“Марица” загуби с 3:2 в контролна среща срещу тима на “Ботев” U19. Срещата се игра в сряда вечер на базата на “Ботев” в Коматево. Футболистите на Марица направиха много пропуски пред противниковата врата, като удариха и две греди. Някои от опитните футболисти не играха в тази контрола, а в стартовия състав започнаха доста млади състезатели. Домакините от своя страна показаха добра игра.
Първата част запона лошо за маричани, като младите футболисти в жълто-черно поведоха с 2:0 след грешки в отбрана. Точни бяха Казаков, Колев. Между двата гола Ерик Смилянов и Георги Георгиев пропуснаха за “Марица”. В 32-та минута Георги Георгиев нацели напречната греда с хубав удар с глава, след центриране на Ерик Смилянов. В 43-та минута резултатът стана 3:0, след точно изпълнена дузпа от Слави Шопов.
В 51-та минута Айкут Янъков нацели гредата, а минута по-късно Георги Георгиев стреля силно, но неточно. В 54-та минута защитник на домакините изчисти от голлинията, след удар с глава, след центриране от корнер. Още веднъж топката беше изчистена от голлинията, след удар на Милен Танчев, след центриране на Ерик Смилянов. Георги Георгиев не успя да вкара на празна врата, след като излъга вратаря, но от малък ъгъл не съумя да реализира. С автогол след центриране на Айкут Янъков в 78-та минута “Марица” намали на 3:1, а малко по-късно, в 85-та, самият Янъков направи 3:2. Футболистът навлезе в наказателното поле и стреля долу в ъгъла по земя. В края на срещата Янъков не успя да се разпише сам срещу вратаря.
Следващата контрола на “Марица” е в събота, срещу “Хебър”, като срещата ще се играе на стадиона в квартал “Кършияка”.
МАРИЦА, стартов състав: Горан Гръблев, Йордан Пейчинов, Пламен Табаков, Даниел Спасов, Красимир Иванов, Христо Янчев, Мартин Атанасов, Милен Тачев, Ерик Смилянов, Запрян Запрянов, Георги Георгиев.