Зависим ли е Ботев от Стивън Петков и до каква степен? 3 гола в 4 мача е добър показател за който и да е нападател особено в Първа лига. Такъв е балансът на Стивън Петков до момента за канарчетата. Предвид, че Ботев не разполага с дълга резервна скамейка и не особено опции в атаката липсата на играч като Петков със сигурност влияят, но колко?

След дербито с Локомотив Лъчезар Балтанов посочи, че контузеният в момента нападател е много ценен особено в такива важни мачове. Васил Шопов подкрепи думите на капитана си след срещата с Локомотив и добави: „Стивън липсваше отпред, той е висок човек, в такива мачове може да помогне , създава суматоха, имахме няколко центрирания, които със сигурност, ако той беше на терена щеше да ги отиграе“.

Белия също загатна за проблема в атака без да назовава имена, но е ясно кой бе визиран. Старши треньорът обаче посочи и малкото създадени ситуации, което ни насочва към халфовете на тима.Афонсо и Шопов не придадоха нужната острота и не създадоха опасности пред протиникова врата. Неделев не бе на обичайното си ниво и отново Стивън има „вина“. Не е тайна за никого за добрата симбиоза между 8-цата на Ботев и играча, който изгледа срещата с Локомотив с патерици и шина на крака.

Това „свикване“ може би изигра лоша шега на Ботев в дербито и ако искат да променят нещо в атака, то трябва да започне от там. Диего и Вутов тепърва ще навлизат във форма, възможно е и ново попълнение. И докато Стивън едва ходи това ще са вариантите. Тези ще трябва да спасяват положението – за добро или лошо. Момчето, което миналия сезон ставаше от пейката и вкарваше, сега не може да се надигне – друг трябва да се нагърби.

Автор: Петко Петков

6 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    3

    Ужасен , ти си пълен малоумник.Най вероятно си Велко или Стафунски. Белия е човека който разби отбора след мача с Левски в София. На прословутото Матине на глупака Гиздаков, там умния треньор обвини Тошко и Лъчо в симулация. Смятай 10 години е в отбора, и беше шеф на школата. Случайно юноша да си видял титуляр за 18 месеца ? Не ми отговаряй…
    Тъп си.

  2. 8
    4

    От почти една година Балтанов и Неделев не играят нищо . Искали трансфери в чужбина. Кой ще вземе играчи които не пробягват и 1 км на мач.

  3. 1
    2

    3ма нападатели от юношите като 2мата са или били в лазарета, да не оказва влияние на головите атаки…

  4. 29
    11

    Хората на Ачо сълзата кроят шапка на Белия. Това са Балтанов, Серкан и за съжаление Тошко, защото от него не го очаквах. Ачо не може да преглътне, че Белия разкри лъжите и игрите му и докато не му отмъсти няма да се спре. Даже вече е говорил с двама евентуални заместници, които се славят с своето послушание. Палийски ще ядеш камъни накрая селяк червенобузест. Върви си с мир!!!

    • 15
      17

      Щом на този мач си позволяват това, смятай какви мастии са!… Също като жълтите “ фенове” са.

Коментарите са затворени