“Марица” постигна първа победа в предсезонната си подготовка, след като в контролна среща победи като гост тима на “Гигант” (Съединение) с 3:4. Двубоят се игра в събота, от 10 часа, на стадиона в град Съединение. “Жълто-сините” изиграха добър мач, в който загатнаха за потенциала си.
През голяма част от първото полувреме пловдивчани надиграваха своя съперник и владееха повече топката. Айкут Янъков откри резултата в полза на “Марица” още във 2-та минута. Запрян Запрянов изведе Янъков сам срещу вратаря на “Гигант” и младият състезател насочи чудесно с левия крак топката в далечния ъгул на стража на домакините. В 20-та минута съдията отсъди несъществуваща дузпа за домакините. При ситуацията Даниел Спасов нямаше никакъв контакт с противниковия състезател, но реферът наказателен удар, който бе реализиран от бившия играч на “Марица” Светослав Читаков. Така първата част завърши 1:1.
В началните минути на втората част, след грешка в центъра на терена, домакините организираха контраатака по фланга, която бе успешно завършена за 2:1. В 55-та минута Георги Георгиев изравни. Нова грешка в средната линия доведе до нов гол във вратата на пловдивчани. Диагонален удар, преминал през краката на Величко Величков намери близкия ъгъл на вратаря Горан Гръблев. Величков се завръща в състава, след като изкара пробен период в елитния “Верея”. В 77-та минута Тодор Тимонов отново изравни за 3:3 с топовен удар от 35 метра. Тимонов е ново полълнение в отбора и тренира с “Марица” от няколко дни. Той направи своя неофициален дебют за тима, като отбеляза и попадение. Юношата Ерик Смилянов, който влезе през втората част, отбеляза победното попадение за “жълто-сините” в 88-та минута. Смилянов се възползва от неразбирателство между стража на домакините и защитниците пред него и за младия играч не бе проблем да реализира в опразнената врата. Така “Марица” постигна първи успех в контролите, срещу добре балансирания тим на “Гигант”.
Следеващата контрола на “Марица” в сряда, срещу състава на “Ботев” U19, а двубоят е от 18:30 часа, на базата на “канарчетата” в квартал “Коматево”.


ГИГАНТ (Съединение) – МАРИЦА …. 3:4
[Голмайстори за “Марица”: Айкут Янъков 2′; Георги Георгиев 55′; Тодор Тимонов 70′; Ерик Смилянов 88′]


МАРИЦА, стартов състав: Илия Николов, Костадин Дяков, Пламен Табаков, Даниел Спасов, Стоян Пидев, Красимир Иванов, Христо Янчев, Лъчезар Ангелов, Айкут Янъков, Запрян Запрянов, Иван Гендов.


Програмата на “Марица” до края на предсезонната подготовка:
►25 юли, сряда, 18:30 часа, с “Ботев” U19, в Пловдив, кв.”Коматево”
►28 юли, събота, с “Хебър”, мястото се уточнява
►1 август, сряда, с “Евроколеж”, в село Оризари – ОТМЕНЕНА!
►1 август, сряда, 18:30 часа, с “Оборище”, в Пловдив, стадион “Марица”
►4 август, събота – официално представяне срещу “Асеновец” в Пловдив, ст.”Марица”