“Марица” и “Сокол” (Марково) ще спорят в най-интересния мач от първия кръг от областния етап в турнира за Купата на България. Срещата е в сряда, от 18 часа, на стадиона в село Марково, а крайният победител се определя в един мач. При равенство след 90-те минути игра директно се изпълняват дузпи. Очаква се именно тази среща да бъде най-интересната в този кръг. Фенове от “Кършияка” се надяват да няма съдийски реверанси към домакините. През миналия сезон доста гостуващи в Марково отбори се оплакваха от подобни неща, а в коментарите на фенове на отбори от региона по този въпрос са доста цветущи.

Комшийското дерби между “Атлетик” (Куклен) и “Асеновец” е другия напечен мач от този етап. Двата отбора направиха интересни мачове и през миналия сезон, като не се мина и без напрежение. Няколко играчи на Куклен доста време играха за асеновградчани преди време. Местните навиячи от понеделник обсъждат предстоящия мач.

В третия мач ще се срещнат новака в “А” ОФГ “Раковски” и напуснатия от звездите си “Борислав” (Първомай), чиито състав вече е съставен в голяма част от местни момчета. С оглед формата на домакините се очаква първомайци да нямат особени проблеми. “Раковски” не показва нивото от игрите си през миналия сезон по време на подготовката си.

Първи кръг, 15 август, сряда, 18,00 часа
1. Раковски – Борислав (Първомай)
2. Сокол (Марково) – Марица (Пловдив)
3. Атлетик (Куклен) – Асеновец-2005 (Асеновград)

Втори кръг, 22 август, сряда, 18,00 часа
А. Победител от 1 – Победител от 3
Б. Победител от 2 – почива

Трети кръг, 29 август, сряда, 18,00 часа
Победител от А. – Почиващ от Б.