Локомотив Пловдив не срещна никакви проблеми и съпротива от Верея и се наложи над старозагорци с 3:0, записвайки втора поредна победа в шампионата.

Резултата откри Абделхаким Буна, който се разписа в 16-ата минута след мълниеносна контраатака отляво. Четвърт час по-късно Парвизджон Умарбаев реализира директно от пряк свободен удар след нарушение на Иво Иванов, за което капитанът на заралии получи червен картон. В 75-ата минута Симеон Райков се разписа от дузпа, за да направи класическа преднината на “черно-белите”.

Много полиция пази мача!

Срещата на стадиона в пловдивския парк “Лаута” започна със засилен домакински натиск. Футболистите на Бруно Акрапович диктуваха събитията на терена, като гостите от Стара Загора се опитваха с по-твърди влизания да рушат атаките им още в зародиш. Неслучайно, още преди да е изтекъл първият четвърт час игра, двама от играчите на Иван Колев в центъра на терена бяха декорирани в жълто.

Транспарант за Чавдар Цветков на Спортклуб!

Верея се бранеше компактно отзад, като рядко поглеждаше към вратата на Мартин Луков. При един опит на “сините” да се доближат до наказателното му поле, топката им бе отнета и бързо пусната вляво към Абделхаким Буна. Чернокожият нападател я пое добре, напредна, навлезе в наказателното поле и технично прехвърли излезлия да го пресрещне Георги Георгиев за 1:0.

Бразилската легенда Алдаир изгледа срещата на живо!

Четвърт час по-късно едно от новите попълнения на “Лаута” – Вилим Посинкович, се измъкна зад защитата на старозагорци и на метър-два пред наказателното поле бе посечен отзад от капитана им Иво Иванов. За деянието си опитният защитник веднага бе пратен под душовете, а ситуацията за Верея стана плачевна, след като Парвизджон Умарбаев покачи на 2:0 с прекрасно изпълнене пряк свободен удар.

След почивката играта доста се накъса, тъй като двамата треньори извършиха всичките си смени до 70-ата минута. Иначе Локомотив продължи да бъде отборът, който диктува темпото. Верея погледна една идея по-сериозно по посока вратата на Мартин Луков, но с изключение на един далечен удар, не успя да застраши доскорошния страж на Дунав. Четвърт час преди последния съдийски сигнал всичко окончателно приключи, след като влезлият като резерва Симеон Райков се разписа от бялата точка за нарушение срещу Анте Аралица.

Локомотив (Пловдив) – Верея (Стара Загора) 3:0
1:0
Буна 16′
2:0 Умарбаев 32′
3:0 Райков 75′

Локомотив: 71. Луков, 7. Петрович, 6. Езе, 15. Везалов, 50. Томашевич, 34. Банович, 10. Умарбаев (61. Елитон 59′), 91. Буна, 77. Аралица, 44. Посинкович (14. Илиев 71′), 9. Карагерен (к) (13. Райков 59′)
Старши треньор: Бруно Акрапович

Верея: 27. Георгиев (22. Цинцарски 66′), 11. Вушорович, 77. Ахмед, 6. Иванов (к), 33. Йоргенсен, 7. Танев (14. Киофу 63′), 30. Аличков, 18. Максимов, 9. Маламов, 10. Огнянов (15. Василиев 34′), 16. Малек
Старши треньор: Иван Колев

Жълти картони: Томашевич (Локомотив); Аличков, Максимов (Верея)
Червен картон: Иво Иванов 31′ (Верея)
Главен съдия: Драгомир Драганов, Варна
Стадион: “Локомотив”, Пловдив

30 КОМЕНТАРИ

  1. гордия носител пак остана незадоволен. Пак си мечтае за Ботев….
    Само по-голям може да го задоволи този клоун

  2. Късметлийската победа срещу Лудогорец и убедителната срещу отбор, като Верея, който се събра вчера могат само да поуспокоят момчетата в отбора и да им налее малко самочувствие т.е. да им свали гипса от краката след двете поредни загуби срещу ЦСКА и Славия, но нека да не ставаме, като жълтите да надуваме балона! Отбора не е сработен още и другото, което ми прави впечатление е , че отбора е напрегнат, играят сякаш под напрежение и затова много от нещата им не се получават. Жълтите и тази година са по-добре от нас! Имат и футболисти и игра…при нас последното е много спорно! Като добавим и домакинството са в много по-добра позиция от нас в дербито, а сега като ги треснат тежко “бирите” познайте срещу нас как ще излезнат, така че съветвам всеки, който се чувства черно-бял да не вика хоп преди да е скокнал. Няма смисъл от предварителни закани.Ние ще влезнем малко по-спокойни и с приповдигнато самочувствие и настроение след двете поредни победи, а жълтите ще скочат тежко ранени след поражението в Стара Загора. Нека локомотивците да говорим след мача! Според мен жълтите ще ни бият…по-опитни са, по-обиграни са и са по-класния отбор, но дербито често е лишено от всякаква логика, така че ще видим.

    • 2
      1

      интересно – ужким си фен на Локомотив, а хвалиш БотевЪ 2011 и харесваш тяхната игра… в кой мач по-точно ти харесаха – в този с Левски ли? Или може би в този тото мач със Септември??
      Локомотив играл “напрегнато”. Победата над Лудогорец била “късметлийска”, а не плод на чудестна тактика и майсторство на Луков и компания. Дузпата, която съдията отсъди и тя ли беше късметлийска??!! Аз пък си мисля, че беше поръчкова и ние победихме дори и въпреки това поръчково съдийство… само че ти няма как да го видиш, защото харесваш БотевЪ
      А за “напрегнатата” игра са виновни твойте еквиваленти от Лаута – потниците, но не се претеснявай – скоро и този проблем ще бъде решен.
      Абе ти сигурен ли си, че не си жълт трол??

      • С кое пак не си съгласен – да сравняваме Буна с Ндонгала, Стивън с Анте , Неделев-Балтанов с Банович-Умарбаев ли? Жълтите от колко години играят заедно, щото ние всяка година се сработваме, напасваме понеже всяка година правим нов отбор. Игра ли имаме? Да биеш Лудогорец, след хваната дузпа, 3 греди и 20 удара с една атака те прави много горд ли? Или, че бихме гранда Верея, който вчера се събра и са най-слабия отбор в първенството…това ли те кара да си мислиш, че сме като Арсенал? Това, че съм фен на Локомотив ме кара да бъда обективен и да гледам реално на нещата без да ми пука, дали някой е съгласен с моето мнение или не.Аз не съм жълт трол, но за теб съм сигурен, че си такъв. Само жълтите харесват Крушо, щото с него Локомотив е слаб и ще могат да ни бият когато и където ни сварят. Само жълтур може да обижда крайните ултраси на потници. Ако искаш иди на место и им кажи лично, че са потници, или ти си жълт мишкар голям само по форумите!

        • и Буна и Анте са с класи над Диди и Стивън тотото. за Умарбаев пък въобще не ми говори, защото ставаш за смях…

        • Пич, ти защо повтаряш едни и съши заучени фрази?
          Да не би склерозата да те гони?
          Само ти си мислиш, че си обективен – а всъщност си глупак, който нищо не разбира от футбол.
          Само ти, и 20 потника, на които Узунов плаща, са против Крушарски. Има снимки и факти пред които дори и лъжците мълчат.
          А жълтите само се кефят отстрани и се молят малоумниците да успеят и да разбият Локомотив. Искат и Крушарски да ги вземе тях
          Само да ти кажа обае, че това няма как да стане и този път всички потници ще бъдат пратени, там където им е мястото.
          Духай супата!

    • личи си, че си доста горд от подарените купи. Радвам се, че харесваш играта на любимия ни отбор – да ти кажа май си един от малкото…. Аз лично съм твърде разочарован от мача с Левски… Септември умишлено няма да ги коментирам, а Етър с нищо не е по-различен от Верея
      Дано не паднем в събота от буферите, че ще стане страшно за Ачо

    • ти май нищо не разбираш от футбол след като твърдиш, че жълтите са “по-класния” отбор….
      Там останаха само футболисти, които никой не иска – т.е баберици.
      Днес ще ги ударим много здраво
      А Локото имат страхотен отбор тази година и много лидери ще берат ядове… особено на Лаута.
      Лудогорец вече пострадаха

    • хаха. това пак ли е онзи дядка, който уж се прави на фен на Локо, а харесва повече Ботев?
      Този не го слуша главата. Отдавна е изтрещял горкия но отказва да си пие хапчетата. Роднините му са се видяли в чудо – бяга от къщи и не иска в старчески дом. Пълна трагедия е горкия – ме му се смейте на горкия

  3. 10
    4

    Локомотив победи с лекота. Скоро не бяхме вкарвали 3 гола с такава лекота!!
    Феновете се радват!!
    Враговете злобеят!!!
    Какъв кеф!!

  4. 3
    13

    Пак захлебих, вие следете наклона.

  5. 18
    8

    Браво на момчетата! Победиха с лекота!!!
    Без потници бием по-лесно…
    Довиждане, момчета….
    Всички сме доволни

  6. 19
    5

    Ебаси, тия Локото набират скорост и май ще ни наебат? Жалко!

  7. 14
    3

    А ние сигъзка селските кочове от Стряма освен да са напием до насиране друго не остава ба да гоейба.

  8. 14
    22

    ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ ЗАВИНАГИ… ПРОСТАКА КРУШАРСКИ ДА СИ ОТИВА ЗАВИНАГИ

  9. 8
    17

    Ашколсун,евала,машала.АЙ Мангали.

  10. 18
    10

    Кривите глави се посраха от страх

    • 4
      5

      От кое да се посерем от страх бе шизофреник ? Бахти недоклатения мангал,майна. С 3:0 срещу умряло куче ли ще ни плашете бе безмозъчни ? Ще си говоря пак с теб на 18 август,мангал.

  11. 9
    20

    Защо полицията беше повече от феновете? Да не би някой от мангалите на локо е обвинен в тероризъм?

    • 20
      12

      Тази публика днес, няма да може да ви е събере миниатюрната базичка, селски

    • 15
      8

      Питай майка ти айше , жълтата проститутка от околовръстното. Ебали са е и не са и платили и се е оплакала. Жълти хасане май ще останеш гладен тази вечер …..

  12. 24
    10

    Какво стана сега, ние -добри, добри – 6 точки, буферите -слаби, слаби – 6 точки .
    Дано утре не ни влошат много головата разлика

      • 8
        4

        Само да ми паднеш на Планетата на маймуните , затова ни казват че сме кривоглави селски тикви, не се уважаваме.

Коментарите са затворени