нямаше да ни има на картат.Че е срал лайна е безпорно но и много даде

    • доколкото си спомням много го плюехте по едно време. Сега ортаци ли сте

  2. 7
    1

    И тоя плужек изпълзя .
    Като се гърчехме първите два кръга всички се бяха скрили в миши дупки .

  3. 5
    2

    КОИ СТЕ ВИЕ БЕ ЛАЙНЯРИ ЧЕ ДА ИСКАТЕ ОСТАВКИ . НЕ СТЕ ДАЛИ И ЕДИН ЛЕВ А ГОЛЯМИ ПРЕТЕНЦИИЙ. НЯМА ПО ГОЛЯМ ЛОКОМОТИВЕЦ ОТ НАСКО , А ЗА ЗУМА ДА НЕ ГОВОРИМ . ЧОВЕКА КОЙТО СЕ ОПЪНА НА КОЧО ГЯУРОВ И НЕ ОТИДЕ В БОТЕВ . ТРАКИЯ . МАЛКИТЕ ПЕДЕРАСЧЕТА НИЩО НЕ ЗНАЯТ , А САМО РЕВАТ КАТО ДЕБИЛИ . ОСТАВКИ , МОСТАВКИ , НИЕ НЕ СМЕ 30 ЧОВЕКА .

    • 7
      1

      Лайнер може да кажеш само на сина ти. Наско стана локомотивец като дойде Георги Илиев. Я си спомни как ни режеше срещу Ботев. Не знам как Бонев се е опънал на Кочо, но знам как половината град е събирал пари да не отиде в Цска. Освен това явно си е направил сметка че в Ботев и Цска няма как да вирее и си е останал тук. И като е толкова голям локомотивец вярно ли е че е на почетна заплата и защо?! Да не е социално слаб? Нима Гочето Василев е по-малък от него и не заслужава?!

  4. 16
    8

    А защо не пго попитахте дали той е организатор на “протестите”? И какви са му отношенията с Лаута Груп на адвокатите? Къде са парите събирани от феновете

  5. 12
    5

    А Бонев не се ли радва на успехите на отбора и защо се е скрил като мишка и не взима отношение по въпроса с исканите от 30 човека оставки. А Крушарски в прав текст каза че и Бонев и Узунов ще си подадат оставките. Защо си мълчат и се натискат?! Странно.

    • 8
      5

      И те ли та боли кът мен ва колега……препоръчвам ти крем от куромела……отпуска ва да гоейба.

Коментарите са затворени