Локомотив Пловдив стартира сезона в Първа лига срещу вицешампиона ЦСКА-София тази вечер от 20,45 часа на “Българска армия”.

Тимът от Борисовата градина не бе убедителен в Латвия в първия си сблъсък е Европа и се промъкна напред с дузпи, което разочарова феновете и постави под съмнение претенциите, че може да сложи край на хегемонията на Лудогорец във вътрешния шампионат.

В същото време Локомотив е доста непредсказуем, след като в паузата в Пловдив беше привлечен почти нов отбор, а треньорът Бруно Акрапович изпробва много варианти на състава в контролите.

Очаква се Ел Маестро да пусне Стивън Перейра на десния бек, а Секулич да действа като централен защитник до Чорбаджийски. Идеята е да се изпробва този вариант, тъй като капитанът Бодуров е наказан за мача с Адмира. Има и вариант Гълъбов вместо Секулич да заеме място в центъра на защитата. В средата на терена ще започне Бикел, който е гласен за титуляр в четвъртък заради наказанията на Малинов и Тиаго.

Най-сетне ЦСКА-София ще може да използва и новия централен нападател Мауридис. Бразилецътбеше привлечен като заместник на Фернандо Каранга, но все още не е готов за пълни 90 минути. Двубоят с Локо поради наказания пропускат Десподов и Стойчо Атанасов, който има и контузия. Аут е и Енрике Рафаел след травма в мача с Рига. Така по фланговете ще се появят Джеси и Жоржиньо.

Локомотив също е споходен от проблеми. Четирима от новите няма да могат да бъдат използвани, тъй като в БФС не са пристигнали документите им. Това са завърналият се на “Лаута” Димитър Илиев, Томашевич, Посинкович и Масоеро. С наказания от миналия сезон са Симеон Райков и Анте Аралица.
Извън групата заради недобра форма е Милош Петрович. Заради проблемите треньорът Акрапович включи в групата четирима юноши от школата на Локомотив, но е малко вероятно да ги видим като титуляри.

Двубоят ще бъде ръководен от рефера-депутат Стефан Апостолов, който се прочу през седмицата с отсъжданията си в мач от квалификациите в Шампионската лига.

ЦСКА-София Локомотив (Пд)

Неделя

teamLogo1003 ЦСКА-СОФИЯ

РЕЗУЛТАТИ И ФОРМА
“Червените” стартираха участието си в Лига Европа срещу отбора на Рига.  В 6-те си контроли по време на лятната подготовка ЦСКА записа 3 победи (2:0 срещу Етър, 3:0 срещу В-Варен Нагазаки, 2:1 срещу УФА и 3 равенства (0:0 срещу Шахтьор Донецк, 3:3 срещу Брьонбди, 1:1 срещу Царско село).

АТАКА
Тимът на Нестор Ел Маестро не се разписа само в една от контролите си.

ЗАЩИТА
Отборът запази вратата си без гол в четири от приятелските срещи.

ИНДИВИДУАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ


ГРУПАТА ЗА МАЧА: Витаутас Черниаускас, Данте Стипица, Борис Секулич, Стивън Перейра, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Пламен Гълъбов, Жеферсон Телес, Ангел Лясков, Валентин Антов, Кристиян Малинов, Жанио Бикел, Рубен Пинто, Тиаго Родригес, Едвин Джеси, Жоржиньо, Тонислав Йорданов, Мауридес
НАКАЗАНИ: Кирил Десподов, Стойчо Атанасов 
КОНТУЗЕНИ: Енрике Рафаел, Станислав Манолев, Стойчо Атанасов
ПОСЛЕДЕН МАЧ: ЦСКА-София – Берое 1:0

teamLogo1005ЛОКОМОТИВ ПД

ФОРМА И РЕЗУЛТАТИ
По време на подготовката Локо записа пет победи(7:2 срещу Марица, 1:0 срещу Витоша, 2:1 срещу Академия Пандев, 6:1 срещу Миньор Перник, 2:1 срещу ЦСКА 1948) и едно поражение (2:3 срещу Струмска слава).

АТАКА
Тимът се разписа във всички контроли.

ЗАЩИТА
В контролите Локомотив запази вратата си без гол само веднъж.

ИНДИВИДУАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ


ГРУПАТА ЗА МАЧА: Антони Милина, Мартин Луков, Димитър Везалов, Георги Кременлиев, Васил Иванов, Асен Георгиев, Искандар Джалилов, Стивън Езе, Игор Банович, Парвизджон Умарбаев, Янко Ангелов, Петър Шопов, Илиян Томов, Елитон Жуниор, Абделхаким Буна, Октай Юсеин, Бирсент Карагарен, Филип Михалевич.
НАКАЗАНИ: Анте Аралица, Симеон Райков 
КОНТУЗЕНИ: Илко Пиргов, Петър Главчев
ПОСЛЕДЕН МАЧ:  Локомотив (Пд) – Черно море 2:2


ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ
Последна среща: Локомотив (Пд) – ЦСКА-София 0:1

21 КОМЕНТАРИ

  1. Тоя Акрапович е бати мошенника,как е излъгал циганите и Крюшо ,че разбира от футбол не знам.Такъв комичен и некадърен отбор и аз мога да водя!!!

  2. По тъпанарски отбор от Доко не съм виждал,пак същото като миналата година-по много от същата некадърност.

  3. 16
    7

    ЖЪЛТИ ЦИГАНИ на всички по една мотика и на къра да копаят.

  4. 8
    13

    братя цигани, неска чорбата ше ни шиба здраво ,ай ай вай

    • 4
      12

      Аз против нямам да ни шибат. За другите незнам. Кво кат съм стара.,

  5. 16
    9

    Оф дано да паднат буферити неска щото снощи тия говеда ден на ебаха и после белото като каза истината и мамичката ми разкатаха жълтоселска! Ний канарити убичами да на шъжат, да на ибът да ни говорат само хубави неща. Това сме ний мръсната селска сган! Саде ботевЪъ!

  6. 11
    6

    Наибанити канърчитъ от Гувядатъ да съ скрият на селу:)))

  7. 8
    19

    Я,ще има мач между двете ГМО та в БГ?Едното от Кюстендил,другото от Лоич!Ба си!

    • 16
      4

      Жива ли си ма ?
      Бях се притеснил че сме те изгубили !

      Облиза си раните и пак си на линия да сереш, а?

    • 11
      4

      Виж ся ко речи Белото,разпадами са няма финанс!!!

  8. 9
    18

    Ха ха ха пловдивския любимец от Кюстендил . Дейба вашата мама локомотивско циганска дейба.

    • 14
      8

      Темата е за ЛОКОМОТИВ а не е за Ботев-Ъ- СОПОТ, ЖЪЛТИ ЦИГАНИ, ШОПАРИ НА ДОМАТЕВО.

  9. 10
    15

    След като няма да бъдат ползвани новопривлечените, днес състава ще е още по-слаб от миналогодишния! Ако всичко беше наред, днес пловдивчани имаха всички предпоставки да не загубят, заради сериозната умора на оранжевите след мача им в четвъртък! Да, ама сега ще си паднат кротко с 1-2:0 .
    Нищо чудно всичко да е умишлено? Снощи папагалите не играят нищо и съживяват големия им брат по линия на собственици (VTB-КТБ = на Делян Певски и ДПС) след резила в ЕКТ, а днес Локото отиват обезкървени за да не вземат да накажат “евробоеца” преди следващия им мач другата седмица! Напълно логично!?

    • 3
      7

      братчед , циганин и логика га си видял ба ?

  10. 29
    6

    Успех на Пловдивския Любимец !

    И да не се изложите като Селския Любимец снощи !!!

    • 7
      13

      Гейбандата ли е пловдивски любимец,кучко смотана?Че на всичко отгоре и прекръстеният Велбъжд да е любимец на Пловдив?Той явно е любимец,но на бандата,няма да казвам на коя банда,сещай се!

Коментарите са затворени