Президентът на Ботев (Пд) Ангел Палийски коментира пред Sportal.bg ситуацията при “канарчетата” преди началото на сезона в Първа лига. “Жълто-черните” приемат Левски в събота на “Коматево”, с желанието и нагласата да зарадват бултрасите с престижна победа, която да им даде добър старт на кампания 2018/2019 година.

“Подготовката мина нормално по време на двата предвидени лагера. Хубавата новина е, че нямаме трайно контузени състезатели. Сезонът ни веднага започва с едно от големите дербита с Левски. Сигурен съм, че спортно-техническият щаб и футболистите ще излязат подготвени за мача. “Сините” са един от силните отбори в първенството. Знаете, че след треньорска смяна мотивацията е двойна у играчите, които ще искат да излязат от лошата ситуация. Надявам се, че Ботев (Пловдив) може да победи. Винаги искам да побеждаваме. Няма да е лесно, но се надявам да бъдем крайни победители.

Смятам, че успяхме да запазим титулярния състав от миналата година. Това е изключително добре за отбора, след като не се беше случвало много отдавна в Ботев. С новите попълнение се надявам да изглеждаме още по-добре през този сезон. Най-положителното е, че успяхме да запазим титулярния състав на Николай Киров. Разбира се, че Жоао Пауло ще липсва, но той беше под наем при нас. След силните си изяви при нас сега се бори за титулярно място в Лудогорец. Той е нападател от много висока класа. Показа го, както в първия си престой в Ботев, така и през пролетта”, коментира Палийски пред Sportal.bg.

Финансови проблеми и липса на пари в Ботев?
“Категорично няма такова нещо. Футболистите на Ботев (Пд) са си взели всички заплати. Не знам откъде излезе тази информация, но мога да кажа следното: Освен, че запазихме 100% от титулярния състав, бюджетът на първия тим в момента е завишен с 20% от първоначално предвидения. Освободихме трима футболисти с високи заплати, които не бяха твърди титуляри в тима – Фелипе Бризола, Лазар Марин и Алваро Юлиано. Имаше оферти към двама наши футболисти, но бяха прекалено ниски, за което ръководството отказа да се раздели с тях. Трансферният прозорец затваря на 31 август, ако дотогава има оферта към наш футболист, която задоволява клуба и дадения футболист, сме се разбрали с треньора на негово място веднага да бъде взет качествен заместник.

Ние, като ръководство на Ботев, сме много щастливи, че имаме толкова талантливи юноши. Нашето желание е да почнат все повече да се налагат да играят първия отбор. Школата ни се развива много добре, като е крайно време да започнат да играят при мъжете. Мечтата ни е един ден гръбнакът на Ботев да бъде съставен от собствени юноши.

Когато играят чужденците, не е същото като да имаме собствени футболисти, закърмени с любовта и идеята на Ботев. Този сезон отново имаме шампиони на България в няколко възрасти, а днес набор 2004 година записа страхотен успех в най-големия юношески турнир в света Gothia Cup, след като се класира на финал”, сподели още Палийски, който обяви и целите на тима за предстоящия сезон.

“Ботев има винаги големи цели. Първата шестица е напълно реалистична цел, след като имаме обигран състав, който вече доста време играе заедно. На клуб като Ботев не му отива да няма цели. Дано да повторим и приказката от 2017 година, когато спечелихме Купата на България и после Суперкупата на България. Още съжалявам за полуфинала със Славия, като пропуснахме шанс да играем втори пореден финал. Няма да е никак лесно през този сезон, тъй като конкуренцията е много сериозна, но ние сме Ботев. Важно е да се развиваме, да ставаме все по-добри и да радваме фантастичните фенове на нашия клуб”, завърши Палийски.

25 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    1

    ОСВЕН ЦЕЦО КРАДЕЦА СИ ИМАМЕ И АНГЕЛ ЛЪЖЕЦА . СЛЕДВАЩИЯ МОЛЯ .

  2. 15
    3

    Палийски е най големия лъжец крадец и въжеиграч.При него няма отчетност, всичко е по масата. Превърнал е Ботев в ЕООД. Затова Цецо Василев като пое Ботев първата му работа бе да го издуха далеч от клуба. Помните ли му думите по телевизията веднага след спечелване на Купата на България в 2017, че до 02.06.2017 Ботеве има собственик, уважаван в страната бизнесмен,ставайки въпрос за Самуилов. Е сега сме 2018 имаме ли собственик??? Лъжи,лъжи и сега и за стадиона тупат топката и се съмнявам дали нещо ще излезе.

  3. 6
    7

    Кьнари, споко! Дом си имаме, финанс бол! Всичко е платено! Не слушайте Пловдивчани, те само вкарват интриги!, че няма пари!
    Шъ въ замолъ, не задавайте въпроси къде са парите от ЛЕ и от трансфери! Трудно е да се обясни!
    Само Ботев!

  4. 39
    14

    Лъжец долен долен ти вечната Амбър ли си ,вън от Ботев и ти и оня сдухан счетоводител крадлив Йотков.Уж се си тръгва да,да ама не .На всички вече е ясно ,че ти и оня Апостол правите сечено на Белия и не му давате заплати за нови играчи .От януари сте овободили 10 играчи а сте разрешили само за четирима.Защо няма пари за медикаменти за възстановяване оня Йотков само вика,че пари няма,а ти Палийски казваш,че всичко е ОК кой лъже и не си мислете да изкарате белия виновен,защото не ви играе по свирката.А за полу-финала със Славия да кажеш нещо от къде твоя милост се уреди със концесия за плажа на МАДЖО,има и още много драги ми Палийски защо Косоко и Виана бяха продадени на арабите и къде са парите а зза Генев да кажеш нещо,защото не си е тръгнал без пари но не ги е взел Ботев.

    • 39
      11

      Има и още приятелю,защо не допускат Белия до Самуилов това е не сериозно собственика да няма контакт със треньора.А за Йотката има и друго все си тръгва да,да ама не ама като се върне заплатата двойна защо тези незаменими кадри не кажат колко получават.

  5. 20
    10

    Кой и как плаща в БоталикЪ? Пеевски, чрез черно тото ли?

    • 8
      13

      Ботев продават футболисти, взимат от участие в ЛЕ и пари им дава Жоро Самуилов, а при нас в Локо само Пеевски каквото даде на Крушо!

      • 17
        4

        Добре се го измислил за пред хората. Никой няма да разбере, че Дилян и ДПС са спонсори те ни.Само Ботев

  6. 42
    15

    Мама ти и лъжливото копеле И сега дължиш 1заплата и 3 премии от миналия сезон. Вчера излиза Белия и говори съвсем друго нещо.
    Скрий се някъде и мълчи лъжец долен.

    • 12
      35

      И НА ТЕБ ДА ТИ СИПА МАЛКО ГНИДО.
      КАК ТАКА Г-Н САМУИЛОВ КАЗА,ЧЕ ВСИЧКО Е ПЛАТЕНО И ЧАКА МЕ НОВИЯТ СЕЗОН А ТИ ПИШЕШ БРИШЕШ ГЛУПОСТ.
      ВИЖ ЧОВЕЧЕ ИМА НЯМА 20,30 ДНИ ОТ КАКТО ЧОВЕКА КАЗА ФИНАНСОВО БОТЕВ Е ОБЕЗПИЧЕН.
      ЩЕ ИМА ПО НЯКОГА ЗАБАВЯНЕ,НО ВСЕКИ КОЙТО Е В КЛУБЪТ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАРАБОТЕНОТО.
      ТИ Г-Н РАСПУТИН СИ БОЛЕН ЯВНО,ИМА РЕЦЕПТА ЗА ТОВА ХОДИ СЕ ПРЕГЛЕДАЙ.

      • 35
        5

        Ти какво искаш да ти каже господин ти Самуилов ? Че има неплатени заплати? Свали си розовите очила!
        И как е финансово обезпечен клуба? Че има нужда от 3-4 играча, а не се взимат. Това ли е финансово обезпечен клуб?
        Такива като теб Достоверен и СВОБОДЕН БОТЕВ, вземете се скрийте и не лъжете феновете!!!

  7. 12
    25

    ПАРИ ИМА , ПРОДАВАМЕ ДА ВЪРЖИМ БЮДЖЕТА АКО ЛИ НЕ , ДОМУЗА ЩЕ ДАДЕ , НАЛИ СМЕ БРАТЯ МЮСЮЛМАНИ АЛЛАХ Е ЕДИН , В ЕДНА ДЖАМИЯ СЕ ДУПИМ , АЛЛАХ Е ВЕЛИК. ЖЪЛТИТЕ ЖЕНИЧКИ ВДИГНАТИ РЪЧИЧКИ , СЪС СВАЛЕНИ ПОЛИЧКИ АЛЛАХ , АЛЛАХ .

    • 20
      20

      САМО ДА ТИ КАЖА Г-Н САМУИЛОВ ПЕЧЕЛИ ТЪРГ ЗА ГОРИВАТА НА ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ.
      ТИ СИ НАПРАВИ СМЕТАТА.
      АЛЛАХ В ТВОЯ МОЗЪК Е ВЕЛИК.
      И ДРУГО ДА ТИ КАЖА КАЗИНАТА ИМПЕРИЯ ПРАВЯТ СТАДИОН СПАРТАК.
      ПОМИСЛИ СИ КЪДЕ ОТИВАТЕ ВИЕ БЕЗДОМНИ СИРАЧЕТА.
      КРУШО ЩЕ СЕ МЪЧИ ОЩЕ МАЛКО ДА НЕЗАБРАВЯ МЕ САМОКОВ БАЗАТА ГОВЕДАРЦИ С ЦЕЛ Е НАПРАВЕНА.
      ОСТАВАТ ОЩЕ 5,6 ГОРЕЩИ СЕЗОНА СИРАЧЕ.
      СЛЕД ТОВА НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ПОМНИ,ЧЕ СТЕ ИГРАЛИ НЯКОГА ФУТБОЛ В ПЛОВДИВ.
      И ТОВА ТИ ГО НАПОМНЯМ.
      ТА С АЛЛАХ И КИЛИМЧЕТО ЗАЕДНО В ДЖАМИЯТА,КОЯТО ТИ СИ ИЗБЕРЕШ.
      ТА НА КРАЯ ДА ТИ СПОМЕНА САМО,ЧЕ ВИЕ СТЕ 99% РОМИ И НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА ДА ПЕТНИТЕ ГРАД ПЛОВДИВ.

      • 25

        То на това летище вече няма полети, а и китайците се отказаха от концесията

      • Искаш да кажеш, че Самуилов е от мафията в държавата на тиквата, а Крушарски не е..
        Всеички знем, че селянчето Самуилов е пореднаъта Гинка Върбакова
        Само да ти кажа, че до 5-6 години мафията на тиквата ще е история … и вие с нея..

  8. 23
    14

    Само така, напред и нагоре, а утре бой по говедата, после всички останали по реда си с по 3-4 гола разлика, градските ще ги пожалим само с 2 да не се сърдят

  9. 35
    21

    Г-н Палийски, старши-треньора на отбора-г-н Киров има нужда от висок ,здрав централен защитник , дефанзивен халф /със същите показатели/ и нападател . Това е истината! При такава селекция отбора ще бъде окомплектован .Помогнете му, или вървете по дяволите!!!

  10. 14
    21

    Ачка , да илядиш , да ги къпиш !

  11. 16
    11

    Липсата на пари не е финансов проблем , а глад !

  12. 33
    16

    Ботев запазиха отбора си и пак ще ни перкат, а ние с тези 34-ма плажни футболисти за никъде не сме!

Коментарите са затворени