Днес в 20:45 часа Левски гостува на Ботев (Пловдив) в Коматево в мач от 1-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата идва само няколко дни след като “сините” допуснаха шокиращо отпадане още в първия предварителен кръг на Лига Европа от състава на Вадуц. Сега големият въпрос е могат ли столичани бързо да забравят този провал и да насочат мислите си към първенството или ще продължават да затъват все по-надолу в калта?

Ботев е традиционно неудобен съперник за Левски, особено когато става въпрос за срещите между двата тима в Пловдив. През миналия сезон те си размениха по две победи, но “сините” загубиха и двете си гостувания в Коматево. Всъщност столичани нямат успех като гост на Ботев вече пет поредни мача. Общата статистика също показва, че гостуванията на “Канарчетата” никак не са приятни за Левски, който в тези мачове има 21 победи срещу 30 загуби и 14 равенства.

Отпадането от Вадуц доведе до сериозни катаклизми на “Герена”. Треньорът Делио Роси бе уволнен и днес тимът ще бъде воден от временния му заместник Георги Тодоров. Стигна се и до неприятен момент около капитана Божидар Митрев, който се обиди на феновете за подигравателното им отношение по време на мача в Лига Европа и дори поиска смяна на полувремето. След това той не тренира с отбора и не бе включен в групата за днешния двубой.

В състава на домакините също има проблем с вратарския пост, тъй като Чворович е контузен. Участие в мача заради травма няма да вземе и Димитър Пиргов. Очаква се Николай Киров да заложи на Кайзер под рамката и Филипов, Димитров, Терзиев и Минев в отбрана. Балтанов и Юсеин ще са опорни халфове, а Афонсо и Ндонгала ще действат по крилата. Атаката ще води Петков, а зад гърба му ще го подпомага Неделев.

В Левски проблемите са много повече. В лазарета са Тиам, Нашименто, Паулиньо, Буш и Ривалдиньо. Под въпрос за днешния мач са и Белмонт и Ейолфсон. Така стартовата единайсеторка най-вероятно ще е съставена от Полачек на вратата и Цветкович, Ейолфсон, Яблонски и Горанов в отбрана. Белмонт и Гомес ще действат в средата на терена, а пред тях като плеймейкър ще бъде Мариани. Обертан и Кабрал ще оперират на крилата, а на върха на атаката ще започне Костов.

20 КОМЕНТАРИ

  1. Ботев трябва да излезе офанзивно, настъпателно, настървено и да ги вкара тия уплашени момченца в наказателното поле от първата минута. Само в атака!

  2. 7
    1

    Мангали комплексари пишат по темите за великия Ботев Пд!

  3. 4
    16

    В друг сайт публикуваха вечната ранглиста. Коматево е на 5-то място, Пловдивският отбор е на 6-то място. Питам , кое ви е по голямото от нас? Дейбаваштамамажълтоциганска!!!

    • 15
      1

      Ботев е повече пъти шампион на България, почвече пъти вицешампион и повече пъти носител на купата. Ботев има многооо повече участия в Европа и мноооогооо повече успехи в Европа така, че е норнамлно отбора на Пловдив да е пред кюстендилските пришълци!

      • Botev ot 50 godini ima edna kupa na bulgariq ….ako purvata titla e broish kogato e imalo 5 otbora na krust to togava varnenchik sa po tituluvani ot vas tui che tiho jult selqnin ….az vidqh otbora si shampion a ti koga? Nikoga….

    • 11
      2

      Говеда,Ботев не е Вадуц.Молете се да се смилим над вас и да ви бием с малко.Да ва и евроидиотите застреляни.

  4. 5
    16

    Ако наистина Левски имат такива проблеми и не ги биете ше е жив резил!
    По-слаб Левски няма да срещнете!

    • 17
      3

      Нашите проблеми не са по-малко от тези на Левски. Имаме контузени играчи. А кое резил ще решим ние. Ти мисли за ЦСКА.

      • 4
        13

        Кое няма да е резил? Запазихте си отбора, взехте много добър халф в лицето на Васил Шопов от Дунав, домакини сте, идва ви най- окуцялия Левски и имате претенции за първата 6-ца. Ние имаме много нови футболисти, гостуваме на ЦСКА в София, който ше е с приповдигнато настроение след отстраняването на Рига, така че нас ни очаква сигурна загуба и стремежът ни ще се състои да загубим с по-малко…да не говорим, че ЦСКА е втория най-добър отбор у нас след Лудогорец.Та не биете ли днес Левски срамът и резила ще са в Коматево колкото и да се пениш.

        • Де го чукаш, де се пука. В случая ти се пениш. Какво те боли за нас. Изтъркахте се вече. Ако Ботев падне – резил. Ако Ботев бие – тото. Е затова никога няма да се оправите. Вие се интересувате повече от Ботев.

  5. 14
    4

    Ботев е голям отбор миналата година 2 пъти би говедата и сега пак ще ги тресне, а нас ни плющяха страшно говедата. Поне Ботев да ги ебе, че да отсрами Пловдив!

    • Я погледни последните 10-на мача между Локо Пловдив и Левски, как са завършили. А пък след това коментирай колко победи имате над тях.

  6. 12
    21

    Всички в нашия дом в Коматево. Там е нашата крепсот. Там сме непобедими. Завинаги в Коматево, обичаме те наш дом. Дано си останем тук завинаги.

  7. 8
    14

    Кога станахте софийски сайт, приятели мой?Що за статия е това?

Коментарите са затворени