ЦСКА-София победи Локомотив (Пловдив) с 2:0 в мач от първия кръг на Първа лига. Мауридес откри резултата в 52-ата минута, а в 63-ата минута Жоржиньо удвои.

В началото домакините бяха по-активният тим и в 12-ата минута можеха да открият резултата. Тогава Жеферсон центрира отляво, Милина изпусна топката, но Жоржиньо шутира над вратата от десетина метра.

Постепенно Локомотив изравни играта, а в определени моменти дори бе по-добрият отбор, и на свой ред опита няколко далечни удара. Най-опасният от тях бе в 41-ата минута, когато Умарбаев шутира от 25 метра, но топката профуча покрай десния страничен стълб.

Това бе последната малко по-интересна ситуация и предвид липсата на чисти положения първото полувреме логично завърши 0:0.

В началото на втората част наставникът на червените Нестор Ел Маестро извърши една смяна – на мястото на Бикел се появи Едвин Джеси. Това даде резултат и в 52-ата минута ЦСКА-София откри резултата. Джеси надбяга Ангелов отляво и центрира към Мауридес, който след удар с глава откри резултата – 1:0 за червените.

В 56-ата минута домакините бяха близо до втори гол. Малинов получи извеждащ пас отдясно и опита да намери намиращия се очи в очи с вратаря Мауридес, но Езе се хвърли на шпагат и пресече центрирането.

Секунди по-късно опасен изстрел на Умарбаев от 25 метра бе избит в корнер от Черниаускас.

В тези минути си пролича, че Локомотив тотално рухна физически, защитата на пловдивчани започна да прави елементарни грешки и логично се стигна до ново попадение в гостуващата врата. Джеси изведе Жеферсон, който върна към Жоржиньо, крилото изпревари двама черно-бели футболисти и вкара в празната врата за 2:0.

В 72-ата минута Локо можеше да върне един гол, но непокритият Михалевич шутира високо над вратата от 6-7 метра. В ответната атака от чиста позиция в аут стреля и Жоржиньо.

ЦСКА-СОФИЯ – ЛОКО ПД 2:0

1:0 Мауридес 52
2:0 Жоржиньо 63

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 9. Мауридес, 15. Малинов, 16. Бикел, 20. Тиаго, 27. Секулич

ЛОКОМОТИВ ПД: 22. Милина, 6. Езе, 15. Везалов, 16. Джалилов, 91. Буна, 34. Банович, 29. Ангелов, 10. Умарбаев, 9. Карагерен, 61. Елитон, 12. Михалевич

55 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    5

    Днес ”Чистота”-та не работи , кофите са пълни защото служителите с жълти сърСа серат масово в нета, пускат декларации и се плюнчат

  2. 10
    7

    Аз само не разпрах следното: Защо публиката на тирето на няколко пъти скандираше: “Цигани, цигани, …. цигани” ?

    • 12
      9

      Какво друго да скандират ловешките мангали,нали трябва да кажат на всички какви са.
      А защо публиката на говедата също скандираше ”цигани, цигани” ?
      Питам за едно момче от яката, което е било на мача в Коматево .

  3. 7
    6

    От КПБП и Обединени фракции „Бултрас”

    Уважаеми Ботевисти,

    Отново е време за поемане на отговорност, от едни за делата им, от други за бъдещето, от трети за лъжите. Отговорността е черта, присъща на достойните и смелите. Николай Киров пое своята и това му прави чест. Ние, „Клуб на привържениците на Ботев Пловдив” и Обединени фракции „БУЛТРАС”, поемаме нашата и отново заявяваме пълната си подкрепа към старши треньора на „Ботев“ Пловдив- Николай Киров и неговия екип. Той се превърна в един от най-успешните и обичани треньори и то в едни от най-трудните години в историята на клуба ни и ние безрезервно му вярваме. Не е случайно, че Николай Киров получи публично пълна подкрепа от финансовия благодетен на „Ботев” Пловдив- Георги Самуилов.

    Г-н Самуилов, с благодарност за предоставените на клуба ни средства, Ви заявяваме, че лицето Ангел Палийски петни името Ви и руши авторитета Ви сред привържениците на „Ботев“ Пловдив.

    Тази личност, която е главният виновник за управленската криза в „Ботев“ Пловдив, отново се опита да залъже жълто-черната общественост, как в любимия ни тим проблеми няма. Но вече никой не му вярва.

    „Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ и Обединени фракции „Бултрас“ като организации, изразяващи гласа на жълто-черната общественост заявяват, че публичното недоверие и негодувание срещу Ангел Палийски достигна своя връх.

    Господин Палийски, наслушахме се на Вашите лъжи!

    Всички помним, как бяхте избран от Сдружение„ПФК Ботев“ с обещанието, че ще изчистите и преструктурирате дълговете на клуба.

    Очевидно е, че подобно действие е непосилно и обещанието Ви е било поредната лъжа. Също както обещанието, че отборът, спечелил Купата на България, ще бъде запазен и надграден, също както обещанието, че приходите от Лига Европа ще бъдат вложени в строежа на стадиона, прекрасно знаейки, че с тези средства трябва да се покрият оперативните задължения на клуба. Или обещанието, че си подавате оставката и напускате управлението на „Ботев“ Пловдив. А дори няма да коментираме липсата на всякаква прозрачност за финансовото състояние на клуба.

    Не сме забравили как и защо бяхте освободен от едно предходно управление на клуба.

    Наслушахме се на лъжите Ви – за всички привърженици вече е очевидно, че нямате нито нужния ценз, нито капацитета, нито морала, за да управлявате отбор от ранга на „Ботев“ Пловдив!

    Затова ние, „Клуб на привържениците на „Ботев“ Пловдив и Обединени фракции „Бултрас“, настояваме да се оттеглите моментално от управлението и от клуба. Направете го за благото на Ботев, ако не желаете името Ви да се асоциира с това на ДХ-Селския.

    • 5
      5

      Разцъркали се мишоците, ще си го обърша в салфетката

  4. 11
    9

    бай Арапович да става учител по физическо в Столюпиново.

  5. 14

    подлогата-коментатор каза, че “цска щели скоро да празнуват мач 2000 в елита”
    как така???

  6. 12
    7

    Равностойна игра. 2 пробива през десния бек, където Буна не е титуляр и 2 гола.
    Доста изтървани положения.
    Реално резервите бяха само юноши.
    Съдята даде 1ервен картон на Литекс, едва след като тирето поведе с 2:0… а това срещу Елитон беше нарисувнно…

    • 12
      12

      Мангал,вместо да си доволен ,че само два шпека изядохте ,ти разбори ми правиш!Циганска ви работа!

      • 13
        7

        прасе, гледай си Литекса и се радвай, че половината ни играчи са наказани или с неуредени документи. Иначе отивахте на черешата. Тази година сте много по-слаби. всъщност Каранга ви правеше разликата, сега без него сте нищо

  7. 13
    13

    ИЗПЛУВАХА ЖЪЛТИТЕ МИШКИ ИЗВАДИХА СИНИЯ УЙ ОТ УСТАТА И ПЛЮВАТ ПЛЮВАТ!!!!

  8. 20
    13

    За разлика от жълтите, Локомотив се опитваше да играе и създаваше положения. А не като Ботев, цял мач в защита а пък напред каквото стане. Не се правят изводи от първия мач, отбора игра добре, без повечето нови попълнения. Сезона е дълъг, ще има много поводи за радост. Първата ще е в петия кръг!!!

    • 9
      11

      Акрапович,ти ли си бре,маймунооо мръсна,познах те,мошенник шамаараносан!!!!

      • 8
        3

        ей комунист, пипай фасулчето на Джуджето. Без него се разпадате. А нали знаеш, че мафиотите не доживяват дълбока старост….

  9. 11
    6

    Къде е “ЛОШО КУЧЕШКО ЛАЙНО”?Защо не коментира?Не се крий помияр жалък!

  10. 11
    15

    Жълти мастии, ще изгонят Белия, Ачо ви шиба както си иска! Няма финанс! Няма Гомнеж!
    Тръгнали да ни бъзикат с предварително ясен мач!
    Давиейбамайкатажълтоциганска!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • 7
      10

      Яж му главата,мангал миризлив,и мълчи!

    • 10
      4

      Кое му беше предварително ясното,по-слаб ЦСКА-София едва ли ще срещнем скоро!!!

  11. 10
    10

    На “Армията”в София играха и първото лайно изсраха…

  12. 13
    14

    Братя нали в европа щяхми да играйм?Още първия кръг сме последни в класирането.Жълтите поне половината им отбор са юноши на клуба,а ние пак докарахме един куп дървари от къде ли не.Срам ме е братя.много срам ще берем в Столипиново и тази година.

  13. 14
    11

    Рекорда е подобрен,23 мача 5 победи.Кой друг ще търпи такова положение.

      • 5
        5

        Циганино на теб харесва ли ти ,за шест месеца пет победи.Страхотно.

  14. 17
    17

    !!!!!!!!!!!!! ИЗВЪНРЕДНО !!!!!!!!!!!!!.
    НАКЪРНИХА НАШТА ЛОКУМУТИФСКА ЧЕСТ ДНЕС ВА АХМАЦИ ОТКРАДНАХА ЛИГИНДАРНАТА НИ СКАРА С КОЯТО НА 70% СА ИЗДЪРЖА МЕ ВА ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ НАРКОМАНИ СКАРАТА НА ДЖЕСИКА ДНЕС БЕ ОТКРАДНАТА ОТ НЯКФИ СИ МУХЛЬОВЦИ ОТ ТИРЕТО ВА ЕЙЙЙЙЙЙ ТИ САМУ ДЕТ НЕ НА ИБАХА ЯКО ВА ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ ,МАМКА ИМ ДОЛНА ЦЕСКАРСКА.

    • 15
      8

      Аз съм селянче от Стряма ……тиква жълта съм голяма……..трактор пее на поляна……Стоян канара ме нарече мама.

      • 9
        9

        Яж му главата и пий ми чорбата , мангалче миризливо !

  15. 13
    13

    Локомотив ще бъде и ще е 12 човека от групата липсват няма драма
    Жълтите нямат финанс

    • 9
      9

      Жълтите и без финас ще ни шибат. Обречени сме братя мангали

  16. 12
    13

    Започна се. Ще ни шиба,който си поиска,а тъй наречената Бирка може само да прави свирка

  17. 20
    20

    Понеже няма смислен и честен човек от Локомотив да го каже както направи Белия, ще го кажа Аз:Очаква ни пореден срамен сезон,отборът ни е смешен,слаб и некадърен неподготвен да изкара 50 мин + .Не очаквайте нищо повече от борба да не изпаднем-това е горчивата истина.

    • 17
      3

      Какво общо има смислен и честен човек от” Локомотив “и Белия???Ей,такъв олигофрен като теб НЯМА!

      • 14
        13

        Тъпак , Белия си каза директно,че Ботевъ го чака тежък сезон,такова нещо от Акрапович-мошенника няма да чуеш,и кво ли ти обяснявам щом не си разбрал ясно къв тъпън си…..кво ли съм седнал…!!!

        • 8
          6

          Неграмотник прост,тъп си като” ТЪПЪН”!!

    • 6
      5

      Тас ще ни направи щампиони преди вас Жълтурци.Кога последно бяхте шампиони папагали тъпи!!!

  18. 12
    14

    Нито Локо показа нещо срещу ЦСКА, нито жълтите курви срещу Левски. Това е истината. Приемете го

  19. 13
    13

    Уж шампион щяхме да ставаме,пълен смях….

  20. 13
    13

    Голяма разлика, жълтите проститутки – 0 , Локомотив – 0 . Огромна разлика

  21. 21
    15

    Цигани, видяхте ли се колко струвате?

  22. 14
    12

    По-добри сме от жълтите паднахме с 2-0, а те само с 1-0

  23. 14
    9

    По-добре да те ритне ат , отколкото евроговедо.
    Нека срането на мишките започне сега !

    • 20
      5

      Няма “по-добре” човек.Да докараш 11 нови и да играеш ганкиното-миналогодишно е слабоумие треньорско,на Акрапович.Тоя цървул трябва да изпаднем ли за да стане ясно колко е некадърен????

  24. 18
    15

    Циганите на заслужено последно място в класирането!

    • 16
      14

      Цър-цър , ама как се бяхме покрили снощи , а ?

      • 8
        5

        Цър-цър,ама какви усти бяхме отворили снощи,а?

      • 14
        10

        Защо кълнеш капитана ни идиот такъв?

        • 6
          7

          Ей, Гомнишар, не ми използвай ника да си пишеш малоумните коментари!
          Ще почна и аз да пиша с твоя ник, жълт олигофрен!

Коментарите са затворени